torsdag, januari 18

Duktighetslistan

Jamen nånstans måste en väl få skryta lite? Försökte med Andreas men han är M.I.A (ev pga dåligt samvete i jämställdhetsland). Idag har jag, förutom tagit sovmorgon, duschat och gjor mig själv iordning, gjort följande:

Lekt med Nils
Vattnat blommorna
Städat* Ellens rum
Städat* sovrummet
Städat* vardagsrummet
Städat köket inkl torkat alla skåp utvändigt
Vikt/hängt tvätt
Startat 2 nya maskiner tvätt
Sorterat bort för små kläder för barnen
Kokat flaskor
Tagit ut sopor och blöjor
Städat ur duschen
Handtvättat Nils tjocktröja
Gjort rent diskmaskinen, alltså INUTI AVLOPPSGREJEN
Diskat vaser
Plockat in/ur diskmaskinen
Ätit lunch

* alltså plockat och torkat, ej dammsugit. Nån måtta osv

Hade tänkt att åka in till stan och byta pappas julklappsskjorta men bestämde mig för att stanna hemma så nu ska jag se ett avsnitt New Girl när Nils sover och sen ska jag förbereda maten tills ikväll så jag slipper det mitt i barnkaoset.

Ja, sen ska jag ta ovanstående lista plus lite annat jag gjort under veckan (planerat/handlat/packat upp veckans mat, slängt gamla blommor, bytt lakan bla) till jämställdhetsrådet som ”diskussionsunderlag”. Haha, som om vi har ett sånt? Nej, men vi måste prata lite om hur vi ska dela på grejer när den ena är hemma med barn för just nu äre fan jag som gör typ 80% av allt och sen får jag typ dåligt samvete för att Andreas är ensam med barnen typ tre timmar. Seriöst VEM ÄR JAG?! Så dumt. Ska i år jobba på att sluta få dåligt samvete över att vara borta hemifrån. Det är hans ungar också och jag är fan själv med dom minst tre timmar varje dag så varför bryr jag mig ens från början?

2 kommentarer:

C sa...

Alltså fy fan vad bra du är! Kan du smitta av dig lite på mig, tack.

I år ska jag sluta bry mig om vad min snubbe (eventuellt) tänker/tycker om mig när han (i mina ögon) går in i sitt martyrskap för att han (kanske) tänker att han gör allt grovjobb, som att spackla och riva kabellister och skruva ner grejer från väggarna. Vilket jag ju egentligen inte har någon som helst jävla aning om han ens tycker, för allt sker ju i mitt huvud.

Alltså jag blir så jävla less. Det är ju inte så att han går runt och oroar sig för att jag ska tycka att han är lat när han inte städar/lagar mat/handlar/plockar i ordning/tvättar/packar. Så varför ska jag bry mig? Va, va, va.

Men gud, varför är jag så arg? Skulle ju bara säga att du kämpat på bra idag.

Lisa sa...

Jag förstår inte förkortningen i början M.I.A vad betyder dem? Jag försökte googla men hamnade på någon rappare och sen gav jag upp :)