onsdag, september 13

Ganska mycket gravid- och födelserelarerat babbel

Det går i ett. Ellen har gjort sin tredje dag på förskolan. Hon ÄLSKAR det. När hon vaknade imorse och vi låg och mornade oss (Andreas går upp kvart över sex och har nån himla eremitstund och jag och Skrällen sover tills hon vaknar, ofta 7-7.30, och sen myser vi i sängen tills hon tröttnar) och jag sa idag ska ju du till förskolan och leka med dina kompisar så ålade hon ur sängen på två röda under glada tjut och sprang till hallen och hämtade skorna. Alla barn kanske inte är redo eller sugna på förskolan när dom är 16 månader men vårt exemplar verkar so far vara det. Imorgon är första ensamdagen (ska lämna 9.15-9.30 och hämta efter lunch/innan vila 11.30-ish) och vi får väl se hur det går men håll gärna en tumme för att det funkar.

Meanwhile har jag drunkningsmycket att göra på jobbet och en kollega har slutat och jag har upplärning/överlämning till min vikarie och vi har haft säljdeadline och ska in med produktionsordrar och jag måste göra cashflow och planera scheman för resten av hösten och och och. Så mycket för att bara stänga in mig med min familj va och ta det lugnt pga jetegravid va.

Är i vecka 35 nu. Skrev jag det igår kanske? Fick skitont i "fogarna" vi svanskotan igår efter att ha suttit på golvet eller på pyttemöbler i sex timmar så imorse kunde jag knappt ta mig ur sängen. I övrigt har jag cirka noll krämpor. Jag är knappt ens svullen än. Lär väl få äta upp dom orden och hoppas absolut på att slippa den roliga konversationen jag hade på BB efter Ellens 72-timmarshistoria när jag hade haft typ tusen dropp och två olika ryggbedövningar och var så jävla vattenfylld så jag knappt kunde sitta med annat än spikraka ben och där jag skämtade med en barnmorska/sjuksköterska och ba alltså jag är så svullen så det kändes som att benet skulle spricka förut när jag satte mig med benet vikt under mig och hon helt gravallvarlig ba det kan faktiskt hända. Alltså förlåt men SAY FKN WHUT?! Hade kunnat få ett ben som sprack likt kokkorv? Uääääh.

Kom på nu när jag tänkte på ovan att jag också hade sånt JÄVLA kli efteråt. Det kan ju ha varit ryggbedövningen dom lade för att sy och det är väl samma som används vid kejsarsnitt va? Isf ser jag INTE fram emot efter-tiden. Fick typ äta svinstarka antihistamintabletter sist för att inte klia sönder hela mig. Aja, tur att jag inte ska amma så jag med gött samvete kan trycka i mig lite vad fan dom erbjuder i form av piller efteråt. På tal om det, är det nån här som 1) födde medelst snitt OCH 2) hade valt innan att inte amma? Isåfall, hur funkar det? Gav ni napp direkt för snuttbehovet? Flaskmatade ni direkt eller gav ni kopp lite först eller hur gjorde ni? Med Ellen har jag ingen aning eftersom jag träffade henne typ 30 minuter första dygnet och neopersonalen/Andreas var med henne och dagen efter så hade hon sond så då matade vi med sondspruta 20 ml varannan timma, 1 ml per minut och sen hade hon nån NICU-napp från dom i käften resten av tiden. Så vi ba liksom fortsatte med nappen och bytte sonden mot flaska när jag frågade om vi inte skulle prova det eftersom hon verkade suga nåt så ini på nappen och det funkade så då tog dom sonden och så ba fortsatte vi med flaska istället. Alltså rekommenderar ju givetvis inte någon att behöva ha en sjuk spädis men hade ju rätt bra stödhjul där våra första fyra dagar som föräldrar ändå. Ba så här byter ni blöja, så här matar ni, mata så här mycket, klappa så här på magen, håll'na så här osv. Det var ju rätt fint faktiskt.

Nu har Skrällen visst somnat för Andreas kom precis ut ur sovrummet så då gissar jag att det är dags för ett avsnitt eller två av Last Chance U så hejrå rå.


5 kommentarer:

minahistorier sa...

vecka 35! då börjar det närma sig va? så spännande!

Anonym sa...

Hej! Har ingen koll på snutt/nappar/flaskor och nyfödda men epidural, som du får som smärtlindring är inte samma som spinal - det du får vid snitt. Båda ges i ryggen, men epin ligger inte lika långt in som spinalen (epi själva duran alltså... ryggmärgen). Vid epi har du fortfarande känsel, kan röra dig osv., vilket inte är fallet vid spinal som ger en starkare, mer total bedövning. Sedan om det är skillnad på bedövningsmedlet eller inte kan jag inte svara på - det kanske är det som ger klådan? Men det är olika slags bedövningsteknik i vilket fall.

Linn sa...

minahistorier: JAG VET! Helt sjukt. Känns som om jag blev gravid igår.

Anonym: Ah, bra att veta! Jag fick dock en spinalbedövning på operationsavdelningen när de sydde min grad 2-bristning så då borde det väl vara samma metod och medel som vid snitt gissar jag. Vet ju iofs inte om kliet kom pga epiduralen (som jag också fick, fast vid förlossningen), spinalen eller kombon. Låt oss hoppas att det var epin...

Mr C sa...

Berätta för personalen om klådan du fick sist så kan de ge dig ngt annat istället. Alltså en spinal men annat läkemedel. Koppa brukar man bara göra i de fall då mamman vill/ska amma efteråt annars kan man ge flaska direkt. Och napp!

Mr C sa...

Ha! Undrade precis vem Mr C va? Tydligen jag. Eller tydligen min man. Inloggad på hans googlekonto på något vänster