fredag, september 15

"Ellen har lekt med bollar och duplo på gården och nu är vi inne och leker"

Alltså mitt barn? Sånt himla geni va. Imorse när Andreas lämnade henne så tittade hon inte ens när han gick. Hon ba sprang rakt in och började leka och sket i om han var där eller inte pga har så roligt. För några minuter sen fick jag sms från förskolan (älskar personalen) med en bild på Skrällen och Ellen har lekt med bollar och duplo på gården och nu är vi inne och leker. Ellen pysslar i lägenheten. Ja, dom har alltså olika rum eller avdelade rum som är inredda på olika sätt, typ en lägenhet med köksgrejer och kapprum och utklädningskläder i det här fallet. Började gråta lite här vid datorn och smsar nu med barnets far om vilket ljuvligt litet barn vi har.

Det är hennes första heldag på förskolan idag. Igår gick hon till efter lunch men sov hemma, idag ska hon även sova där och vara med på lekstunden efter sovet. Det är ingen som nånsin har lagt Ellen förutom jag och Andreas så vi håller tummarna för att hon är astrött i kombination med att hon känner sig trygg och sen masspsykosen i vilorummet som grädde på moset. Skulle SÅ GÄRNA vilja vara med och typ stå och betrakta hela dagen från nåt gömt hörn.

1 kommentar:

LoHe sa...

Härligt att det går så bra! De flesta barn trivs väl på förskolan så småningom, men så sköööönt att inte behöva gå igenom stadiet med hysterisk gråt vid lämning.

(Det är fantastiskt hur de anpassar sig efter gruppen också. Äter när alla andra barn äter, somnar på två röda när alla andra barn somnar. Och så fint sedan, när de blir lite större och får KOMPISAR som kommer och möter i kapprummet på morgonen och som de pratar om på kvällen hemma. As-gulligt!