torsdag, januari 7

Wannabe weekend warriors

Jaha, här sitter jag och ska jobba men Andreas har på CNN på tv:n på övervåningen och det är omöjligt att koncentrera sig på nåt annat än the divided states of america faktiskt. Jag är mest förvånad över att alla verkar vara så förvånade. HUR KAN DET VARA FÖRVÅNANDE ATT VITA KRÄNKTA MÄN GÖR DUMMA GREJER?! Det som är mest chockerande i mina ögon är inte att det hände utan hur ansvariga valde att svara på hotet. Med selfies och handhållning ner för trapporna till Capitolium och lite nej nej gör inte så. Jag läste en tweet imorse om att det är det ultimata beviset för vit makt att kunna promenera in i vad som borde vara det heligaste demokratiska monumentet utan att ens bli hindrade. Det är ju inte som att det inte finns poliser. 2000 stycken ska dom tydligen vara bara på capitolium, terrortränade är dom också. Det verkar bara vara så otroligt orimligt att det skulle kunna vara vita som är terrorister. Jag tycker ju att det sänder stora vibbar att det är okej att bara göra lite som man vill och ännu större signaler att det är skillnad på vita och alla andra. Under BLM användes ju tårgas och våld för att Trump ville posera med en bibel, i en i övrigt fredlig demonstration för övrigt. Som exempel. Vita män stal från staten igår och inget händer medan svarta män blir skjutna i ryggen när de försöker sätta sig i sin egen familjebil. 

Världen är så skruvad. Hur kan det få fortgå? Hur kan vi vara så indoktrinerade i vårt eget privilegium att vi inte reagerar mer? 

Tänk att det bara var fyra år sen Barack Obama lämnade över vad som gå kändes som ett hoppfullt land. Och se vad som händer när en idiot med meglomani som har förstått hur rädsla för förändring och förlorad makt påverkar folk får härja fritt. Någon på CNN sa igår att det här bara är början men frågan är om det är början på en våg av våld eller slutet på en?

2 kommentarer:

emma sa...

min kille lyssnar på en podd (kommer inte ihåg namnet) där en demokrat och en republikan (kommer inte ihåg vad de heter, så det här riskerar ju att bli lite poänglöst, meeen ...) diskuterar politik. i alla fall, min kille berättade igår att republikanen, som upplevt chicago '68 då polisen gick hårdhänt fram mot ett gäng demokrater, i podden skämtsamt hade sagt "this is not the time for woke policing" om veckans händelser. hur mycket jag än är emot våld har han faktiskt en poäng. och förhoppningsvis blir det lite mer uppenbart vad "white privilege" innebär i praktiken för den som inte tidigare förstått.

Åsa sa...

Jag tror och hoppas att det här är slutet på vågen, att the båttom is nådd, på nåt sätt. Och hur tragiskt och hemskt det än är, så finns det också nåt form av rättvisa eller bekräftelse i det som händer tycker jag.
Ungefär som om man hela tiden tjatar på barn att inte leka med saxar och vassa saker, man kan skada sig och det kan gå riktigt illa.... så ibland måste det få gå riktigt illa innan det vänder.

Repubikanerna har sedan Trump fick makten försökt sitta på två stolar samtidigt (fördömt det politiska systemet samtidigt som de försökt spela och vinna det) och nu tvingas de representanter som suttit tysta i flera år och vägrat ta avstånd från Trump faktiskt stå för det och välja sida.