onsdag, januari 27

Spartips

 Det jag HADE tänkt säga igår, som försvann i myllret av allt annat som tydligen kom ut, var att jag har ett toppenbra (och o-originellt) spartips till er. Är ni beredda? Okej, här kommer det:

Avregistrera er från nyhetsbrev. 

Lätt va? Nej, men skämt åsido så började jag avregistrera mig från nyhetsbrev i höstas för jag var 1) trött på att lägga så mycket tid på att rensa mailen och 2) så trött på att bli påmind om grejer jag inte behöver. Eller egentligen började slutet för nåt år sen när jag avföljde nästan alla modekonton som jag har följt av intresse + pga jobbet de senaste kanske tio åren. Att jobba i modebranschen och vara "tvungen" att ha koll på det senaste ger ju också den negativa utvärderingen av en själv och ens kropp och ens grejer som inte håller samma standard. Så när jag slutade jobba med modegrejer så avföljde jag först allt som inte var relevant för mig som person och GAWD var det skönt att slippa se alla smala modeller (för mig som inte alls kan identifiera mig i det). Sen avföljde jag andra konton som också bara handlade om yta. Sen flyttade vi till Lidköping och absolut att folk bryr sig om yta här men det är liksom inte deep-södermalm. (Ingen säger liksom åh! Det är är Vibskov SS19 va? och ser ner på en för att 2019 INTE är 2021 och heller inte "vintage") Och SEN började jag avfölja nyhetsbrev. Så just nu har jag faktiskt absolut ingen aning om vad som är trendigt eller hur jag bör se ut för jag matas inte av det alls. 

Det. Är. Så. Befriande.

Jag kan inte beskriva det nog med ord. Absolut att hela grejen med att jag sitter hemma hela dagarna och inte träffar nån gör att jag bryr mig lite mindre än vad jag hade gjort i vanliga fall, men även när jag bryr mig så bryr jag mig för MIG. Vad JAG gillar och passar i, inte vad trenderna som ändras för att öka konsumtion säger. Jag är inte riktigt där än när det gäller heminredning, men jag försöker styra om även där till mer hållbara, långsiktiga val och inspirationskanaler. Och så bonusen: jag spenderar mindre pengar. Win-win. Testa en månad vettja!

Inga kommentarer: