torsdag, september 17

 Tredje veckan på jobbet och jag känner att jag lever. Tror faktiskt inte att jag har haft så här späckade arbetsdagar på flera år, om vi bortser från typ nån vecka runt årsbokslut. Det går absolut inte att jämföra med min förra arbetsplats när jag hämtade barnen på förskolan klockan tre utan att gå ner i tid. mvh slackern osv. I Stockholm var ju dessutom den generella arbetstiden 9-17-ish och här är det stämpelklocka och arbetstid 7.30-16. Det var RÄTT längesen jag åkte till jobbet innan klockan sju på morgonen kan man säga *gäsp*. När jag lämnar på förskolan (7.30) sladdar jag in på jobbet precis till första mötet klockan åtta Kramer-style. Vem bokar ens möten klockan åtta på morgonen? Alla här tydligen.

Hemma har vi haft en elektriker som har fixat våra takspottar och dragit lite nya takuttag (eftersom det fanns totalt ETT i hela huset när vi flyttade in) samt en trädgårdsmästare som ska få tukta kaoset som tidigare ägare har gjort i sin en-av-varje-strategi. Absolut att vi KAN klippa en himla buske, men jag känner mig så blind när det gäller trädgård. Interiört kan jag liksom se hur det kan bli, men utomhus är jag lite jag hör vad du säger men jag förstår inte-aktig. Så nu får hon komma och röja lite så våra sura pensionärsgrannar kan sluta gå utanför på kvällspromenaden och peka och grymta ogillande. JAG SER DIG BRITT-MARIE OCH DU ÄR INTE SÅ BRA SJÄLV! Skoja bara.

Ser fram emot helgen och att få vara lite med barnen. Längtar efter att komma hem imorgon efter jobbet, peta av mig skorna och sätta mig med en kaffe i uterummet och lyssna på barnen när dom leker. I tre sekunder innan dom skriker och härjar och drar ut alla soffkuddar på golvet och skriker FLOOR IS LAVAAAAAAAAAAAAA. På lördag ska vi hem till Marie och Jonas och käka lunch och låta barnen leka av sig och på söndag ska vi träffa Anna med familj på en annan playdate. Och så ska vi väl ha fredagsmys (chips, festis och varma mackor framför Disney +) och eh tvätta antar jag. Ni då? Vad är era helgplaner?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vila i den mån familjen tillåter. Jag har stressat för mycket. Behöver hitta återhämtning och kanske ett annat jobb.

LoHe sa...

Otroligt värt att ta in trädgårdshjälp! När vår trädgård var ett lerkaos i vintras tog vi in en trädgårdsarkitekt för att bolla idéer. En timma med henne gjorde jätteskillnad för våra långsiktiga planer och kostade minimalt. Bara en sådan sak som belysning (vi har en stor, MÖRK trädgård) var guld att få hennes input i men vi har också sagt att vi ska ha trädgårsmästare två dagar om året, höst och vår, för att på en dag fixa allt det där vi själva inte får gjort på två månader.

Den där Andreas sa...

Stämpelklocka känns ju inte särskilt 2020... När du blivit rejält varm i kläderna får du väl sakta men säkert börja arbeta om mötestiderna.

Mina helgplaner är att fortsätta med att skriva klart doktorsavhandling vilket är vad jag gör 24-7 just nu... jävligt ospännande och främjar ju prokrastinering.

Linn sa...

Anonym: Hoppas du fick lite efterlängtad och välförtjänt vila!

LoHe: Ja, men vissa grejer känner jag att man bara får tugga i sig att andra faktiskt kan bättre. Ska bli skönt när hon har gjort första städjobbet och tänka lite på hur det KAN bli nästa år.

DdA: Nej, men stämpelklocka är ju så dumt så det finns inte. Framförallt för folk som har min typ av tjänst så säger ju inte tid på kontoret ett jota om vad man har fått gjort. Det säger ju bara hur mycket tid jag faktiskt var på kontoret. Hoppas du hade en givande dust med din avhandling!