onsdag, september 12

Om att ändra sig och bli lite hetsig

Saker jag borde ha gjort idag: jobbat. Saker jag har gjort idag: jagat förskoleintendent, pratat med densamma och suttit och uppdaterat "min barnomsorg"-sidan och väntat på ett förskoleerbjudande till Nils. Ahmen vadan denna stress kanske ni undrar? Han är ju inte ens ett år blablabla. Jo, men serrni så här: Vi flyttar ju till Sköndal i december och hade tänkt att bägge barnen skulle börja förskola där i januari 2019 dvs flytta Ellen och skola in Nils. Det har byggts en stor ny förskola typ fyrtio meter från vår ytterdörr och obviously har vi haft ögonen på den och ställt barnen i kö. Men nånting har lite skavt. Den är helt ny. Den är superstor (140 platser). Barnen är fortfarande väldigt små för en så stor miljö. Det är jättelång kö eftersom det har byggts ca 200 bostäder i området där den ligger bebodda av 99,8% småbarnsfamiljer. Ellen har haft en hyfsad köplats men ingen garantiplats (annan story) medan Nils har garantiplats (i området dock) men typ bajsplats i kön. Eftersom förskolan öppnade nu i augusti har vi inte riktigt förstått hur kösystemet fungerar; om plats 16 som Ellen har haft är inom de 140 barn som ska skolas in eller om det är plats 16 för de barn som har startmånad januari 2019. Så jag ringde till förskolechefen igår och medan han visst var tillmötesgående och trevlig så lät det ungefär noll procent hoppfullt att få plats för bägge barnen nu i januari, oavsett syskonförtur. Och vi är inte så jävla sugna på att skola in den ena på en förskola och den andra på en annan, let alone några vi inte ens vill ha barnen på. Och som grädde på moset så får jag ångest av osäkerhet. Dom senaste månaderna har jag därför tänkt på det här kanske 10 gånger om dagen (minst) och tänkt att jag ska ringa förskolechefen och tänkt att vi ska försöka planera och tänkt att, ja ni fattar. Så igår så åt jag lunch med Lisa som också har flyttat till andra sidan vägen från oss och som skolade in sitt barn 5 månader för tidigt bara för att få en plats (dvs åkte ut för att lämna barn, åkte tillbaka till stan och jobbade och åkte ut för att hämta igen) och mitt när vi pratade om det så kände jag nämen, varför kan dom inte bara gå kvar där Ellen går nu under vårterminen?! Jag förstår att det låter helt kokobananas att bo i Sköndal och ha barn i förskola vid Zinkensdamm men
1) Vi ÄLSKAR Ellens förskola och känner oss supertrygga med all personal osv så att skola in Nils till dom hade bara känts som att lämna honom till en familjemedlem
2) Jag jobbar typ 1,5 km ifrån förskolan och kommer ändå åka nästan dit varje dag
3) Zinken är på väg till/från Andreas jobb
4) Ellen kommer ha superlång kötid samt vara äldre om vi väljer intag augusti 2019 istället för januari + ca 20% av platserna omsätts i augustiintaget = större chans att dom får plats på förskolan vi vill att dom ska gå på.

Så igår, efter att jag hade pratat i ultrarapid och rantat lite (med en medhållande co-parent) bestämde vi oss för att försöka få in Nils på Ellens nuvarande förskola och skjuta upp önskat startdatum i Sköndal till augusti 2019 och se hur det känns i vår. Att hämta/lämna på söder feb-maj känns inte speciellt jobbigt. Jag ska ändå jobba 80% och dom får egentligen kortare tid på förskolan om vi lämnar vid jobbet istället för hemma. Det enda lilla problemet i den här planen var att Nils inte ens stod i kö till Ellens förskola. Hehe...he. Men jag ställde iallafall Nils i kö igår och imorse när jag lämnade Ellen sa jag till vår huvudansvariga pedagog att vi har ångrat oss och vill att Ellen ska gå kvar plus Nils och då rekommenderade hon en tidigare startmånad (obs han kommer ej skolas in förrän slutet av januari ändå) och att jaga intendenten för tillsättningsprocessen var PRECIS på gång att bli klar. Så jag jagade henne och fick tag på henne och fick reda på att hon redan hade skickat iväg Nils ansökan till koordinatorn på Stockholms stad och att hon hoppades att dom skulle kunna skicka ut ett erbjudande idag. PHEW! (Det är inte jättelång kö till Nils förskola, vi valde oktober som startmånad och bumpades därför upp högt i kön plus han har syskonförtur pga Ellen så jag har inte klättrat olovligt i nån kö här FYI). Så nu sitter jag och uppdaterar min barnomsorg och skriver ett långt inlägg om nåt som kanske är helt irrelevant för ca alla andra och utför noll arbete på betald arbetstid.

Mvh,
Årets Anställd 2018

6 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Men vad skönt att det verkar lösa sig så det känns bra! Frans skildes in på en ny, superstor förskola (var 8 avdelningar när han började, ca 130 barn) och kan bara säga att vi blev och är positivt överraskade! Funkar superbra och stora förskolor har sina fördelar de med :)

Linn sa...

Ja, men nu känns det jättebra! Fick precis platserbjudandet och har accepterat så nu blir det som vi har tänkt. Och ang. ny stor förskola så vill vi ju att barnen ska gå på Sandslottet (den nya, stora) men i valet mellan att bli erbjuden plats på andra förskolor i Sköndal och sen byta eller gå kvar på Zinken och sen byta så kändes det här som det bästa alternativet. Förhoppningsvis får vi ju plats där för bägge i augusti 2019, men med den här lösningen kan vi vänta in kön och veta att placeringen så länge är fantastisk.

Anonym sa...

Vi har barnen på en förskola som ligger två mil från vårt hem (inte ens mellan vårt hem och våra jobb, utan helt avsides). Älskar den dock så himla mycket att vi valt att stanna kvar på den. Ett tag funderade vi på om vi skulle flytta på de två yngsta till förskola i stan så att de kunde få kompisar som de faktiskt skulle gå i skolan med sen men nej. Tänker att de får bli trygga och självsäkra på den här förskolan och skaffa nya vänner när de börjar skolan istället.

Låter som ni(/du?) gjorde en bra prioritering/val.

Jenny

Anonym sa...

Dubbelkolla med förskolechefen bara med den sena starten. Ibland kan man bli av med platsen om man inte utnyttjar den på tre månader.

Linn sa...

Jenny: Åh, men fan vad fint det är ändå att gå på magkänslan. Jag blev plötsligt helt lugn av vårt beslut från att ha varit tusentankarsamtidigtihuvudetochalltingbarasnurrade. Kompisar byts ju under åren naturligt så det kommer inte bli ett problem längre fram tror inte jag, vare sig för era eller våra barn.

Anonym: Tack för tips! Vet om det, men här var det förskolan själva som föreslog det och det bekräftades av intendenten så det kommer inte vara ett problem. Enligt vår förskola (och våra kompisars som gjort samma sak) är det ett vanligt sätt att göra på för att "hålla" en plats åt ett syskon om man vet att hen ändå ska börja inom rimlig tid. Givetvis hade vi inte kunnat göra så en hel termin men i realiteten blir det november och halva december (sen är det julledigt) och nån vecka efter jullovet i januari så vi snor ju inte platsen för nån annan känner vi.

Rebecca sa...

Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses