torsdag, september 13

Fnissis Nissibus älskade unge

Vi fick platserbjudande till Nils igår (!!!) så det löste sig precis som vi ville. Det känns som en sten har lättat från mina axlar och huvudet har slutat snurra. Nu vet vi var och när och hur vi skolar in och vilka trygga famnar som kommer hjälpa honom när det är lite jobbigt. Vi pratade om hur vi skulle göra med gruppindelning (det finns två småbarnsavdelningar på förskolan) och bestämde oss igår för att Nils skulle börja i den andra gruppen med motiveringen att det kan vara skönt för dom att slippa att hela tiden förhålla sig till varandra och vara någons syskon med allt vad det innebär. Sen berättade jag det för Ellen igår och hon blev jätteledsen och sa hela kvällen jag vill att Nissibus ska gå i min grupp på förskolan. Snälla kan han inte få det? och fast hon är typ två år och tre månader och ungefär lika pålitlig som en myrstack så kändes det som att hon väl har rätt att vara med och tycka. Och vi älskar pedagogerna på hennes avdelning och den har mycket mindre (ingen) personalomsättning och det är väl mysigt för dom att få vara med varandra och ja men nä, vi ångrade oss. Plus dom är så små nu så det kanske bara är en trygghet och vi kan dela på dom senare ändå. Så imorse bad vi om att få placering i Ellens grupp istället och det fick vi också. Yey!

Sen åkte vi till BVC på tiomånaderskontroll (ett par veckor sent) och Nils imponerade genom att själv traska in i mottagningsrummet och sen demonstrera sina skills på ett utomordentligt sätt. Han gjorde det han skulle (ta klossar och härmas och plocka upp ett gem med bägge händerna) och vägde precis som han skulle och var så lång som han skulle. Inte för att vi var oroliga men det är ju alltid skönt att få det bekräftat. Nu väger han 10,5 kilo och är 78 cm lång (ifall jag vill veta i framtiden). Han säger mamamama och baba och Ennen och tatt tatt och ä dä? och förstår enklare instruktioner som kan du hämta bollen? Får mamma en puss? Kan du lägga bollen i hinken? och svara på om han är hungrig eller vill sova genom att fejkskratta eller skaka på huvudet. Fast jag har gjort det här förut så tycker jag att den här perioden när dom går från bebis till "barn" och plötsligt kan saker är så himla knasig. Man ba var är snutten? Ska du inte hämta den? och så bara gör dom det. Eller typ går eller busar eller dricker själva (nej det kan han inte) eller vad det nu kan vara. Som om dom lär sig nya grejer typ över natten och ba mäh den här gamla grejen har jag ju kunnat FOR EVER duh.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Men vad skönt!

Rebecca sa...

Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses