lördag, september 8

Idag har jag ont i magen och ångesten väller runt i maggropen som om den hör hemma där. Jag tänker på valet och resultatet av det, men mest tänker jag på det samhälle vi lever i varje dag. Det samhälle som existerar lite oavsett vilket datum det är och vem som är stadsminister. Det samhälle som nu börjar tillåta mer och mer oacceptabla beteenden som rasism, kvinnofientlighet, hot mot yttrande- och pressfriheten. Det samhälle som inte är välkomnande om man inte är vit och helst man. Jag tänker på alla som röstar på SD och tänker att inte kan väl alla dom vilja mig och min dotter och våra likar så illa så dom vill ta ifrån oss rätten till vår egen kropp, rätten till ekonomiska förutsättningar att existera orelaterat till män? Inte kan väl alla dom vara för en inskränkning i rösträtten, i vår demokrati? Alla dom kan bara inte rösta på SD och samtidigt veta allt det. Jag tänker att det är ett stort misslyckande i valrörelsen att inte visa alla dom som inte vet att det finns andra alternativ att rösta på som inte samtidigt kränker människors levnadsvillkor. Jag är rädd för klimatet vi har här i Sverige där privilegiade vita vuxna inte förstår att dom bara hade tur i livslotteriet som hamnade i ett land som Sverige från början. Att dom lika lite kan styra över sitt ursprung som någon från Irak eller Afghanistan eller Syrien. Att det är så många som inte ser att vi har det så här bra för att Sverige är byggt på ett system där vi hjälper varandra och utan det systemet skulle många av dom inte heller ha det speciellt bra. Jag är rädd för alla dom som vill ha förändring eller röstar på ”nåt nytt för att skaka om”. Vill du skaka om livet tipsar jag om att byta jobb eller testa en ny söndagspizza eller byta frisör. Demokrati är fan ingenting att leka med. Jag är rädd för missnöjet utan ansvar. Jag är rädd för fingerpekandet och skulden och hatet. Vart kommer det ifrån? Hur har vi hamnat i en situation där drygt en miljon människor tycker att ett rasistiskt, homofobiskt, kvinnofientligt, odemokratiskt parti är ett bättre alternativ än något av dom som har byggt upp vårt samhälle? Det med gratis utbildning, extremt subventionerad sjukvård, föräldraledighet och barnomsorg för att inte tala om rätterna att få tänka, tycka och tro på vad man vill. Hur kan misstroendet för journalistiken göra att flera hundra tusen människor hellre hämtar sin sanning från förvrängda högerextrema sidor än medier etablerade sen hundra år tillbaka?

Vi behöver se efter varandra hörrni. Vi behöver visa varandra att vi andra är många fler och att vi har rätt. Alla vinner på en framtid där medmänsklighet är ledordet. Kan vi inte tillsammans se till att visa det imorgon?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men ja exakt så. Du skriver som jag känner. Blir så himla glad att du finns, och en massa massa fler som också tycker precis så.
Nu ska vi alla tillsammans kämpa och komma på hur vi bäst får dessa personer att förstå.
Hjälpa deras barn att förstå.
xo

Linn sa...

<3

Rebecca sa...

Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses