tisdag, september 4

Slutmattning och insikter

Så. Lägenheten är såld. Det var visning i söndags och vi fick ett tyst bud direkt på visningen som vi accepterade. Sen, en halvtimma innan vi skulle skriva, fick vi ett bud till och det var redan uppe på drömsummor för oss så vi ville bara ha det påskrivet så fort som möjligt så vi skrev kontrakt i söndagskväll. Känslan efteråt var inte eufori, som kanske hade varit en normal reaktion, utan mer lättnad och slutmattning som min kollegas åttaåring säger. Lättnad över att den blev såld alls. Lättnad över att det är över och vi kan se framåt och veta vad vi har att röra oss med rent ekonomiskt. Slutmattning pga har varit två jävligt köriga veckor. Jag kan inte rekommendera att få för sig att sälja tisdag eftermiddag, fota torsdag morgon och publicera annons fredag och sen visa helgen efter. Och ha två barn under två år. Phew. Vi bodde iallafall på hotell fredag-söndag för att inte förstöra visningsstädningen. Sen kom vi hem söndag kväll och det tog max MAX 15 minuter innan det var det vanliga kaoset. Fy fan för att ha barn ibland alltså. Vi öppnade en flaska firar-champagne strax efter nio i söndagskväll. Barnen hade precis somnat. På köksbordet stod byttor med hämtmat och halvurdruckna glas och i mattan satt det halvtuggade smörgåsrån. Nils hade vält ut halva bokhyllan och Ellen firade faktum att hon fick tillbaka sina leksaker från förvaring med att plocka upp lådan och vända den upp och ned över huvudet. Så där satt vi, svettiga och trötta med glasartad blick, och ba grattis till oss? Jag älskar mina ungar till oändligheten men dom har en förmåga att suga ur precis all ork som finns i en och lämna en förvirrad skärva varje kväll.

Nu har det gått två dagar och det har sjunkit in att vi sålde lägenheten till ett fantastiskt pris och mer eller mindre byter 72 mot 143 kvadrat rakt av. Och att vi bara genom att bo har tjänat motsvarande 4 års månadslöner på 35 000 kronor i månaden. Det är så jävla sjukt egentligen. Vi har liksom fått helt sinnessjukt mycket pengar genom att göra ingenting annat än att existera bara för att jag en gång hade 200 000 kr till en lägenhetsinsats. Idag ska jag gå och rösta. Jag kan inte förstå att jag en gång röstade på Moderaterna och tyckte att alla kan bara man vill. Idag tänker jag rösta för att alla som inte har mina möjligheter och medel ska få det bättre. Det är fan det minsta jag kan göra.

7 kommentarer:

Johanna sa...

Grattis till lägenhetsförsäljningen (!!) och fint resonemang ang valet. Jag har heller aldrig röstat enligt vad jag själv skulle tjäna mest (ekonomiskt) på, utan för ett samhälle där alla kan ha det drägligt och få stöttning utifrån sina behov. Människor föds verkligen med olika förutsättningar och känns sjysstast att samhället försöker hjälpa var och en där de behöver det.

När flyttar ni?? I mitt huvud har ni bott i det där radhuset jättelänge men jag vet ju eg att ni inte flyttat än. Konstigt ju?

Linn sa...

Tack! Ja, det här valresultatet kommer bli...spännande. Det kommer bli 100% hemskt pga SD kommer få svinmycket röster och deras grundvärderingar har smittat av sig på så många andra, men förhoppningsvis kommer de iallafall inte hamna i bestämmandeställning. Om det är nåt vi behöver just nu så är det medmänsklighet och jämlikhet tänker jag.

12 december! Det har ju varit världens mest utdragna process känns det som och det kommer bli SÅ konstigt att bo där sen och inte bara åka förbi utanför och smyga förbi avspärrningar för att kunna kika in i vårt framtida hem.

Matilda sa...

Jag älskar slutklämmen på detta inlägg!

S sa...

Grattis till såld lägenhet, den såg verkligen helt amazing ut! Och jag älskar att du är en sån som ser vad du har men inte tar det för givet. Det är jävligt fint i dessa tider.

Linn sa...

Matilda: Haha! Vad bra!

S: Vad fint sagt. Tack!

Anonym sa...

Jag röstade också på M innan, fram till förra valet. För mig var det av egoistiska skäl kombinerat med att jag gillade Reinfeldt och co. Jag hade precis fått ett riktigt jobb och insåg att jag ändå knappt skulle klara mig pga. stora utgifter (pendlingskostnader mm) och att jag skulle få ut mer med Ms politik. Nu ligger jag mycket mer åt vänster och röstade i år för alla som inte har det lika bra som jag har det. Läste igår att en undersökning (den som var närmast slutresultatet i senaste valet) visade att SD kan få 26% av rösterna och bli största parti. Mår fan illa. Om de blir störta parti så känns det liksom helt hopplöst och som att allt bara kan gå utför nu.

Rebecca sa...

Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses