måndag, juli 31

Supermegasnabb göttelunch

Förresten, måste nästan dela med mig av det här "receptet" på lunch som tog mindre än 10 minuter men var typ restauranggott. Det är nån version av typ pasta aglio olio (vitlök och olja), men för mig är det egentligen min mammas potatissalladsdressing i pastakostym så.

Du behöver:
Spaghetti för 4 personer
4 vitlöksklyftor
1 dryg dl olja
1 liten chili (går att strunta i)
1 kruka kruspersilja

250g (1 pkt) körsbärstomater på kvist eller andra goda småtomater
1/2 rödlök
1 msk balsamvinäger

Salt och peppar

Gör så här:
Koka upp pastavatten och salta ORDENTLIGT. Alltså mer än vad du tror att du ska salta och sen lite till. Lägg i pastan.

Grovhacka tomaterna och finhacka rödlöken så fint du bara kan. Blanda i en skål med balsamvinäger och en nypa salt och nymalen svartpeppar.

Finhacka vitlök och chili. Värm oljan i en stekpanna på låg värme och lägg i vitlöken och chilin och låt det simma runt där tills pastan är klar. Hacka persiljan och lägg i oljan och salta och peppra lite.

När pastan är färdig lägger du i den i vitlöksoljan och geggar runt tills allt verkar ha lite olja och götte på sig. Är det för lite vätska kan du ta lite kokvatten från pastan och spä med.

Servera med tomatsalladen och njut.

Var. Så. Goda.

Inga kommentarer: