lördag, november 24

Ja, jag är hundra procent ond människa

Appropå min aversion mot rädda världen-anti-black friday-grejen kan jag väl också passa på att outa att den värsta presenten jag vet är såna där välgörenhetskort i andras namn. OBS jag är såklart inte 100% ond och tycker det är superbra att skänka till välgörenhet och är själv månadsgivare till Läkare utan gränser, Rädda barnen och Läkarmissionen, men att ge det som julklapp till nån annan? No-o-pe, om det inte är uttalat att ALLA hoppar julklappar och istället väljer att skänka (eller göra whatever med) pengar som annars hade gått till julklappar eller födelsedagspresenter eller så. Då är det en toppenidé. Men för dom som har traditionella julklappsutdelningar där alla andra har lagt tid, omsorg och pengar på att välja julklappar och så får dom ingenting själva för att en person väljer att sätta sin egna moraliska idé överst? Tycker det är dålig stil. Förespråkar därför istället den här varianten om man känner att man hellre vill att pengarna går till välgörenhet: då får man önska sig det själv. Eller be om kvitton, lämna tillbaka och skänka. Ta smällen själv så att säga. Vet ju folk som har köpt jättefina, omtänksamma presenter och sen ba ”här får du en get i Somalia”. För även om julen inte ska handla om att pengar byter händer så tycker jag att julklappar, om sådana ges, ska vara till nytta och glädje för mottagaren. So sue me.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller så med dig, om både klapparna och black friday!

Malin sa...

Åh prisa herren för att du skriver detta! Fick en gång I julklapp att vatten hade skänkts till en by i Afrika av min sambo, reagerade väldigt moget och grinade halva kvällen. Vi är inte ihop längre. Plus blir så provocerad av anti-blackfriday-rörelsen! Det är samma gäng som tror att man inte uppskattar varandra på årets övriga dagar om man firar alla hjärtans dag! Jag ÄLSKAR alla hjärtans dag. Och uppskattar min man övriga dagar ändå. Sue me.

Hanna sa...

Håller med. Man behöver känna presonen VÄL eller ge det utöver gåva.

Emilou sa...

Åh håller så starkt med! Verkligen att pracka på någon sina egna värderingar. och ge dåligt samvete för att den som ger inte är lika 'altruistisk', plus att det känns som att den som får en materiell present inte vill ha den. Recept för dålig stämning.

עדי חיון sa...

Hej, jag heter Emily Oliver Jag är från Waterton Lakes National Park Canada. Orden kan inte förklara hur upphetsad jag är för restaureringen av mitt brutna äktenskap och nu är min man helt tillbaka efter att ha lämnat mig och våra barn till en annan kvinna. Vi har varit gifta i siven år, och under vårt äktenskap har vi haft en serie slagsmål som kvarstod tills till sist han lämnade med våra barn och flyttade till Melbourne för att vara med en annan kvinna. Blockerade alla sätt att kontakta honom, vilket gör kommunikation ogiltig. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark endast för mina barn, men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågade mitt hjärta, jag förbrukades av sorg och smärta för att jag verkligen älskade honom. Varje dag och natt tänker jag på honom och jag skulle alltid vilja att han kom tillbaka med mig, jag blev bokstavligen galen och behövde ett gudomligt ingripande, så jag berättade för alla mina problem för en vän av mig som en gång hade liknande utmaningar. Hon hänvisade mig till en mycket kraftfull man som heter DoctorIgbinovia. Hon sa att han var den enda anledningen till den lycka hon njöt av idag. Drigbinovia kan hjälpa till att reparera brutna relationer hon sa det var därför jag kände att jag var tvungen att försätta honom. Jag kontaktade honom på hans Email adders doctorigbinovia93@gmail.com och han gav mig instruktioner om vad jag ska göra och det gjorde jag då gjorde han en kärleksspell för mig. Till min största överraskning, efter tre veckor, ringde min man mig och berättade att han saknade oss så mycket som barnen, jag var så förvånad att mitt hjärta var fyllt av glädje och spänning och jag började skugga mina tårar. Han bad om ursäkt för sitt misstag och bad om ursäkt för smärtan han orsakade för mig och barnen. Således kom han tillbaka till oss med stor kärlek och glädje, och från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare. Tack vare Drigbinovia är han väldigt kraftfull, så jag bestämde mig för att dela min berättelse för dessa kvinnor och män vem upplevde vad som hände. Jag vill att du ska veta att det finns en lösning. Drigbinovia är lösningen, en sann och kraftfull spellcaster som bad för att leva länge för att hjälpa kvinnor och barn i sin tid av smärta. Och det har också stavar för att läka HIV, cancer, etc. BRA LYCK,