måndag, december 18

Jaha så dryga tre veckors förkylning hos samtliga har nu (eventuellt) kulminerat i magsjuka. Ellen har haft feber sen i lördags, 39-graderish igår och typ inget idag men hon vill äta ungefär ingenting. Igår kräktes hon framför teven men vi tänkte att det var febern plus slemmig utlöst av att hon satte i halsen. Plus hon verkar ha skitont i munnen och har inte mindre än tre kindtänder på väg igenom. Bajsade gjorde hon i fredags och sen, äntligen, i förmiddags och vi ba phew! Sen kom laddning två här under eftermiddagen och euw! och nu spydde hon vid läggdags när hon fick mjölk. Inte hysteriskt men ändå ett ynkligt näj och sen kräks på pyjamas och snutte och i sängen.

nä mamma pillde dä mamma tåtta dä mamma? Ja, älskade vännen, vi torkar där.

Så svårt att veta om det är magsjuka, grejen att hon inte har käkat nåt sen i fredags (förutom lite mjölk några gånger per dag) och åt oliver och drack ramlösa och fick alvedon (motvilligt). Plz håll tummarna för det senare så vi slipper smitta Nils, två månader dagen till ära. Andreas som är immun mot magsjuka ska sova i ett annat rum med honom inatt just in case, men frågan är om det hjälper, should the shit (literally) hit the fan.

4 kommentarer:

Lina sa...

Testa att skippa mjölken, när min mjölkälskande son får feber och mjölk spyr han som en kalv! Jag tänkte länge att mjölk är bra att han få i sig, mycket av mycket med där, men icke bra tänk när det kom till honom. Plus att mjölk har en benägenhet att bli slemmigt om man är tjock i halsen redan. Här funkar blåbärs/nyponsoppa vid feber och förkylning, men sällan annars. Rostad macka utan kanter eller skorpa doppad i varm nyponsoppa.
Hoppas ni klarar er från vinterkräk!

Lisa sa...

Tänkte precis det samma kring mjöken! Våra barn har ofta spytt av mjölk då de varit ordentligt förkylda. Mjölkprodukter är slembildande och sedan spyr de för att rensa ut slemmet...mmmm. Tror inte ni ska behöva oroa er för kräksjuka. Krya på er!!

Anonym sa...

No no ingen mjölk!! Alldeles för slembildande och tufft mot magen (lärde mig detta med barn #4..... DET var ju i senaste laget.) // jo

Lisa sa...

Tänker på er, hoppas hon är bättre nu!