onsdag, december 20

Friskstugan

Skrällen är frisk (-are) nu, halleluja (har ALLTID trott att det heter halleluLja och är nu sur varje gång jag skriver det ordet), och förutom att hon typ vill gå och lägga sig klockan fem (vi lägger henne åtta) och att hon fortfarande är sjukt lättkränkt så har det def-o varit en mycket bättrw dag idag. Hon pratar iallafall oavbrutet och härmar precis allt vi säger och sätter ihop ord till egna meningar och blir så stolt så stolt när vi förstår. Jag kanske fattar 80% av det hon säger, Andreas gissar att han förstår 45% och pappa kanske fattar 20, men det blir bättre och bättre varje dag. Allas vårt nya favoritord är iallafall hallon hannón och helt i kombination med det urgulliga meeera. Ida ha meeeeera hannón mamma?! Ja, hon kallar sig själv för Ida (när hon inte är katten Gittan vill säga). Ja Nils då? Han verkar ha kommit ur sin senaste faaaas och kom ur den som en babblig liten sol. Han älskar all form av luftventil/fläktfilter, att höra oss prata och "Det var en gång"-trollsången. Och han hatar att älska sin napp. Andreas beskrev det oerhört träffande häromdagen med ett kommer du ihåg när facebook hade relationsstatusen it's complicated?Det är Nils relation till sin napp.

På tal om jul då så har vi gjort en lista på det som ska ordnas innan jul men idag blev vi också tvungna att göra dagsscheman för varje dag fram till jul. Och tvungna för att jag känner mig så O-ER-HÖRT stressad över att vi typ inte hinner nånting på en dag, att Ellen blir understimulerad (och därmed rätt vidrig i sin gnällighet), Nils blir bortglömd och allt kvar att göra i panik på julaftons morgon. Så dagsschema it is. Regeln är för övrigt att den som nattar lagar middag och den andra lunch. Imorgon ser det t ex ut så här:

Nattningar: Andreas
Förmiddag: åka till mammas grav plus blommor, titta på djuren med Ellen
Lunch: grönsakssoppa med varma mackor (Linn)
Eftermiddag: baka pepparkakor och göra julgodis, göra vegetarisk sill
Middag: Ernst-kyckling med ris (Andreas)

Vissa kanske blir helt GAPANDE MUN-EMOJI och ba eh okej och det där är ostressande?!!! Ett fkn schema på ledigheten?! Men alltså om vi inte skulle göra en lista, om vi inte skulle göra ett schema så hade typ 80% hamnat på mitt bord tillsammans med ungefär 250% av oroandet. Jul är ju en jävla jämställdhetsfälla och jag (viiii, Andreas är med på tåget) vägrar acceptera men det är inte så viktigt för mig såatteh...-grejen. Får ju givetvis smärre hjärnblödningar av plötslig ilska pga diverse småsaker ändå, men jag slipper iallafall ha axlarna ovanför öronen och huvudet fullt av snurr och maggropen fullt av dåligt samvete. Nu blir det förhoppningsvis lugnt (hahahahaha vi har två typ bebisar) och mysigt stället för *biter ihop* *martyrgör allt* *googlar skilsmässa* *kastar julklapparna*


Såatteh, nån annan survivalstrategi så här i juletider?

Åh! Firade för övrigt att Andypants signade ett nytt jobb idag. Från och med 9 januari är jag ensam med Nils på dagarna och vi går in i den ljuvliga perioden med tre inkomster (han tog en jävligt bra/lång deal på sitt förra jobb som har gett oss tre månaders ledighet ihop samt en massa extra stålarz). Hurra hurra hurra!

2 kommentarer:

SARA sa...

Vi har också dagsschema! Tycker det är oerhört befriande och har minskat i alla fall min julstress med 100% (vet ej om det gett samma resultat för mannen hehe, men happy wife, happy life osv. (<— eller ja, i alla fall inte sur 24 timmar om dygnet 😬))

Hanna sa...

ÄLSKADE DETTA! Vill och behöver också.