måndag, mars 8

En jävligt god pasta

Vi hade ett knippe grönkål i kylen som höll på att vissna häromdagen och i nån av mina örtitusen kokböcker har jag sett nån kombination av typ spenat och kikärter så jag tänkte att grönkål och kikärter ju också borde bli gott. I mina ögon är spenat, grönkål, svartkål och mangold typ utbytbara i tillagat tillstånd även om dom absolut smakar lite olika blabla. Jag utgick ifrån en aglio e olio-bas dvs spaghetti med olja och vitlök  och lade till lite grejer och det blev så JÄVLA gott. 

Du behöver: 

3 vitlöksklyftor (ej för vampyrer)
1 gul lök
1 burk kikärter (avrunna och sköljda)
1 knippe grönkål
Olivolja
Salt och örtsalt (jag hade herbamare för det är det jag har hemma)
Kryddblandningen chili explosion från Santa Maria (lite paprikapulver och chiliflakes duger utmärkt)

Spaghetti

Bonus: tärnad, hårt stekt halloumi

Finhacka lök och vitlök och stek på medelvärme i jävligt mycket olja tills den luktar sött och är genomskinlig*. Vi pratar klunkar av olivolja, botten på pannan ska vara fylld. Repa grönkålen från stammen under tiden och häll av och skölj kikärterna**. Sen är det bara att hälla i grönkål och kikärter och krydda med salt, örtsalt och några drag med chili explosion-kvarnen och röra runt regelbundet så grönkålen blir täckt av olja och kikärterna inte exploderar. När pastan är färdigkokt blandar man alltihop med lite, lite pastavatten och sen kan man toppa med lite stekta halloumikuber om man vill + bonusringla lite olivolja över det hela.

Ni får smaka av kryddningen själva. Jag kan inte säga hur mycket av vad ni ska ta men om ni saltar för dåligt blir det inte gott. Okej?

* generellt kan man säga att mitt liv blev ca 100% bättre när jag började ta mig tid att fräsa lök på mellanvärme istället för att fullblasta den på högvärme med resultat av brända kanter och rå i mitten. Det tar ju tre gånger så lång tid, men är tusen gånger godare.

** man måste inte skölja kikärter, men jag har läst nånstans att man får mindre magbesvär av välsköljda bönor och well, det funkar för mig såatteh jag gör så.

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}.