måndag, mars 8

 Jag är så osugen på att jobba. Jag vill bara vara ledig. Jag tror att det är för att jag inte får vara ledig på helgerna för då måste vi städa och köra bort återvinningen och fixa i trädgården och barnen ska rastas och solljus ska tas till vara på och utflykter ska göras och bröd ska bakas och mat för veckan ska förberedas och ja, sånt. Vi hade ju städhjälp i Stockholm. Varje måndag kom världens bästa städerska och utförde mirakel. Här testade vi en firma och dom var så urursla så vi tappade det och ba VI KAN LIKAGÄRNA GÖRA DET SJÄLVA! Och visst, det KAN vi ju. Uppenbarligen. I lördags tog pappa barnen så vi kunde städa (och då hade vi ändå förberett i fredags med att plocka undan osv) och det tog oss två tre timmar dvs sex arbetstimmar lades på städning. Då pratar vi dammtorka, dammsuga och våttorka golv, fönsterbrädor, lister, tavlor och sånt, fluffa kuddar och städa barnrum + vattna blommorna. Plus alla ytor i köket och badrummen såklart. SEX. TIMMAR. Sen på eftermiddagen när vi var klara gick jag mest omkring och väntade på att det skulle bli kväll så vi kunde äta, kolla melodifestivalen och gå och lägga oss. Frågade Andreas om vi inte skulle hitta på nåt? Och insåg att jag är RIKTIGT jävla dålig på att ta det lugnt nuförtiden. Jag behöver verkligen öva på att göra saker (inget) för MIG. Igår ville jag kolla på Vasaloppet t ex. Vad jag gjorde? Bakade bröd, tvättade och var ute med barnen en sväng (barnen behöver ju frisk luft blabla). Sen såg jag i och för sig femmilen, men efter det åkte vi iväg med barnen till en lekplats (barnen behöver frisk luft blabla). Sen försökte jag göra härm-La Neta-tacos till middag. Det gick ändå..okej? För att vara helt hittepå tycker jag att jag kom rätt så nära. Nästa gång ska jag komma ihåg att förbereda tillbehör också och inte bara själva tacosarna. 

I övrigt vill jag planera min trädgård. Jag vill odla egen mat (ja, jag är en sån hemflyttarklyscha och jag är okej med det) men för det behöver jag någonstans att odla den och Andreas är emot att jag gräver upp ett land (the fuck?) så nu ska jag istället bygga nån form av odlingsbäddar. Efter att jag har funderat på var dom ska stå nånstans. Så nu googlar jag hur olika grönsaker vill bli odlade (jordtyp, solläge) och skriver ner på min lista vilka som kan stå tillsammans. Det står iallafall tomatplantor och paprikaplantor i fönstren i vardagsrummet och väntar på att få flytta ut i vårt uterum. Sen vet jag att jag vill ha lök, vitlök, grönkål, svartkål, spenat och...? Jordgubbar och smultron till barnen såklart. Jordärtskockor kanske? Nåt med stora fina blad, typ squash? Gurka kanske? Troligtvis kommer det bli jordgubbar och smultron från blomsterlandet i nån kruka för vi kommer inte orka ta tag i det och så blir det för sent och ja, typ så. Men let a woman dream iallafall va? Kan man ha blåbär förresten? Goda små blåbär av svensk typ och inte såna där stora amerikanska med vitt inuti som smakar vatten alltså.
7 kommentarer:

SARA sa...

Angående städningen så har tricket hos oss varit att ha ett rullande städschema över hela veckan. Då är det alltid "okej"-fint, men man slipper den där övermäktiga arbetsinsatsen som det är att städa allt på en gång. Typ månd: beställ mat och storstäda badrum, tis: städa och sortera kyl, ons: ta hand om återvinningen, tors: dammtorka och dammsug övervåning samt bädda rent i alla sängar, fre: dammtorka och dammsug nedervåning samt se över badrum, sönd: vattna blommor. Ish. Plus det dagliga som avtorkning av kök, dammsugning av kök och hall samt de tusen tvättmaskiner som tvättas varje vecka... :)))))))))

LoHe sa...

Snillen spekulerar här, jag är ganska nybörjare på odling också men har i alla fall kommit på att man ska ställa bäddar/pallkragar med kortsidorna mot norr/söder. Särskilt om du har flera, annars skuggar den "södraste" de "norraste". Pallkragar är ju sjukt smidigt. Hör med jobbet, på mitt jobb får man gratis om man frågar snällt, så bygger du upp så högt som du vill ha, 2-3 stycken. Annars enkelt att göra egna, det ska jag göra i vår: Tänker att man köper en typ 45x45 mm regel som man sågar upp i fyra lika långa bitar och har till hörn. Sedan skruva fast plankor mellan dem, i de dimensioner man vill ha.

Det lilla jag lärt mig hittills är att placera högre plantor längst bak (från solen sett) så att de inte skuggar de mindre. Var riktigt klantig och satte hallonbuskar väster om odlingslådorna. Jag har gett upp sådant som ger en grönsak per frö, typ morötter. Det är inte värt om man inte har ett stort land. Jag gillar sockerärtor, för det blir mycket skörd/frö och de fortsätter komma i takt med att man plockar. Samma sak med skärbönor. Potatis kan man lika gärna ordla i hinkar. Samma med tomater och ställa dem mot en husvägg i söder/väst-läge. Är man smålänning kan man köpa större billiga plastlådor och snickra egna lådor till (enl samma princip som ovan) att ställa plasttrågen i. borra några små hål någon dm upp från botten, så att överskottsvatten kan rinna ut. Mynta och oregano är ogräs så odla dem i hink. Jag brukar köpa plantor i mataffärens färska krydd-hylla och bara plantera om hemma. Jordgubbar har jag gett upp, lyckas inte hålla fåglarna borta men smultron blir marktäckande så här har jag avgränsat ett hörn i trädgården med kant och satt (revande) smultronplantor. De är så "dominanta" att de helt tar över det hörnet och vill sprida sig som ogräs i resten av trädgården. Finns ingen anledning att ta upp plats i en odlingsbädd.

Phu.

Ska vi starta odlingsnybörjarklubb du och jag?

Mimmi sa...

Men hallå vart är odlingstelefonsamtalet?! Eftersom jag är självutnämnd odlingsguru efter att ha råkat producera nån liten grönsak några år i rad så vill jag 1. Stämma in hos typ allt LoHe skriver förutom att jag nog ändå skulle offrat en fläck till morötter pga barn älskar att dra upp morötter, värt ändå. Skruva ihop egna odlingslådor är plättlätt och mina tre stycken om 120x240x38cm kostade mig väl kanske...600 spänn i material. Max. Se till att du har virke som är rent från nån giftig impregnering bara, det där kan de på brädgården. Det som blir dyrt i sammanhanget är nog snarare jorden men jag tänker att du har bättre priser hos dig än mig på att få ett lass hemkört.

Vitlök får du nog hoppa över (i år), ska sättas på höst pga behöver kylperiod men resten är egentligen rätt enkelt. Kålsorterna gillar dessutom att gro svalt så de kan du så nu ute i uterummet, blir det mer än säg några minusgrader i mer än ett dygn (alltså i rummet) så får du skydda dem men annars får du finast plantor med att ha dem svalt.

Jordärtskockor kan jag skicka dig några till utsäde av "Bianca" som är den sort som garanterat hinner blomma (vilket inte gör någon skillnad annat än estetiskt) men det är invasiva rackare som är svåra att bli av med när de väl är i jorden så ha en hörna där du kan leva med att de kommer tillbaka år efter år. Höga som helvete blir dom, typ 2,5-3m höga alltså. Köp inte frö till lök, tar tusen år. Köp sättlök!

Annars, det är inte så himla noga! Eller ja, ibland är det väl det och nåt dör men på det stora så är optimala jord och solförhållanden skrivna med maximal utdelning i åtanke. Skörd får man (oftast) ändå men kanske nåt hekto mindre än den som optimerat. Kör bara!

Mimmi sa...

Åh, hehe. Har jag sagt att jag har odlingsinstagram sen förra året men för mycket influencerwannabeångest för att outa den på min vanliga? Kolla på @torpodlaren.

(Blundar och skickar innan skammen tar över)

Ulrika sa...

Håller med om rullande schema för städningen! Nu låter er städnivå som att den är mycket mer ambitiös än min, men jag har gått från att ha svårt att hålla basstädningen ens på sin mest fungerande basnivå till att det rullar med att få grunderna att funka varje vecka.Försöker hålla helgerna så städfria som möjligt.

Anders Maria sa...

De flesta tror att magisk kärleksformulering inte fungerar, oroa dig inte, jag är här för att ge dig steg för steg på kärleksstavningsförfarandet och hur man får omedelbart resultat inom 24 timmar.
Jag kommer också att hjälpa dig att utföra alla magiska kärleksförtrollningsböner för att få tillbaka ditt barn hem även efter så många års separering.
Jag har gjort denna liknande kärleksförtrollning för så många människor över hela världen och det fungerar för dem alla, de pratar alla bra om mitt fantastiska jobb.
Jag är tacksam mot mina Oracle-gudar i Oduduwa för de begåvade krafterna i mitt liv att göra detta utan att samla in pengar från människor. du måste köpa allt material som krävs för att användas helt själv, du behöver inte skicka pengar till någon för att köpa magiska saker.
kärlek stava magi känner ingen gräns. det fungerar överallt där det finns luft, vatten, eld och jord.

Vill du att din ex-kärlekspartner ska återvända till dig!
Vill du att ditt barn ska älska dig mer än fadern
Vill du ta tillbaka din förlorade son hem?
Vill du förena dig med ditt barn även efter så många års separering.
Vill du ha ett barnbidrag från fadern?
Vill du locka kärlek och uppmärksamhet från ditt barn?
du är så väldigt lycklig att komma över de här artiklarna och jag tror att det kommer att hjälpa dig så mycket att återställa din trasiga familj igen. bara ett meddelande till Dr.Oduduwa Temple för lösning så är alla dina problem över. prova idag så blir du glad därefter. tack.

Fortsätt kontaktkommunikation med Grand Master Dr.Oduduwa via (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}