torsdag, februari 18

FUUUUUUUUUCCCCCKKKK

Har aldrig saknat Jenny som chef mer än nu. Jag har SÅ JOBBIGA grejer att deala med och jag vet inte hur eller var eller vem jag ska börja med eller ens hur jag ska ta tag i det. Egentligen handlar det om att en avdelning inte kommer leverera och konsulterna vi har kontaktat för att stötta upp helt har missuppfattat/gjort det till en konsultgrej och det landar i mitt knä fast det borde hamna på avdelningschefen. En person i mitt team saknar kompetens för det här projektet, vilket resulterar i ovan + en stor osäkerhet internt. Jag saknar specialistkompetens inom SAP*s utvecklarvärld, men är (trots att vi har åtminstone 5 personer med SAP developer/integration specialist-titlar internt) den enda som har ägandeskap i frågan. Klassisk ansvar vs befogenhet-problematik ihop med en avdelning som verkar existera i total ad hoc-kaos. Ingen vet nåt, inget finns dokumenterat, ingen svarar på frågor i workshops hållna för just dom. Vilket resulterar i en offert som står för 1/3 av hela övriga projektkostnaden (som inte är gratis) och som lämnar mig i en känsla av VAD FAN HAR JAG GJORT?! Fick dessutom offerten den rimliga tiden 21.06 igår och den innehöll exakt noll förklaringar. Tror ni jag sov bra?

Jag är så arg just nu och jag vet att det bara är att börja beta av listan, men det är så himla fucking JOBBIGT att sitta i en sits där jag måste sälja ut folk jag jobbar med / den här avdelningen för det här är så jävla orimligt och dåligt. Plus såklart imposter syndrome-grejer av typen har jag sålt in det här för hårt? Har jag drivit på nåt som inte är rätt? Har jag haft så svårt att förstå vad vi har sagt i tidigare workshops så jag har missuppfattat så här grovt? Är jag inte kompetent för att driva det här osv. 

Jag har flaggat för exakt det här tidigare på olika nivåer men jag är också osäker på om jag har varit tillräckligt tydlig. Samtidigt: är det mitt jobb att också dubbelkolla så att mina kollegor verkligen har rätt kompetens när deras chef, titlar och arbetsområde säger att dom ska ha det? 

Oavsett vad svaret är så faller det här i mitt knä för projektet ska börja på måndag och någon måste göra jobbet.

*SAP = en av världens största affärssystemsleverantörer/ett affärssystem

5 kommentarer:

LoHe sa...

Sympatihyperventilerar å dina vägnar här.
Kanske inte alls relevant för din situation men om du känner att förväntningarna på dig inte motsvarar dina befogenheter måste du väl kunna eskalera till någon som har befogenhet? Man vill inte vara den som sätter sig med armarna i kors, men du gör heller ingen någon tjänst om du sätter dig själv i en omöjlig situation och det låter som att du närapå gör det nu. Om inte annat för att ha ryggen lite mer fri/buy,in från någon 'högre upp' om det inte löser sig till det bästa.

Linn sa...

Håller helt med. Min lista som jag ska beta av är just eskaleringen. Först och främst måste avdelningschefen äga frågan och vi har möte om exakt...4 minuter. Sen får vi se hur vi ska dra det vidare.

motvalls sa...

Från en som jobbar i offentlig sektor: vad är ett affärssystem?

Linn sa...

Kopierar från wikipedia: Ett affärssystem är ett programpaket med integrerade IT-system för att ta hand om ett företags informationshantering och tillgodose ett företags behov av styrning och administration. En definition är "standardiserat verksamhetsövergripande systemstöd". Nu vet jag inte vilken typ av offentlig verksamhet du jobbar i men i skolor är det kanske "skolsystemet" där man hanterar elever, scheman, frånvaroregistrering, betyg osv. För oss som tillverkande företag stället där vi har kunddatan, orderhantering, fakturering osv.

För mig som jobbar med e-handel så behöver min lösning kommunicera med det systemet för att ta emot och skicka information. T ex behöver systemen prata med varandra för att uppdatera kunddata, produktdata och skicka order och orderuppdateringar mellan sig så varorna kan gå iväg till kunden, faktureras för rätt varor osv. Jag är ansvarig för att vi ska få till en ny e-handel och att den håller sig till de kommersiella regler vi sätter upp typ "man ska kunna ändra sin order innan stopptid (tänk Ica/Mathem)" eller "en kund ska kunna välja leveransadress". IT-avdelningen ska å sin sida se till att vi kan ta emot den typen av orderuppdateringar och att leveransadressen läses in rätt osv. Problemet just nu är att IT-avdelningen inte gör sitt jobb ordentligt och konsulterna som ska täcka upp har gått in i nån megablast och tror att dom kan ändra på en massa grejer och vill ha helt hutlöst betalt.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}