tisdag, februari 2

 Först av allt: tack för att ni är så bjussiga och delar med er av era tankar och erfarenheter! Det finns inget bättre än att känna att det här är lite en dialog (även om jag tar absolut mest plats i den). 

Sen: jag vabbar. Råkade ju tänka förra veckan att det var längesen barnen var sjuka och det är ju varje förälders dödssynd så jag straffades givetvis med snorigt och febrigt barn i torsdags kväll. Lördag hakade barn två på och nu ja, inte är dom dödssjuka direkt men snorar och hostar så hela den här veckan är ju körd iallafall. Okej, nu sa jag precis till min treåring (som alltid är naken) att det vore bra om han satte på sig lite kläder. Hans svar: Det gör jag aldrig. Nähe. Nej nej, det gör du aldrig det nej. Okej. Så här andra barnet kan jag ändå tycka att den här trotsen (hatar ordet, men ni fattar vad jag menar) är rätt rolig. Kanske inte så mycket när han står i rabatten (jo) och kastar sina vantar och vrålar att han ska flytta till en annan familj när jag är lite stressad och vi ska till förskolan, men liksom idén med att han bara måste konstra för att bevisa sin (obefintliga) självbestämmanderätt. Eller liksom det förutsägbara  i det hela, jag vet inte. Börjar förstå nu varför syskon som växer upp i samma familj har olika uppväxter, trots att föräldrarna (vi) tänker att vi är likadana mot barnen. Nils kommer undan med så himla mycket mer bara för att han är minst och vi liksom glömmer hur vi behandlade Ellen i samma ålder. 

Vad var det jag egentligen skulle säga då? Jo! Jag kollade våra matkostnader för januari nu när månaden är över och vi ligger 50% under december. Heja oss, bra jobbat osv. Jag ska inte säga att jag njuter av att tänka på pengar, men jag njuter av att komma ha råd med riktigt fina grejer framöver utan att nalla på sparkontot (det stora, mer permanenta, sparandet). Varje gång jag får ett triggerhappy köpfinger på typ ytterligare sängkläder på HM Home (min stora last i livet) så tänker jag på att jag kommer kunna köpa t ex Montanas Free x Teklan-hylla till vårt arbetsrum. Eller Paul Smiths (??) lampa Anglepoise till vardagsrummet där uppe. Eller ersättningar till nästan hälften av alla våra växter som vi fick slänga i höstas pga himla trips (äckliga små skadedjur som dödar allt och är omöjliga att bli av med). 

Okej, nu är klockan tjugo i tio och jag borde verkligen gå ut en sväng med barnen och sätta på mig duscha/sätta på mig kläder. Måste erkänna att jag nästan kan gilla att vabba lite ibland, framförallt som idag när jag fårjobba efter lunch.

2 kommentarer:

LoHe sa...

Jag har två paket jäst för söta degar som ligger i kylen och inväntar VAB. Det är andra uppsättningen, de två som jag köpte precis efter skolstart gick ut och nu är dessa två på samma väg, om inget barn blir snorigt snart.

Alltså, bästa sättet att undvika VAB: Köp jäst för VAB-bak.

Linn sa...

Haha! Det hade ju varit årets bäst spenderade fem kronor det!