onsdag, mars 4

Saker jag tänker på

1) USA. USAs halvdiktatoriska demokrati samt valprocessen som är designad för vita, rika människor. USAs skämt till legala system, såväl i processen (säsong 3 av podden Serial ger ett bra tvärsnitt av såväl processer som bakomliggande strukturer (host rasism)) som i SKÄMTET till riksrättsprocess som handlade absolut noll procent om brott och skuld och 100% om egen politisk vinning. Så himla himla konstigt att det enda skyddet folket har mot maktmissbrukande presidenter inte är en rättsprocess alls, utan en kompisröstning där de röstandes personliga vinning överstiger folket de representerars.

2) Element/radiatorer. Blev så arg på Andreas igårkväll när vi vid den mycket lägliga tidpunkten 23.00-00.15 skulle bestämma/diskutera hur vi ska göra med värmen på vinden. Hans "något mindre" engagemang i frågan provocerade mig så jag ev-en-tu-ellt skrek MEN TROR DU ATT JAG TYCKER ATT DET ÄR ROLIGT ATT GOOGLA FUCKING ELEMENT?! Nu har jag smsat Byggare Bob för att kolla om vi kan skita i vattenburet för då får vi lite fler alternativ till placering än om dom ska hålla på och dra rör över hela jävla rummet.

Nu har jag ett möte, hej.

1 kommentar:

LoHe sa...

Eventuellt inte en kommentar som hjälper men i vinter har vi på en ganska stor övervåning haft totalt TVÅ element som båda funkar på max halveffekt. De har värmt hela övervåningen tillräckligt. I det nybyggda har vi golvvärme som inte är inkopplad än men det är GANSKA stor yta som klarat sig på det lilla. Nog för att det varit en mild vinter, men eftersom er vind är högst upp och ni bor i ett nybyggt hus med betydligt tjockare väggar och bättre isolerat än vi kan det ju faktiskt vara så att ni nästan hela delen av året inte behöver några element alls där? Känner man att man behöver lite extra några veckor om året kan man ju sätta dit ett löst el-element på låg effekt. I alla fall första året, för att utvärdera behovet.