torsdag, februari 13

Tillbaka på jobbet och därmed framför datorn och därmed kan jag också blogga. Det största problemet för oss som gillar textbaserade bloggar måste ju ha varit när blogspot/blogger tog bort sin app och gjorde det förjävla jobbigt att blogga från telefonen? Sörjer fortfarande skrivbloggarnas glansdagar och känslan när ens morgonfeed bestod av 50 olästa inlägg. Jämfört med dagens på sin höjd 7-8 stycken.

Nils har fått influensa och natten till söndag väckte Andreas mig och ba "Nils bara skakar!" och då satt Nils i Andreas knä och skakade så där som man gör när man fryser riktigt rejält och har börjat spänna sig i hela kroppen. Vi tänkte såklart att det var feberfrossa, men han hade bara 37,4 så vi blev oroliga och ringde 1177 och under tiden vi satt i kö, kanske i en kvart eller så, så gick hans temperatur upp till 39,6 och sjuksköterskan vi pratade med tyckte att det verkade vara just feberfrossa. Den sista tempen jag mätte var 40,8 och det var en timma efter en dos alvedon. Då låg han på mitt bröst, som när han var bebis, och flämtade och småstönade och jag kände STARK vilja att åka in till akuten. Det gjorde jag inte. Jag satt vaken i soffan med Nils till halv sex när jag väckte Andreas och bad honom ta över så jag kunde få några timmars sömn. Måndag-tisdag har han väl kommit ner till kanske strax under 39 grader dagtid och lite lägre på alvedon, men nätterna har varit en ren pina med en kokhet, flämtande liten hög i famnen. Imorse var första morgonen han vaknade utan feber. Nu hostar och snorar han som en galning istället, men det får Andreas deala med för nu är det min tur att jobba torsdag-fredag.

Fortsätter väl förövrigt min quest i att bli Sveriges Jobbigaste Konsument genom att börja bråka med Qliro om deras ytterst tveksamma rätt att skicka marknadsföringsmail om sina tusen olika sätt att skuldsätta individer utan en tydlig opt-in. Har inte cc:at VDn än men väl bokmärkat datainspektionens klagomålsansökan.

Vad mer då? Renoveringen fortsätter. Jag ägnade vabbdagarna åt att storstäda, tvätta mig igenom tvättberget och (äntligen) ta ner julstjärnorna och hänga om gardinerna för att göra mig av med dom sista julresterna. På söndag ska vi på en husvisning i Tyresö. Jag hoppas starkt att jag kommer ogilla huset för annars måste vi bestämma nåt och jag vill verkligen inte bestämma nåt just nu. Jag vill inte heller inte gå på visningen för det är precis ett sånt hus vi letar efter och det är inom budget och ja, men det är fint. Så.

Nu ska jag försöka motivera grejer här på jobbet fast min hjärna känns som sirap efter fem dagars total sömnbristhaveri.

4 kommentarer:

Anna sa...

På Qliro bara! Stör mig också på dessa mail men man kan ju inte blocka dem p.g.a. måste sluta handla på sidor som använder dem i så fall...

Tove sa...

Funderar ni att flytta? Var det inte rätt nyss ni flyttade dit ni bor nu? Vi flyttade dit vi bor nu för 1.5 år sedan och har också börjat kolla på hus att köpa nu, men vi har för lite pengar tyvärr. Måste spara i några år först bara - "bara"...

Hur gör folk för att ha råd?

Linn sa...

Anna: dom hävdar att det ska räcka med att avregistrera sig en gång, men jag är tveksam.

Tove: ja, alltså ja och nej. Vi älskar både radhuset och våra grannar och området, men vi är också från landet och vill ha ett hus-hus med riktig uppvuxen trädgård och gärna ett sextiotalshus på det. Så vi kollar hemnet ibland och nu dök det upp ett som passar både inom budget (mindre var vårt nuvarande är värt) och exakt hur vi vill att det ska vara. Så vi ska åka och kolla. Högst troligt så blir det ju inget, men vi har inte heller bråttom. Skulle vara fint att flytta innan Ellen börjar skolan så hon slipper byta skola bara. Men dit är det ju några år.

Och hur folk har råd? Alltså om man inte har köpt och sålt och haft tur i bostads”karriären” så är det ju tufft nuförtiden om man inte är jättebra på att spara. Men gemensamt för alla är väl att anpassa var man köper till ens budget. Vi hade inte råd med en större lägenhet på Söder, men bytte i princip 73kvm mot 143kvm rakt av när vi flyttade till Sköndal. Nu har vi inte råd att köpa hus i Sköndal, men kan byta vårt radhus mot ett hus på 250kvm med okej stor trädgård i Tyresö ungefär. Så om man har en grund så kanske resten lite handlar om att anpassa område efter ens budget. Sen handlar det ju också om prioriteringar lite grann. Vi lägger mycket pengar på boende och boenderelaterade grejer för vi älskar att vara hemma. Men då kan vi inte samtidigt semestra utomlands varje år eller spendera så jättemycket pengar på andra nöjen. Men mest handlar det absolut om att jag hade 200 000 kronor till en insats till en lägenhet 2009 och att vi sen har haft möjlighet att lägga vinsten i nästa boende.

Tove sa...

Tack för ditt svar! Vi satsar på att vara jättebra på att spara men tyvärr är våra löner inte så värst höga så det blir inte mer än några tusen sparade i månaden till bostad och några tusen till framtida bil (bi har ingen nu). Ändå bra tänker jag. Allt över 0 är bra.. hehe. Sen hade vi ju kunnat lära oss om aktier och sånt men det orkar jag inte, tyvärr. Bostadskarriär känns inte aktuellt.

På tal om områden så har du ju också helt rätt. Vi söker på landet (Tjörn) och här är det billigare än i och nära Göteborg men ändå inte hur billigt som helst eftersom vi konkurrerar med rika sommargäster + ev norrmän!

Tack för ditt svar ändå! :)