torsdag, februari 6

Olika saker jag tänker på just exakt prick nu

:: jag borde verkligen ta ner våra två julstjärnor som fortfarande hänger uppe. Och julgardinerna som är tjocka röda sammetsgardiner som snor allt ljus. Fast iochförsig, om jag gör det så måste jag också tvätta våra fönster för dom ser förjävliga ut.

:: nu har dom börjat på vinden. Jag sa till Andreas i helgen att jag skulle gå upp och fota före-bilder för jag är så jävla dålig på det. Har jag fotat före-bilder? Nej, det har jag inte. Jag har några bilder nånstans i telefonen som vi använde till...nåt..? Får gå på dom. Det har iallafall rivits ut några kvadratmeter jox och igår var dom tydligen här och levererade material. Det vet jag för att min fyrtiotreåriga man filmade lastbilen när han jobbade hemma och smsade mig. Jag var lite orolig innan dom satte igång, men nu är jag mest jaja, bygg ni. Vet inte om det är för att jag litar på dom, för att jag inte kan nåt eller för att det inte får plats mer saker att tänka på i huvudet just nu men så är det.

:: jag jobbar hemma nu på eftermiddagen. Det gör jag eftersom jag är byggd så att jag inte kan koncentrera mig när andra pratar och jag samtidigt ska försöka klämma ur en pitch ur huvudet. Jag pratade med min chef igår om min tveksamma metodik för att få till mina business case. Den går ut på att jag läser allt jag kan komma över. Googlar, frågar, läser, grejar, tjatar. Funderar i duschen, på toaletten, när jag promenerar, i bilen när jag har hämtat barnen. Överallt ploppar det upp en massa frågor i huvudet som jag sen försöker hitta information om. Sen, när jag har alldeles för mycket information om alldeles för mycket saker, tänker jag att jag ska organisera mig. Jag ritar upp ett skelett till en presentation i min anteckningsbok och försöker referera till rätt information på rätt ställe och sen kör jag fast. Inget blir bra. Ingenting funkar och inget får ett bra tempo. Då blir jag sur och googlesnokar på Sandra Beijers nya kille och funderar på ifall vi ska ha målade lister på vinden eller vad fan vi ska göra med vår trädgård till sommaren eller så. Och så gör jag nåt annat i kanske en vecka, eller tills det är ungefär dagen innan, eller timman innan why not?, jag måste visa upp det. Då kommer den, logiken. Plötsligt ser jag hur jag ska lägga upp det och hur allt hänger ihop och så kan jag slänga ihop nåt lite snabbt. Det låter väl inte helt fel? Nej, det hade väl varit en bra process OM DET INTE VAR SÅ ATT JAG ABSOLUT FÖR MITT LIV INTE KAN GÖRA DET UTAN TIDSPRESS. Och en påhittad för mig själv räcker inte. Jag måste känna livet i mig så att säga. 

:: Jag sitter alltså hemma för att försöka känna livet i mig. Hittills är allt jag har känt rester från gårdagens lasagne i min mu (till lunch) och ptja, det var väl det. Eller nej, jag har ett intro som jag inte helt får ihop och egentligen typ en klar struktur, men det är fult och jag känner noll inspiration. 

:: Det är likabra att jag går in i fas ett med ett annat projekt istället. Jag har ett mail med eventuellt sveriges bibliotekts samlade innehåll i som jag absolut skulle kunna ta tag i att läsa in mig på. 

:: Vi har köpstopp i februari förresten. Jag har nog sagt det. Därför är jag sugen på att köpa PRECIS ALLTING JAG SER. Till och med Rodebjer som jag började hata kanske SS17 när dom bytte teckensnitt i loggan och plötsligt tog dubbelt så mycket betalt för samma grejer SAMT snackade om himla inkludering blabla men ändå bara frontar samma sorts modeller som alla andra.

:: Jag vill sova nu. Igår var Ellen vaken nån timma mitt i natten och imorse var Nils vaken från typ fem och innan dess har dom typ turats om att klättra på mig eller vara vakna och det känns som att jag aldrig får sova, fast jag får ju det. Jag hade ju kunnat gå och lägga mig istället för att kolla på tio avsnitt av masterchef australia varje kväll. Nu är vi iofs ikapp tevetakten så nu försvinner ju den möjligheten.

5 kommentarer:

Matilda sa...

Det ÄR GPs kulturchef eller?? Ingen i min närhet bryr sig och det står inte ens nåt i SB:s flashbacktråd. HUR vet du vem det är?
Kram.

Linn sa...

Haha, JA! Jag kollade vilka hon följer på insta, vilka som passade in på långt hår samt från Gbg samt att dom inte hade så många gemensamma kompisar. Sen bekräftade en journalistkompis det. Hur visste du?

Matilda sa...

Åh YES! Har burit detta ensam i flera dagar. Tog det på...intuition?? långt hår, gbg + att han bott i Berlin samt att han 1000 % är hennes typ. Men blev glad nu! Hoppas allt går bra för dem ❤

Linn sa...

Nej, sånt här är mycket viktigt att få ventilera! Hur vet du att han har bott i Berlin? Jag tycker ändå jag gjorde en rätt gedigen googling. Plus på vilket sätt 1000% hennes typ?! Så nyfiken! Hoppas också allt går bra!

Matilda sa...

Ja visst är det! Hm ja hur vet jag det egentligen... Tror från när han bloggade på nöjesguiden o typ twittrade från berlin. Åh men visst är han väl ABSOLUT som exakt alla hennes tidigare killar? Snygg mörk medelklass bad boy-aktig vibe med kreativt yrke (hatar inte nu tycker det e en helt rimlig typ att ha) Men nu till nästa fråga vem byter stad för kärleken?