tisdag, januari 21

Ellen är inne i en period när hon sover så jävla dåligt. Vissa nätter somnar hon som en stock och vaknar inte förrän vi väcker henne och andra, som inatt, vaknar hon vid två och somnar sen inte om förrän strax innan det är dags att gå upp. Vi tänkte att det hade att göra med att förskolan låter henne sova ibland (vi har sagt att hon inte ska sova ca tiotusen gånger) så förra veckan sa vi till på skarpen att hon absolut inte får sova. Hon har inte sovit dagtid hemma sen typ i somras liksom. Jag tror att hon bara spelar ut dom för att hon vill ha sin napp som hon bara får ha när hon sover. Iallafall, förutom att man blir rätt trött själv av att försöka avstyra jag vill gå upp kl 3.21 så blir ju Ellen helt slut dagen efter. Nu är det kanske tionde gången på några veckor och inatt var det värre än vanligt så nu får hon sova tills hon vaknar för att komma ikapp lite med sömnen. Jag har redan gått igenom mailskörden, fixat frukost, hängt en tvätt och gjort skelettet till ett business case jag måste ta tag i och klockan är bara 08.10. So far otroligt produktivt det här med att vara hemma. Jag har ett möte efter lunch där vi ska sätta presentationen av ett nytt koncept så Ellen får hänga med mig till jobbet. Det är ungefär det bästa hon vet och hon brukar vara sitt absolut soligaste jag när hon får känna sig stor. Tänker att jag sätter henne i ett hörn med sin ipad och lite ritpapper och hoppas på det bästa.

8 kommentarer:

Den där Andreas sa...

Ja det där med att sova på förskolan är ett gissel. Personalen tycker säkert att det är rätt bekvämt, jag klandrar dem inte för det skulle jag också göra. Men när man uttryckligen ber om det flera gånger så ska det inte vara en diskussion ens. Tove slutade sova på dagen för jag vet inte hur länge sen och nu äntligen får hon vara med de större barnen som har vila och sagostund där de kan få somna om de vill. Inte helt optimalt men ändå något och betydligt bättre än vad vi fick höra förra våren "hon är ju inte tre år än". Nej men hon somnar också otroligt sent på kvällen.

Anyways, har du några bra tips på iPad appar till en brådmogen treåring? Hon använder Bolibompa, Alfons bokstavsapp och några andra, men hon börjar tröttna lite på dem.

Linn sa...

Jag älskar vanligtvis förskolan och jag respekterar att de försöker se på barnen vad de behöver blabla, men just med sovet blir ju exakt som du säger. Sena kvällar, långa nattningar och dålig sömn.

Jag har tyvärr inga alls förslag på appar. Vi har Jaramba (79kr/mån) som har en del bra grejer, men våra barn använder mest ipaden till att se på netflix/viasat/youtube. :(

Tove sa...

Om hon får sova eftersom hon ber om sin napp kanske det är läge att sluta med napp?

Linn sa...

Haha, jag förstår inte riktigt. Vad har nappen med att personalen låter henne sova att göra? Att hon lurar dom att hon vill sova för att hon är sugen på napp är väl i sig inget problem om dom inte går på det dvs om dom gör som vi säger och inte låter henne sova. Problemet ligger väl i att personalen ska göra som vi säger och inte huruvida hon har napp samtidigt eller inte?

Safa Sadat sa...

Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdag, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att ja han hade sex med sin kollega.
Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta en bra stavningskaster som kan hjälpa mig, först trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, växtbaserade botemedel mot sjukdom, astma, artrit, könsbrist, stroke eller någon sorts sjukdom, andligt problem, jobbfrämjande, Tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp med eventuella livsutmaningar bör kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

E-post: nosaugotemple@gmail.com
WhatsApp: +37258031247
https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

Tove sa...

Jo jag tänker så här: om din dotter inte har napp så kan hon inte be om den och därmed kommer hon inte läggas att sova på förskolan. (Eller kommer de lägga henne ändå?)

Om ni inte vill att hon ska sluta med napp kan ni väl prata med personalen om när hon ska få ha sin napp (t ex bara när hon är ledsen). Fråga även personalen om varför de lägger henne. Tycker de att hon verkar behöva det?

Kanske kan ni prata med BVC om hennes sovtider?

Jag upplever att min son behöver sova middag på fsk men inte alltid hemma. Antagligen är det mer intryck att hantera där...

Hoppas det löser sig!

Linn sa...

Ellen har bara nappen när hon sover och hon får inte sova på förskolan så hon har inte napp där alls. Förskolan har slutat låta henne sova efter att vi sa till på skarpen. Nu är det löst, så skönt!

Tove sa...

Okej, vad bra att det löste sig!