tisdag, oktober 10

Jag har en massa saker jag vill skriva om men det är svårt att börja på nåt sätt. Jag vill skriva om det här med att ha barn och hur vi gör och så där. Inte för att det är det bästa eller enda sättet men för att jag tycker det är intressant hur andra gör och varför så då kan jag väl bjussa lite på hur vi gör tänker jag? Jag vill skriva om min man och vår relation och mitt jobb och föräldraledighet och en hel massa andra grejer men...nåt har fastnat. Det enda som kommer upp nu är mitt hat mot all things "mamma"-relaterat. Mammagrupper, mammayoga, mammahjärtat, mammaallt. Uäääh, även om det säkert är supergivande för vissa så får bara mamma-epitetet mig att slå bakut. Mammahjärtat? Alltså really? VAD ÄR DET SOM GÖR ATT JUST MAMMOR HAR EN ANNAN SORTS EMPATI? Lägg av ba. Åh gud, nu när jag ändå är igång så kan vi ta upp mitt andra absoluta hatord sötnöt. Söt. Nöt. Blir provocerat på nåt sätt men kan inte riktigt förklara varför. Sötnöt? Huööh.

Jaha, vad stör ni er på då? Vad triggar era taggar?

4 kommentarer:

SARA sa...

Här har vi min pågående irritationslista (den rimliga hehe):

– När folk säger "dagis" istället för förskola, trots att det bara har hetat förskola de SENASTE TJUGO ÅREN!!!!

– Sneda horisonter på alla himla semesterbilder på insta. Så lätt att fixa liksom?

– När folk publicerar 10 bilder i rad på insta... vilket jag inte inser förrän jag like:at den första och sedan känner mig tvingad att gilla resten också FAST JAG INTE VILL.

(Människor som har rött som favoritfärg. Förlåt men alltså. Nej.)

SARA sa...

Mysig en är. :(

minahistorier sa...

haha gud, listan över vad man stör sig på alltså! den är lång fastän jag försöker att inte störa mig på saker. jag stör mig mest på dessa två saker just nu:
1) folk som bara inte kan fatta att man kan se nåt på olika sätt. typ exempelvis: jag säger att jag inte gillar vintern, personligen, då måste den andra räkna upp hundra anledningar att gilla den. och bara JAG GILLAR DEN VISST. en enkel lösning är att se att man kan ha olika åsikter :)
2) folk som jämt taggar andra i en massa skit på facebook. mycket som man konstant måste hålla på att ta bort ur sitt flöde! alla dessa "tagga nån vars namn börjar på A som måste köpa godis till dig" eller "tagga nån som gör att ditt hjärta slår så hårt att det nästan exploderar". orkar inte.

Anja sa...

Sötnöt kan jag leva med - "tjejmagen" däremot... Användes alldeles för frekvent i olika forum när jag väntade barn 2011 och höjde blodtrycket till farliga nivåer varje gång jag läste det.