tisdag, september 17

Våga vara obekväm

Här sitter väl jag på en barnpall i badrummet (barnen duschar pga fisk till lunch och allergisk moder) och försöker kuva ångesten jag känner över att barnens huvudpedagog tillika personalansvarig på förskolan är så att säga liiiite sur på mig. Hon skulle givetvis aldrig säga det rakt ut, men kommenterade att hon visste att jag ringt och om vad samt att hon inte håller med när jag hämtade barnen för en stund sen. Det var ju full barngrupp och hålligång och inte direkt forum för diskussion, men jag sa att hon kunde ringa om hon vill prata mera och upprepade att jag inte tycker att vikariens bemötande mot barnen är ok. Alls. Och jag står för det. Och jag tycker det är/var rätt att säga till för jag tycker inte barn ska mötas av avståndstagande och tystnad och jag tycker det är skitviktigt att som både blir och känner sig sedda. Och om inte jag som vuxen kan eller vågar stå upp för det, vem ska? Givetvis känner jag även åh nej, vad jobbig jag var. Vad jobbigt att dom tycker jag är jobbig. Lägger jag mig i deras arbete? Jag vet ju att dom gör allt med barnpersoektiv och borde jag lita på deras omdöme och och och. Plus obekväm pga vill ju vara omtyckt. Får stark ångest av känslan att nån inte gillar mig. Men istället för att låta den ångesten diktera mitt beteende tänker jag rida ut det och försöka tänka att den moraliska kompassen är starkare än socialt konstruerade krav på att alltid vara till lags.

8 kommentarer:

Peppe sa...

Go obekväm! Världen förändras aldrig av bekväma och konflikträdda människor!

Matilda sa...

Jag tyckte att det var bra gjort!

Emma sa...

Jag tycker obekväma människor är rätt jobbiga (opopulär åsikt) men det där är så rätt att göra. Förändring på förskolan måste alltid komma från föräldrar tyvärr så det kan vara att du gjort 9 av 10 en tjänst som försökt säga nåt om vikarien men så är det chefens systerdotter eller nåt. Mvh en fröken

Emma sa...

9 av 10 pedagoger alltså.

Linn sa...

Tack för peppen! Jag behöver den!

Emma: alltså obekväma människor ÄR ju skitjobbiga. Dom som tycker det är kul (”kul”) att vara obekväma för att se andra bli ännu obekvämare är på riktigt sjuka i huvudet. Jag skiter i rätt mycket, men när nån är taskig eller som i det här fallet inte är bra med barn (och jobbar med dom) så går min gräns. Kan ju alltid hoppas på förändring, men annars har jag iallafall försökt.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag tycker du är grym som säger till. Jag är (oftast) för feg för att göra det och kan bli så enormt arg och besviken på mig själv för det. You go, Linn!

Laura Antonio sa...

Dr.Oduduwa svarade på mitt meddelande om att skicka honom via e-post och sa att han kan hjälpa mig att få mig hans omedelbara kärlek, så att han följde alla sina instruktioner noggrant steg- stegvisa böner och besvär jag gjorde själv i mitt hus med ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag ska göra hemma på natten böner älskar stavningsprocess. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. Det började fungera för mig inom några timmar senare, för det har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu omedelbart make Andrea kom tillbaka hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur min man är övertygad om att han är hemma inom två dagar. Just nu lever min man och jag båda lyckligt i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försökte och det fungerade till mitt bästa.
Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa äkta kärleksförhållanden eller stava för att hitta sann kärlekspartner. WhatsApp-nr .: +79268011965

Marie Björkman sa...

Grymt gjort av dig!! <3

Sopigt (och omoget) gjort av huvudpedagogen :-(

KRAM Marie