tisdag, september 17

Bästa blogglistan, ärligt snodd

Jag har absolut ingenting att göra på jobbet så här kommer en ärligt snodd frågelista från Elsa Billgren:


Vad har du inte ångrat i ditt liv?
Alltså, att jag har lärt mig att det inte är någon idé att ångra nånting tror jag. Att jag har lärt mig att tro att vi alltid fattar det bästa beslutet vi kan, med den informationen som finns tillgänglig just då. Att det känns fel eller konstigt i efterhand är för att saker förändras, vi får annan eller mer information osv. Plus att om vi hade valt annorlunda där första gången så vet vi ju inte hur den sliding doors-effekten hade varit. Kanske hade nåt annat hänt då som inte hänt nu som hade gjort att DET beslutet hade känts fel. Nu menar jag inte att man inte kan ångra att man har sagt nåt dumt till nån, eller att man önskar att nåt inte hade hänt, men generellt så är det bättre att vara snäll med sig själv och tänka att det som hände var rätt just då. Mer specifikt ångrar jag inte att jag flyttade till eller från Australien, att jag sa upp mig från mitt förra jobb när jag tyckte att jag blev illa behandlad eller att jag bestämde mig för att sluta skämta om precis allt, precis hela tiden.


Vilka är de tre bästa pizzaingredienserna? 
Förutom tomatsås och ost så burrata, körsbärstomater och en god salami.

Vilken är den vackraste färgen? 
Jag är väldigt väldigt förtjust i en bränd, smutsig roströdrosa.

Vilket är det vackraste materialet? 
Alla sorters terrazzo.

Vilket är det vackraste ljudet? 
Skratt.

Vilken är den godaste smaken?
Syrligt, t ex ugnsrostade körsbärstomater, rödkål med sumak och lite citron, färska vildhallon. Ni fattar.

Hur ser en favoritdag ut i ditt liv när du är 80?
Det här var så svårt när jag gick FridayLab i våras så jag inte kunde svara. Jag kan inte se så långt fram i tiden. 

Vad är din mest återkommande dröm när du sover och hur tolkar du den?
Min mest återkommande dröm är en mardröm där någon bryter sig in i vårt hem och jag och barnen måste fly eller gömma oss. Jag tolkar inte den alls mer än att jag är rädd för det och ptja, ibland drömmer jag det. Jag tror inte på drömtydningar, däremot tror jag att man kommer ihåg sina drömmar oftare när man är stressad osv pga att man sover sämre och därför oftare vaknar efter en dröm.

Skulle du någon gång vilja starta ett eget klädmärke? 
Haha, ja den här var ju till Elsa. Men nej. Efter nästan 10 år i branschen känner jag bara att nej. Det är dyrt och jobbigt och kämpigt och få märken överlever i längden.

Har du sytt/stickat något plagg du använder? 
Hahaha, nej.

Vilka dofter gör dig trygg?
Ny bil och bilhall (pappa jobbade på Toyota när jag var liten) och nystädat, typ såpa. Och min mans doft.

Linn och Andreas största likheter och Linn och Andreas största olikheter. (Personlighet, favorit, smak, dröm, intresse)
Jag tror våra största likheter ligger i sättet vi ser på världen. Att vi ser på barn (och våra barn) på samma sätt. Att vi har samma syn på barnuppfostran och kärlek. Att vi har samma syn på att vilja varandra väl och att vi inte ser det som en uppoffring att ändra egna vanor för att göra den andra glad, typ vi bråkar aldrig om tandkrämstuber eller toarullar eller disk pga vi har ändrat beteendet så den andra ska bli glad. Jag AVSKYR t ex disk på diskbänken, medan Andreas absolut hade haft diskberg om vi inte var ihop. Har aldrig nånsin hört ett pip från honom om att det är jobbigt att plocka undar/plocka ur diskmaskinen/diska. Det gör mig väldigt glad i vardagen. Vi har också ungefär samma grundtempo och gillar att ha det rätt lugnt och skönt. Våra största olikheter ligger absolut i personlighet och i uppväxt/inlärda mönster. Jag är en just do it!-person, vare sig det handlar om att vika tvätten eller möblera om eller ta tag i jobbiga grejer och kan absolut inte drömma om grejer för då vill jag ha det NU. Andreas ser drömmandet som lite av njutningen. För honom behöver allt inte alls bli av för att han ska ha njutning av det. Han är också ot-e-ro-ligt segstartad och tar väldigt sällan initiativ, men följer glatt med på allt. Jag har tusen idéer, men kontrollbehov. Sen är det ju det där med att han är man och jag är kvinna och vi har vuxit upp i ett patriarkalt samhälle där jag har fostrats in i projektledar/relationsunderhållar-rollerna och han...inte har det. Och att jag är noll rädd för konflikt och han gör precis allt han kan (tror han) för att undvika det. Och att jag pratar om ALLA känslor, HELA TIDEN, och har alla känslor, hela tiden medan han inte pratar om dom så ofta, men heller inte känner lika starkt eller mycket eller ofta.


2 kommentarer:

Martina sa...

Men alltså ÅH!! Spot on på beskrivningen av likheter och olikheter (ffa de sistnämnda)!! Skulle kunna varit skrivet av mig om min man och jag. Gud, helt himla mindblowing att läsa det så här svart på vitt, hehe. Skrattade högt åt ”pratar om alla känslor hela tiden och känner alla känslor hela tiden”. Kände nu att jag måste typ visa min man denna beskrivning, inser dock att han är noll intresserad av att förstå och analysera våra respektive beteenden och reaktioner (jag däremot älskar ju det såklart). Blir lite avis ibland, verkar vara så skönt att varken tänka på känslor eller känna dem hela tiden. Nåväl. Kan skriva en uppsats om detta, lite uppdämt behov kanske hehehe...

Laura Antonio sa...

Dr.Oduduwa svarade på mitt meddelande om att skicka honom via e-post och sa att han kan hjälpa mig att få mig hans omedelbara kärlek, så att han följde alla sina instruktioner noggrant steg- stegvisa böner och besvär jag gjorde själv i mitt hus med ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag ska göra hemma på natten böner älskar stavningsprocess. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. Det började fungera för mig inom några timmar senare, för det har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu omedelbart make Andrea kom tillbaka hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur min man är övertygad om att han är hemma inom två dagar. Just nu lever min man och jag båda lyckligt i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försökte och det fungerade till mitt bästa.
Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa äkta kärleksförhållanden eller stava för att hitta sann kärlekspartner. WhatsApp-nr .: +79268011965