torsdag, november 5

 Jag håller tummarna. Och nu när det ser ljusare ut så har jag till och med följt CNNs sändning och ja, men hoppet lever ju ändå känner jag. Jag har såklart velat se en demokrat som president, men jag det slog mig imorse att jag inte har funderat längre än att Trump ska bort. Jag har inte unnat mig att tänka på hur det kan bli efteråt om Biden vinner, men imorse gjorde jag det. Dom senaste fyra åren har jag i princip ignorerat USA för att liksom mentalt överleva. Det har varit för mycket skada. För sjukt. För odemokratiskt. Och för skadligt. Men tänk om Biden vinner? Inte för att han kommer göra allting rätt, men vad skönt det isåfall blir att vakna på morgonen och inte behöva fundera på om en triggerglad maktfullkomlig gubbjävel har dragit igång ett världskrig. Tänk att slippa oroa sig för saker som i en relativt vanlig värld inte ens hade nuddat ens tankebana, men som under Trump har varit normalt. Som att presidenten av en av västvärldens ledande länder är faktafientlig. Nu måste jag tyvärr jobba lite, men hoppet lever. Det gör det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår vad du menar, men vad kommer att ske nu då? Precis när man trodde man hört och sett allt så verkar det bara vara början av något riktigt olustigt.

Linn sa...

Ja, alltså Trump ställer säkert till med en massa skit närmsta månaderna, men han har förlorat och USA är trots allt en demokrati med lagar och regler som bestämmer.