fredag, januari 8

Pengar. Pengar pengar pengar pengar pengar.

Jag borde få nåt pris för hur EXTREMT förutsägbar jag är. Varje år i januari ba åh jag måste städa och rensa och styra upp veckomaten och så ska vi spara. Sparbruari borde ju nästan vara ett tema här på bloggen med tanke på hur många år det har hållit på. 2021 är såklart inget undantag. Igår satt jag och Andreas och pratade om att vi verkligen behöver steppa upp vårt spargame. Vi har en disponibel inkomst på ungefär sjuttio tusen och vi sparar kanske... 3000? Vi amorterar 8000 kronor i månaden och det går ju att argumentera för att det är en form av sparande, men mest handlar det ju om att äga 0,1% mer av vårt boende varje månad eftersom det just nu är lånefinansierat till (räknar) 84,1%. Sen sparar vi nån tusenlapp till barnen och nån tusenlapp var i pension och that is alles. Spendera är vi uppenbart otroligt duktiga på,fast jag inte tycker att det är nåt direkt greppbart vad vi bränner så mycket pengar på varje månad. Eller ja, det är ju inte som att det här huset och förra huset liksom inredde sig självt helt gratis. Nu tänkte jag skriva att vi har en stående ikeakostnad på femtio tusen om året och sen tänkte jag NÄE det kan inte stämma och sen tänkte jag att jag inte vill ta reda på hur det ligger till. Vi har lagt minst 15000 kronor bara på förvaring sen vi flyttade hit (men nu är det ORDNUNG MUST SEIN i garaget, förrådet och groventrén å andra sidan) bara som exempel. Och ungefär 100 000 kronor på att måla om, slipa golven och byta all inbyggd belysning. Kan inte ens tänka på hur det skulle se ut på kostnadskonton om vi hade köpt ett hus med faktiskt renoveringsbehov.

Iallafall.

Nu ska vi försöka spara 20% av vår disponibla inkomst (förutom det vi redan sparar) i februari och mars. Och sen ska vi försöka att iallafall ligga på 20% av inkomsten inklusive amortering efter det. Inte för att vi ska bygga nån buffert, för det har vi en, men för att kunna vara lite mer spara först, konsumera sen. Eftersom vi inte har nåt jättemål med det här och livet ändå är så jävla trökigt just nu så kommer vi inte göra nån stenhård budget bootcamp grej och avsluta abonnemang och hålla på. Vi ska helt enkelt bara dra ner på konsumtionen på pengarna som blir kvar efter att vi har betalt alla räkningar, bensin och mat. Och eftersom jag vet att iallafall en del av er tycker att det här är kul att läsa om och är nyfikna så kan jag säga att vi betalar ungefär trettio tusen i "räkningar" varje månad. "Räkningar"betyder ränta+amortering, sparandet till barn+pension, leasingkostnaden för våra bilar, el- och sopkostnader, tv-bredbandsabonnemang, a-kasseavgift för oss bägge, CSN-avbetalning, förskoleplatser och försäkringar. Jag tror att det är allt? Sen tror jag att vi lägger ungefär 12 000 kronor i månaden på mat nu när både jag och Andreas jobbar hemma. 

Hur ser det ut för er? Vad är era fasta kostnader och hur mycket sparar ni? Använd procent om det känns obekvämt att prata faktiska kronor vettja.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Är i grunden en slösa som gift sig med en spara och såhär ser det ut för oss: får in mellan 55-65.000 pga egenföretagare och delvis anställd så vi tar ut olika lön över året. Lån och amortering ca 5.000 kr/mån pga 60%- belåningsgrad och snorbra bolån från Avanza. Stående sparande på 26.000 i månaden, hälften på barnspar och hälften till oss (i realiteten är barnsparet också vårt pga tänker knappast stjälpa mina barn med ett par millar var på 18-årsdagen, vi har bara inte slagit ihop kontona och kör lite olika aktiestrategier per konto). Sparar alltså ohemult mycket och förvaltar aktivt med mål att gå i tidig pension och jobba deltid tidigt i livet. Bor i hus i medelstor stad, snart 3 barn, lägger väldigt lite pengar på inredning (köper mkt på auktion), har inga dyra restaurang/hotellvanor just nu pga småbarn. Vi snålar inte med mat och annat gött men handlar inget annat i överflöd. Min man är tusen ggr mer asketisk än jag men har fått anpassa sig lite till mig. Vi kör in alla pengar på ett konto och tar sedan ca 3000 i ”fickpengar”. Andra kostnader såsom tandläkare odyl betalas från gemensamma. Vi är nog väldigt nära att sluta med fickpengar också. Vi jobbar med att utjämna tjänstepension och annat då jag är mer fld-ledig plus gör mer hemarbete.

Anonym sa...

Och tillägg till ovan: har inte exakt koll just nu men jag tror vi räknat på att klara oss på ca 32.000/ månad inkl räkningar och mat och amortering och lån. Och mellanskillnaden mellan spar och driftskostnader lägger vi i en buffert som är för löpande större kostnader såsom bilrep odyl.

Linn sa...

Jag. Är. Så. Imponerad! 26 000 kronor är ju helt otroligt. Bra jobbat hörrni! Och också mycket inspirerande så tack för att du delar med dig!

SARA sa...

Min man är väldigt intresserad av privatekonomi och vi har ett sparmål på 50 % varje månad! Jag vet, det låter helt sjukt. Dock hamnar vi väl oftare runt 40-45 om man slår ut det med tanke på att vi är lediga mycket. Vi lever det goda livet tycker jag, verkligen, men bor väldigt billigt och har koll på våra fasta utgifter (byter ofta bolag vad gäller el/internet/tjofaderittan). Och så köper vi oss MYCKET tid tillsammans. Lever rätt likt kommentaren ovan. Vi sparar mycket och placerar våra pengar eftersom vi vill jobba lite samt köpa ett dyrt sommarställe på en dyr plats. Jag gillar inredning och unnar mig ofta, men åter sällan ute (ej särskilt svårt som trebarnsmorsa). Vi har helt gemensam ekonomi. Hade tidigare ”fickpengar” på typ 3 000 i månaden men slutade med det förra året. Allt betalas från gemensam kassa.

SARA sa...

*ÄTER sällan ute ska det stå, ej ”åter sällan ute”.

Anonym sa...

Hehe, fick tänka efter lite nu. Ensamstående med två tonåringar på halvtid. Disponibel inkomst på ca 30000 och fasta kostnader på drygt 13000 (Boende: kompakt 4:a i närförort Sthlm). Månadssparande 3500 inkl till barn och pension, sparar extra till resor etc när det går. Maten har jag sämst koll på, men kanske 3500. Borde och skulle vilja spara lite mer, eftersom stora renoveringar (egna rum!) ätit av bufferten.

Linn sa...

Heja heja er! Otroligt bra jobbat! Jag tänker att ni bägge verkar ha framtidsmål som gör att det är värt det på nåt sätt. Min svagaste sida är just framtidsmål. Jag är expert på att vara i nuet och spenderar därför också pengar like there is no tomorrow uppenbarligen. Sjukt inspirerande att läsa även om jag inser att det inte finns en chans att vi skulle komma upp i en sparkvot på 50% ens om vi verkligen ansträngde oss. Skyller på relativt obilligt boende och två leasingbilar. Och kanske ettusen olika streaming- och nyhetssajtstjänster. Och låg motivation haha.

Linn sa...

Anonym: Tycker det är himla bra jobbat att få till sparande med två tonåringar! Men 3500 kronor i månaden på mat? Jag är väl helt skadad av att vara 1) småbarnsmorsa med välling/barnmat/blöjor och 2) ha mat som unngrej, men vi lägger ungefär 15000 kronor i månaden på mat. Har du några bra tips för att laga lite billigare?

Sara i småstad sa...

2 vuxna, en 8-åring o en 5-åring i småstad i mellansverige.
Disponibel inkomst på ca 46 000 per månad. Jag jobbar ca 85% mannen 95%
Vi lyckas väl spara ca 8000 per månad; till barn, pension, semester. Någon buffert av betydelse har vi inte lyckats få ihop 😕
Vi bor rätt billigt i vårt lilla 60-tals radhus, ca 8500 per månad för drift och lån (då amorterar vi ca 3500).
Övriga räkningar på ca 9000(bil, CSN, förskola o fritids mm).
Mat ca 9000.
Vill komma upp i en sparkvot på 25% men jag har svårt att hålla igen på matkontot och kläder till mig själv och barnen.
Älskar att läsa om vanligt folks ekonomi!

Linn sa...

Sara i småstad: Ni har ju en sparkvot på 26% redan, heja er! (8000+3500=11500/46000= 26%) Tusen tack för att du delar med dig. Tycker ni gör ett jättebra jobb.

Sara i småstad sa...

Ja, om man räknar med amorteringen. Tänkte utöver den 😀

Anonym sa...

Haha, tricket är nog att vara rätt ointresserad av mat och matlagning. Inget jag rekommenderar. Och alla hämtpizzor ligger ju under övrig konsumtion.

Anonym sa...

Ensamstående utan barn: Sedan jag blev permitterad i mars får jag ut nästan 12000 i månaden. Sparar 2000 kr, "fasta" kostnader med lgh, försäkringar, tfn, el etc på ca 6500. Så har ca 3500 kr kvar till mat, tåg/buss och allt annat. Har klarat de flesta månaderna utan att ta från sparkontot, försöker att leva på det jag får in varje månad eftersom man inte vet hur länge det här kommer fortsätta (jobbar inom eventbranschen)

Anonym sa...

två vuxna och två barn och vi bor i en förort till Stockholm. Får ut 83000. Vi lägger 20000 kr på ränta och amortering (varav 3000 ränta och 3000 vanlig amortering per månad enligt vad banken tycker vi behöver amortera och resten amorterar vi lite då och då som klumpsumma och under tiden funkar det kontot som buffert för huset). Sen lägger vi undan 6000 till semester och sparar 3000 till barnen. Vi brukar lägga runt 10000 på mat. Övriga utgifter brukar ligga på runt 12000-17000 per månad. Resten på 27-32000 går till övrigt sparande för oss vuxna - främst i fonder. Vi har inget speciellt sparmål förutom målsparandet till semestern men det hade nog varit lite mer motiverande om vi hade haft ett sådant. Ibland kan jag tycka att vår amortering är lite hög men å andra sidan känns det bra att amortera.

Hanna sa...

Bor i Australien, så olika förutsättningar, men svarar ändå pga intressant att reflektera över. 😊 Vi får ut 108,500 i månaden efter skatt (har aldrig översatt till svenska kronor, låter helt sjukt, men ja). Båda jobbar heltid.

Förskolan är helt klart vår dyraste fasta avgift; kostar 25,600 kr i månaden. Då har vi 3 barn som går heltid 4 dagar i veckan (en dag i veckan är de med farföräldrarna).

Mat & blöjor lägger vi knappt 8,000 kr på i månaden. Bilarna är avbetalade, så betalar enbart försäkringar, reg och bensin (båda är över 10 år gamla och ej fancy). Andra räkningar (el, gas, vatten, mobil, internet, hemförsäkring, privat sjukförsäkring, CSN etc) ligger på kanske 11,000 kr i månaden? Varierar.

Vi lägger 0 kr på inredning, och huset var nyrenoverat när i flyttade in för tre år sedan så är mest när något går sönder som det kostar pengar.

Vi har inget sparande alls längre efter att vi betalat kontantinsatsen på huset, inte för barnen heller.

Det enda skulle väl vara att jag kör salary sacrificing via jobbet så en större andel av min lön går direkt till pensionsspar och så matchar min arbetsgivare det. Gör detta för att få upp min pension och balansera det faktum att jag började jobba senare i Australien och har varit föräldraledig ett par vändor.

Annars går all disponibel inkomst som ”blir över” varje månad till bolånet. Den fasta (minimum) amorteringen på vårt hus ligger på ca. 17,500 kr i månaden. Utöver det lägger vi så mycket vi kan. Amorterar cirka 15,000 kr extra (give or take) per månad. Det funkar både för akututgifter (då vi kan ta ut/redraw utan avgift om det i absolut nödfall skulle behövas) samt att vi i teorin skulle kunna strunta i att betala bolån på cirka två år om vi blev av med jobben då vi ligger såpass mycket på plus.

Tanken är att betala av huset i snabbare takt (har drygt 3 miljoner kvar, banken äger 58% av fastigheten). Att ha huset helt avbetalat blir den framtida investeringen för både barnen och pensionen (även om vi inte bor i samma hus då). Tror det är rätt vanligt att göra så här i Australien, men verkar väldigt ovanligt i Sverige?

livsplanen sa...

Tänker spontant att era matkostnader är väldigt höga? Jag är visserligen all for att mat ska få kosta, i exempelvis ekovaror och djurhållning som är bra (om en äter kött). Vi bor i Stockholm och handlar på generellt dyra matbutiker (älskar Ica Liljeholmen) blandat med mindre matbutiker typ vanlig Coop. Vi har visserligen inga barn men kanske äter ute mer (take away nu i pandemitid) än vanlig småbarnsfamilj. Alla luncher hemma pga hemarbete. Vår totala matkostnader (inklusive förbrukningsvaror/take away/kafébesök, Systembolaget) ligger på 5-6000 i månaden. Varvar lyxigare måltider (viltkött från närområden m got vin till) med enklare soppor/grytor som typ kostar 15 kr/måltiden.

emma sofie w sa...

Så intressant att läsa! Vi har precis fått tillbaka två inkomster för första gången sen oktober -18 och tanken är att buffra innan barn 2 kommer i juni, vårt gemensamma spar hittills är ju typ noll (vi flyttade ju ihop i oktober-18 och då böev jag deltidssjukskriven).

Men planen är att under kommande föräldraledighet kunna lägga undan både till pension, barn och buffert och jag hoppas det funkar. Dyraste utgifterna för oss är boendet på typ 10', mat 6000 och så leasingen. Men bilen tänkte vi försöka köpa loss när kontraktet går ut.
Jag är svinbra på att slösa, framför allt handla åt barn + J. Måste bli bättre på att faktiskt tänka igenom inköp!

Ulrika sa...

Sparar 50% av min inkomst om jag inte räknar med amorteringen, annars blir det väl lite mer (men amorteringen är inte så mycket eftersom huslånet inte är så stort till att börja med). Det är en konsekvens av kombon att vara välavlönad och vilja leva enkelt. Det finns något i mig som varit väldigt oroligt av att bli "beroende" av att ha ett jobb som är högavlönat, att stanna i en situation jag inte trivs för att jag skaffat mig och familjen vanor som gör att jag inte känner mig beredd att gå, typ. Det är förstås privilegierat att kunna tänka så men det här är ju en diskussion om att ha överskott och fundera kring att spara eller inte - inte att aldrig få ett överskott och försöka klara dagen. Jag har ett val och därför väljer jag.

Låga utgifter är en konsekvens av många olika val. Hyfsat låga boendekostnander eftersom jag bor på mindre ställe och inte köpt på ortens dyraste adresser. Inga bilkostnader eftersom jag har gång- och cykelavstånd överallt vi ska. Låga matkostnader eftersom vi äter mest vegetariskt - portionen-under-tian-recept mest - och eftersom jag matplanerar inklusive en restätningsdag, så ingen mat slängs. Oftast lunchlåda på jobbet. Vi har inte så många abonnemang, ibland har vi någon streamingtjänst och ibland inte, sällan flera samtidigt för vi ser inte mycket serier nog för att det ska behövas.
Förut köpte jag en hel del böcker men nu får jag mycket recensionsexemplar så därför minskade den kostnaden.

Men framförallt tror jag att jag lever ett liv där konsumtion inte är ett normalbeteende, utan det är ett tillägg till de vardagliga rutinerna om det låter begripligt. Ska jag köpa något planerar jag det. Då tänker jag ut om jag verkligen behöver det. Jag letar oftast reda på det second hand i så fall. Jag försöker välja sådant jag verkligen tror jag kommer att trivas med.

Har dock börjat planera för att dra ned sparkvoten lite och göra små förbättringar i huset. Eftersom jag inte är så inredningsintresserad blir det dock inga stora grejer, och även dessa kommer att planeras ganska långsamt, för att det verkligen ska vara något jag känner förbättrar vår livskvalitet här hemma.

Det kanske låter som ett supertråkigt liv, men jag tycker att det är väldigt rofyllt. När jag betalar för saker njuter jag oftast av dem, och då kan jag lägga stora summor - har tex betalat för ganska dyra kurser privat inom områden som intresserar mig. På ett sätt känns det som att eftersom jag inte småslösar så mycket i vardagen känner jag mig trygg i att unna mig att "storslösa" när det är något jag verkligen vill ha.

Linn sa...

Men vad fantastiskt att ni delar med er! Tusen tack!

Anonym ensamstående utan barn: Jag håller alla tummar jag kan för att samhället kommer igång ordentligt här under våren och bra jobbat att spara trots permitteringslön!

Anonym som amorterar: Jag är imponerad! Mycket imponerad!

Hanna: Tack för att du delar med dig! Skulle du säga att ni är högavlönade även i australiensiska mått? Alltså att ni har väldigt bra löner eller skulle du säga att ni har marknadslöner givet era jobb? Har en känsla från min tid i Australien att lönenivån låg högre där än i Sverige även då (för 15 år sen), men då behöver man ju som sagt också lägga mer pengar på barnomsorg än vad man behöver här. Och inställningen till att äga sitt hem är ju verkligen skillnad i AU/GB mot i Sverige. Det är väl klart att den äldre generationen här ser ett värde i att äga sitt eget hem, men min generation har jag aldrig nästan hört nån prata om värdet att äga hela sitt hem. Komma ner till 50% belåning pga slipper amortering, absolut. Men många här ser låga räntor som att man tjänar mer på att lägga pengar i fonder/aktier istället för att amortera. Det beror säkert också på att det inte finns nån större oro för att marknaden ska krascha på bostäder också. Plus att vi samhällsmässigt inte alls har samma krav på amortering och återbetalningstid som i AU.

livsplanen: alltså vi har höga kostnader/utgifter generellt med tanke på att vi sparar ungefär 20% av vår disponibla inkomst (inkl amortering). Allt annat bränner vi ju varje månad. Skulle säga att vi skulle kunna ligga på en matkostnad på 10 000 kronor ungefär för 2 vuxna och 2 barn om vi slutade med ett antal onödiga grejer vi gör idag. Men eftersom varken jag eller min man har några större sparmål eller drivkraft till just det så har jag ingen som helst aning om vad våra måltider kostar per portion osv. Första steget för oss är inte så mycket att skära ner på matkostnaden (även om jag håller på att kolla på det också for fun), men att skära ner på average spending av pengarna som är över efter räkningar, mat och nödvändigheter är betalda. DÄR finns det pengar vi skulle kunna spara istället 100%.

emma sofie w: Visst är det intressant? Heja er som sparar!

Ulrika:Tack snälla för ditt inlägg! Och det låter inte alls supertråkigt! Det låter ju som att du får och kan leva ditt liv precis som DU vill och mår bra av. Att ha pengar i överskott är ju ett privilegium, precis som du skriver, och även om jag såklart önskar alla den valfriheten så är vi också redan många som har det så. Jag blev jätteinspirerad av dina tankar, tack igen!

Anonym sa...

Vi är två vuxna och ett barn och utan att räkna med barnbidraget har vi en disponibel inkomst på ca 42 000.
Mat: 9000
El: 2000 (eluppvärmd villa)
Hyra: 8000
Sopor 1500
Förskola: 1300
Internet: 450

Sedan sparar vi till bil: 4500 kr/månad
= 26750. Detta är alltså 63% av vår inkomst som går till räkningar+mat10+bilsparande

Vi sparar sedan ca 5000-8000 var till framtida husköp. Kvar blir lite fickpengar till var och en (som vi får använda till vad vi vill), alltså några tusen. Så har vi en stående överföring till vårt barn också på 600 kr per månad.

Ja, men vi har så vi klarar oss. Det vi konsumerar mest förutom ovan är barnkläder, skulle jag säga.

Anonym sa...

Intressant fråga!
Vi har kanske 50 000 kr i disponibel inkomst och har räknat på det. Vi skulle kunna klara mat, räkningar, amortering etc på en inkomst dvs ca 25 000 kr i månaden. Det känns bra att veta i dessa tider.
Mat lägger vi max 6 000 kr/månad på och då är vi två vuxna, ett skolbarn och ett förskolebarn. Vi handlar på Rekoring en gång i månaden och äter överlag gott utan att äta lyxigt.
Det bästa med att ha bra inkomst tycker jag är att ha råd att arbeta 75% och ha tid och ork kvar till familjen. Lätt värt det under småbarnsåren!

Linn sa...

Tack för att ni delar med er! Det är så himla intressant tycker jag!

Bitter sa...

Jag sparar 38% av min disponibla inkomst och vad min man sparar vet ingen eftersom vi har separata ekonomier och bidrar procentuellt till de gemensamma kostnaderna. Min andel av de gemensamma kostnaderna ink mat, boende, städning, larm, fritids, tidning, en miljard försäkringar, el och mobiler till tre personer tar 42% och resterande 20% får jag göra vad jag vill med. Ibland sparas de, ibland sparas de väldigt kortsiktigt och går till resa eller större inköp. Ibland tar de bara slut. Märkligt nog.

ADOIFLOANS sa...

VI GÖR LÅN NU TILL LÅGT HASTIGHET 1% {adoifloans@gmail.com}

Om du behöver ett brådskande lån för att starta ett företag, behöver du ett lån? Vi ger både företag och privatpersoner lån, så om du behöver ett akut lån nu inom 6 timmar kan vi låna dig ett lån utan dröjsmål
lånet är nu tillgängligt till en låg ränta på 1%: Kontakta oss direkt på följande adress: [ADOIFLOANS@GMAIL.COM]

Fullständiga namn:..............
Land:..........
Stat:..........
Belopp:..................
Lånets längd: ..........
Telefon: .............
Ockupation:............
Födelsedatum:.......
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,
Företagsnamn: ADOIF LOANS INC
Företagets e-postadress: {adoifloans@gmail.com}
Jag önskar dig allt gott.

karlsson Mehterzail sa...

DU BEHÖVER LÅN
Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2%
EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter Karlson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail com
Gud välsigne.com dig, herr REMY FINK

REMY.CREDIT sa...

behöver du ett lån? Skicka oss ett e-postmeddelande remy.credit111@gmail.com Skicka ett e-postmeddelande till remy.credit111@gmail.com Hej Hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi ger lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån Skicka ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757 Skicka oss ett e -postmeddelande remy.credit111@gmail.com Vi har ett lån till dig REMY.INC

Mary anne sa...

BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
(remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till digBEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
(remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig