fredag, oktober 2

Vad jag saknar med Stockholm och höstplaner

 Jag satt i bilen igår och försökte tänka efter på vad jag saknar med Stockholm och det kanske är hela coronasituationen som påverkar, men förutom älskade personer (såklart!) så kommer jag nästan inte på nåt. Hämtmatsutbudet är ju under all kritik i Lidköping så det saknar jag ju, och att jag inte har hittat ett bra promenadstråk här än som har blivit "min runda". Men det är väl det? Det är otroligt tydligt att vi gjorde rätt val som flyttade hit. Vi har mer socialt liv. Jag älskar vårt hus. Vi har trädgård. Mitt jobb är 1000% roligare här än i Stockholm. Okej, jag kanske saknar vissa grejer på barnens förskola, men dom har fått andra grejer istället så nej inte det heller tror jag. När jag bodde i Stockholm kunde jag få fysiskt längtan efter att åka hit, efter dom böljande vidderna och all grönska. Nu är det det jag ser varje dag. Varje morgon när jag åker till jobbet och ser ut över fälten som gör mig lugn i själen så känner jag mig lyckligt lottad. Istället för betongsuggor och bilköer ser jag skogsdungar i höstklädsel och hästhagar klädda i morgonljus.

Men folket saknar jag såklart. Att snacka lite med grannarna över staketet och hänga med våra kompisar. Och nu med en ny coronastigning känns det kanske lite som att planer på att åka upp en sväng innan jul känns rätt onödiga. Vilket leder oss till höstplaner. Som jag inte har några. Lite är det för att allt är så nytt här så när helgen kommer vill jag bara vara hemma med familjen så vi kan vila upp oss allihop. Och så lite för att corona gör att allt känns rätt ovärt. Jag kanske ska dra iväg en natt till Grythyttan med Mimmi och sen har vi bokat boende på Nääs fabriker utanför Göteborg för familjen i mitten av november, men förutom det har vi inga spännande resplaner. Å andra sidan har vi tre födelsedagar, halloween (som barnen typ likställer med julafton) och sen kommer ju julmånaden. Jag är ju en person med full julpsykos så jag ser verkligen fram emot att gå all in i ett stort hus...

1 kommentar:

Tove sa...

Så himla gött att ni känner att ni har gjort rätt val! Jag njuter också varje dag av vad jag ser när jag cyklar till jobbet och förskola: träd, buskar, ljung, klippor och hav.