tisdag, mars 3

Så trött

Jag är så trött. Igår gick jag och lade mig strax efter klockan nio och det är väl iallafall goda två timmar innan jag vanligtvis går och lägger mig. Somnade på en gång och vaknade av klockan imorse kvart över sex. Eller jag vaknade en halv minut inatt när Nils klättrade över mig med ett bestämt JAG VILL SOVA BEVID PAPPA! Det gick bra att sova bredvid mig också tydligen för han blev skitsur när jag tog upp hans kudde så han kunde ligga på den istället för på min kudde/på mitt ansikte. SOVA BEVID MAMMAAAAAA! Alla somnade ju tydligen direkt så det verkar ju ha funkat.

Jag drömmer så mycket just nu. Inga roliga Sandra Beijer-drömmar, men ångestgrejer. Loopade jobbtankar eller corona-drömmar. Drömde att min kompis man dog (?) av corona och hon annonserade det via instagram med ett "RIP". Jag kom inte ihåg drömmen förrän jag senare dagen efter såg en vanlig instapost från henne på just hennes man, väldigt levande, och ba men var inte han död? Så makabert att hjärnan liksom hade by-passat empatin och bara accepterat faktumet och allokerat det som ett verkligt minne i huvudet för jag blev liksom förvånad av att han levde. Glad, förstås, men mest förvånad.

Igår isolerades vinden för övrigt. Det är fortfarande skitkallt där uppe, men jag tänker att vi kanske kan låna en byggfläkt och värma upp det till rumstemperatur och sen bara ha öppet där. Kommer bli så konstigt att ha en våning till att vara på. Vi försöker planera inredningen nu. Vill ni veta hur vi tänker? Nu får ni det iallafall. Ja, absolut att jag hade kunnat lägga in bilder direkt men den här bloggen har ej rörts sedan jag startade den 2009 och bilder går ej att få in utan att man vill peta ut ögonen av fult. Så ni får länk-klicka istället om ni är nyfikna.

:: Soffa: Pendlar mellan att köpa Ikeas billigaste soffa Söderhamn (utan schäslong) eller en svindyr illgul Muuto Rest. Eller kombinera en liten Söderhamn med en Blanca Yin Yang från Melimeli.

:: Soffbord: Jag älskar Ferm Livings Distinct, men ett stenbord med tusen hörn känns sådär kompatibelt med vilda bebin som bor här hemma. Jag tror att vi kanske kör på ett från Bolia, Island, istället. Oklart om det blir svartbetsat eller vanlig oljad ek isåfall.

:: Matta: Det här är otroligt oklart än så länge. Skulle ju vilja ha en stor fluffig gos-matta, typ den här, men eftersom budgeten definitivt inte tillåter oss att sväva ut precis överallt är det mer troligt att det blir nåt sånt här.

:: Tevebänk/system: Här vi rätt sugna på Betonggruvans grejer och vi passade på att matcha black friday-rean med mina leverantörsrabatter via jobbet och köpte en Samsung the Frame vi ska ha på väggen ovanför.

Vi tänker också rippa Bloggaibagis tavellistsvägg för att ha på motsatta väggen, som blickpunkt när man kommer upp för trappan.

Lampor och annat fix är än så länge väldigt oklart för vår byggare vill att vi bestämmer var elementet ska sitta, samt vilket vi ska ha, och också vad vi ska ha för skjutdörrar in till vindsförrådet (snark och SNARK) och vilka väggar vi ska ta ner (ok, den är lite förståelig). Nu måste jag googla skjutdörrar lite och jobba. Hej.


3 kommentarer:

Emma sa...

Fyfarao vad snygga möbler är dyyrt! Allt var väldigt fint hur som. Jag hade nog köpt ikeasoffa, dom är väldigt fina och man vill kunna spilla choklad utan att gråta.

Linn sa...

Ja, jag vet. Det är skitdyrt. Jag har å andra sidan köpt otroligt mycket Ikea under åren som har bytts ut rätt fort så vissa grejer känns ändå värt att kanske lägga lite mer pengar på. Typ soffbord. Vi har ett från Bolia i vardagsrummet där nere nu och det är i solitt ek vilket betyder att vi kommer kunna slipa om det en miljard gånger. Min pappa har ett soffbord i ek som han och mamma köpte...1992 kanske. Det ser exakt likadant ut idag. Så bord känns ändå rätt värt. Plus, och här är ett tips, Bolia har ALLTID kampanjer. Så har man inte bråttom kommer man kunna få det man vill ha till 40-50% rabatt. Deras möbler tillverkas dessutom efter beställning så dom har väldigt lite spill och överskott, vilket känns bra ur miljösynpunkt.

Vi kommer ju inte köpa Muuto-soffan för 40 000. Men jag tillåter mig själv att drömma lite. Vi kommer köpa Ikea-soffan och kanske Melimeli-soffan och sen en matta på rea från Ellos/Jotex och soffbord på rea från Bolia. Kommer ändå kosta hur mycket som helst liksom.

Emma sa...

Ja jag håller verkligen med. Hållbart och mycket finare. Vi byter sakta ut hemmet och vill helst inte köpa på kedjorna för det är dels lite tråkigt och nu när man är äldre så tänker jag mer långsiktigt. Ahh längtar till att ha stora barn. Då ska jag köpa mig en dyr fotölj o dricka vin i.

Bra tips att ha koll på kampanj!