söndag, januari 6

Hejhej 2019! Det har börjat lugnt för mig. En vecka utan ett endaste litet måste för jag övar mig övar mig övar mig på att stanna i nuet och inte springa iväg och hurskadetgånärviskajobbabäggetvåhurskavifåtagibrahantverkaretillvindenundrahurmycketflyttenegentligenkostadebordeviintetvättaidagochjagmåsteverkligenringaminsyster vilket annars är min paradgren. Den är himla bra att ha när man t ex ska flytta (hade alla kartonger uppackade och klara, möblerna ihopsatta och tavlor på väggarna 7 dagar efter inflytt trots tvåbarnskaos) pga minutiös planering men inte så bra för allmän återhämtning eftersom huvudet spelar schack och försöker förutspå varje motdrag på alla scenarion, även helt orimliga sådana. Så istället för att kasta oss in i nästa projekt aka Vinden så ska vi bara skrota runt och på sin höjd pinteresta lite för nöjes skull. Och jag ska inte oroa mig för hur vi ska få ihop semestern i sommar utan sitta på vår mjuka vardagsrumsmatta och njuta av fnittret från min ettåring när jag säger nej för tusende gången till nåt han inte får och han gör det ändå. Jag ska njuta av att prata med min tvååring i bilen på väg till förskolan på morgonen och jag ska känns hur kaffet smakar när jag dricker första koppen på jobbet. Det kanske låter lätt men för nån som alltid förutspår och parerar och planerar kräver det att aktivt avbryta tankebanor och förankra nuet. Så jag övar väl på då. Och miniplanerar det jag får: veckans matlista och våra skåp. Haha, åh! Jag har ju börjat kolla på Marie Kondo på Netflix och nu vill jag bara konmari:a hela vårt hem. Har so far kört barnens kläder, våra sängkläder och lakan och mina underkläder OCH DET ÄR SÅ BEFRIANDE! Andreas har fått vara halvvillig medtittare men till och med han tycker det är inspirerande. Ordnung must sein! Har inte öppnat bankappen pga har inte bestämt mig för om jag ska kolla igenom exakt vad vi har lagt så vansinnigt mycket pengar på lately och vad flytten egentligen kostade eller om jag/vi bara ska blunda, acceptera sakers tillstånd och gå vidare, men jag är tämligen säker på att vi sans jul har spenderat kanske 50% av vad vi normalt brukar göra av med. Förortsliv-stadsliv 1-0 på ekonomifronten. Innan, i min för-flytts-planering, kom jag fram till att det eventuellt kommer gå plusminus noll att flytta till radhus rent ekonomiskt trots högre avgift, betydligt högre amortering och räntekostnader och allmänt högre boendekostnader bara för att vi blir av med lockelserna i stan. Jag vill inte ens tänka på hur mycket Wolt (hemleverans av färdiglagat) tjänade på oss förra året. Eller hur många tusen vi betalade i parkeringsavgifter och böter. Eller jag tänkte ju exakt på det och kom fram till att vi kan bo i ett dubbelt så stort hus med samma budget. Återstår väl att se om det är sant men räkna är ju inte min sämsta sida så att säga.

Jaha, annars då? Ska vi köra nån form av frågelåda? Ni frågar precis vad som helst och jag leker guru och svarar? Var ej blyga, inget är för dumt och var såklart anonyma om ni vill. Kom igen, det blir kul! (Snälla, fråga nåt så jag slipper känna mig som en trök.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som inte sett Kondo - berätta mer! Gärna med bilder?

Anonym sa...

Hej! Vill börja med att tacka för en jättebra blogg som jag följt i många år utan att nånsin skriva nåt :) Uppskattar verkligen det du skriver ska du veta. Har två barn med nästan samma åldersavstånd som ni (19 månader), hade således gärna hört mer om hur du tycker att det har varit i lite olika åldersfaser - så ocensurerat och otillrättalagt och oglättigt som möjligt :) Dvs både uppsidor och de allra svåraste stunderna? Har barnlivet ändrat dig? Var det som du trodde att få barn och sen ett barn igen? Tänker ni på nåt särskilt sätt när det gäller syskonrelationen? Har du och A några särskilda käpphästar när det gäller barnens uppväxt eller värderingar ni vill ska finnas i er familj? När känner du dig som den bästa respektive sämsta föräldern? Superintressant vore det mao att läsa mer om dina innersta tankar (så ”innersta” de nu blir i ett sånt här forum men du förstår) om hela barn/familjelivet :) Tack återigen för att du skriver och ursäkta närgångna frågor - ser fram emot att fortsätta läsa din blogg i många, många år! /En trogen läsare

Mikaela sa...

Tycker sååå mycket om din blogg! Jag som älskar relationer vill fråga vilket ditt/dina bästa tips är för att upprätthålla en bra kärleksrelation? Som bonusfråga, vilken är din relationssuperkraft?