tisdag, januari 2

Life hack semester shortlist

1) städa alltid innan du/ni åker. Packa så mycket som möjligt dagen innan för att undvika tietusen icakassar med obestämt innehåll (Andreas go to-strategi som jag HATAR = ofrånkomligt börja semestern med bad feeling-gräl)

2) ta med reseproviant. Choklad har aldrig haft en dålig effekt på vare sig ens eget, ens partners eller hangry vänners humör. Funkar även som humörshöjare på barn.

3) beställ alltid hämtmat första kvällen hemma efter semester. Om inga barn: känsla av att förlänga semestergöttet. Om barn: men ORKA packa upp och laga mat och hantera åktrötta ungar samtidigt som inte hela semesterlugnet ska försvinna in i ett mörkt mörkt vardagsmål

2) Förbeställ mathem/coop/ica/valfri hemleverans av matvaror ett säkert antal timmar efter hemkomst. Igen, vem orkar gå och handla efter restid/uppackning/semester? Ingen.

Med vänlig hälsning,
Har precis käkat La Neta och packat upp veckans mat. Alla är sams och ingen skrek.

5 kommentarer:

SARA sa...

Orkar inte hur sugen jag blev på La Neta nu!!!! Sämsta grejen med att bo i förorten känner jag nu, att inte ha nära dit längre.

Håller annars med om alla tips, men praktiserar inte näthandlingen.

Malin sa...

Haha vi gör EXAKT likadant! Med allt du skrev.

Johanna sa...

You life pro. Ska kopiera allt.

Linn sa...

SARA: Alltså jag vet, på fullast allvar nu, inte hur jag ska överleva utan hemleverans av La Neta! Förutom att det är svingott och billigt så är det den snabbaste hemleverans jag nånsin har varit med om. Tanke till leverans på under en halvtimma. Hinner liksom inte ens laga snabbmat hemma på den tiden.

Malin: Hurra för oss!

Johanna: haha! Gör't! Det underlättar livet nå så vansinnigt.

Lfthmn sa...

Nr 1 optimerad: PLOCKA UNDAN innan avfärd och beställ städning under frånvaron! Funkar inte under jul/nyår så bra men vi har gjort det två sommarsemestrar i rad och GU’ så skönt att komma hem till ett hus någon annan städat!

(BTW, om ni har möjlighet att välja elektroniskt lås till dörren i radhuset så är det sjukt värt!)

Louise