tisdag, oktober 17

Kejsarsnittade tipsare: se hit!

Jaha, idag skrivs vi in på SöS för bebisleverans på torsdag (får åka hem emellan). Det kommer alltså bli ett planerat kejsarsnitt trots mina domedagstankar och mentala förberedelser för motsatsen. Eh, såatteh hur tänker jag nu? Lider fortfarande av overklighetskänslor kring det här tvåbarnslivet, som att jag inte förstår att det kommer ett barn till eller typ inte vill förstå vad vet jag? Gnydde lite till Andreas igår om att jag är rädd att jag inte kommer gilla Nya Bebin och bara vilja lämna den och åka hem till Ellen skrällen istället. Är också rädd för att den inte ska vara frisk, att jag ska spy av narkosen (eller vad man nu kallar det när man är vaken), att jag inte ska fatta och kunna ta in trots att jag får vara med den här gången och typ att livet ska gå från fantastiskt till bajsmacka. Ja, jag försöker pepptänka istället men alltså VI FÅR ETT BARN TYP INOM 36 TIMMAR, IT'S SCARY STUFF YO.

BB-väskan är typ färdigpackad (ca 2 miljoner färre grejer den här gången), den bärbara högtalaren är laddad, playlisten iordning och champagnen är på kylning. Tar f ö med både med och utan alkohol, har viss gissning att champagne och morfin kanske inte är en toppenkombo, men DAMN IT om jag inte får mitt bubbel den här gången. Vad behöver jag (vi) mer? Ni som har fått planerade snitt, vad var era absolut bästa grejer/upplevelser/pepp? Allting som är positivt är så himla himla välkommet just nu!

Tack på förhand!

11 kommentarer:

minahistorier sa...

så spännande! jag har inga erfarenheter men peppar och ropar heja härifrån!

Unknown sa...

Har bara erfarenheter av akutsnitt. Ville mest bara säga WOHO, DET KOMMER GÅ SÅ JÄVLA BRA! Heja er! ❤️❤️❤️

C sa...

Jag födde Adrian med planerat kejsarsnitt och jag tänker och tänker och tänker, men nej, tolv år är fortfarande tolv år. Jag kan verkligen inte komma ihåg? Så jag hoppar tips och råd och säger bara: FY FAN VILKEN HÄFTIG GREJ NI HAR FRAMFÖR ER! Det här kommer gå så jäkla bra! ❤️

Amanda sa...

Snittet kan hamna längre ner än en tror, raka toppen av triangeln själv innan (en kan behöva hjälp). Hellre det än en nervös barnmorskestudent med en torr bic-hyvel.
Precis efteråt kommer du att skaka massor p g av nedkylning. Det gör alla.
Kan dröja ett tag innan du får äta/dricka efter. När du väl gör det kan du bli plötsligt illamående.
Så fort du kan vill de att du ska upp och gå och då tar de ut katetern. Det kommer att kännas som om du blivit skuten mitt itu och du kommer att gå dubbelvikt, men det gör inte så mycket.
De kommer att be dig kissa in en bunke och visa dem. Du kommer att känna dig stolt över mängden kiss.
Om du har fått mycket bedövning han det dröja över natten innan du kan gå eller kissa själv, det är inte farligt.
Du kommer att få duscha och ta bort bandaget/plåstret. Lite läskigt men skönt.
På rummet sedan vill du ha allt inom armslängds räckhåll (dryck, choklad, våtservetter, liten skräppåse).
Du kommer att få små sprutor att ge dig själv i låren hemma efteråt i nån vecka (blodförtunnande). Det känns inte alls.
Kram!

Amanda sa...

P.S: Mina två snitt var fantastiska, jag förlorade minimalt med blod, hemma efter 1 resp 2 nätter, snabb återhämtning, båda barnen var 10-10-10 på apgar score-listan som nyfödda trots v 36 & 35. JA det stramade och en tappar känseln i nedre magen några år och du ska inte lyfta nåt tyngre än en tallrik på ett tag men vad gör det.

Hanna sa...

Nu hade jag visserligen akutsnitt, men det blir planerat snitt för mig också om vi får några fler barn.
Amanda har redan fått med det mesta, men vill lägga till trosor med hög skärning! Tänk upp till naveln. Väldigt obekvämt med lågt skurna trosor som sitter rakt på snittet typ en vecka efteråt. Bio oil till ärret tycker jag också var skönt att massera in sen när jag kommit hem när snittärret stramade.
Heja heja dig!! ❤️

Amanda sa...

Ja hur kunde jag glömma jättetrosor? Minst 2 stl större och upp till brösten.
Gillar bio-oil, ja! Sen finns det tydligen en dyyyr ärr-kräm som jag tror Anitha Schulman pratade om för några år sedan (används inom plastikkirurgin) har tyvärr glömt namnet, köpte och gillade, lite pissed off att inte vården rekommenderar sånt.
(min första ärr var bara 11 cm brett och i pricip osynligt efter ett år, inget overhang. Mitt andra ... hehe, not so much.)

Johanna sa...

Har ingen erfarenhet av kejsarsnitt förutom att en kompis födde med planerat sådant och vill bara säga att hennes upplevelse låter jättehäftig när hon berättar. Så coolt att man kan vara vaken nu för tiden, och VARA MED under förlossningen även vid kejsarsnitt. Så overkligt. Det här kommer såklart gå hur bra som helst och YEY, snart är er bebis här! Så himla fint. Heja heja och lycka till.

SARA sa...

Stort himla lycka till! Imorgon blir det MAGI! ❤️

LoHe sa...

Men... Torsdag? Det är ju idag?! Herregud, ska er bebis komma idag? Åhhhh! Alla tummar hållna och alla pepptankar till er!

(Ni har alltså MED bubbel till BB? Ni är mina idoler! Vi har SKOJAT om det, tänk om man tog med en flaska till förlossningen å ba' 'Hej, kan du lägga den här på kylning så länge?' och så har vi fnissat lite åt det solsidiga i den scenen.)

Kram!
Och en kram till!

Tove sa...

Köp maxitrosor på Åhléns! De river inte i såret, så som vanliga trosor gjorde på mig!