måndag, februari 20

Ekonomitanten svarar och förklarar - fråga 1

Här kan ni ställa frågor om ekonomi och sånt.

Christel säger:
Kopierar frågeställningen och svarar ja tack - Vad är bra att tänka på när man planerar lönesamtal?

KUL! Okej, först tycker jag att man ska fundera på vad en vill/behöver ha mer av, tid eller pengar? Är en småbarnsförälder så kanske extra semesterdagar är värt mer både i tid och pengar och en kortsiktig planering är bättre än en långsiktig. Planerar en föräldraledighet så kanske ett kontrakt med föräldralön upp till 90% av bruttolön under x månader är värt mer (i stunden) än en månatlig löneökning och då kanske en kan föreslå det istället. Om det är pengar så är det ju mer hard bargaining som gäller.

Jag tycker följande är bra att förbereda oavsett vilket av ovan som känns viktigast:

1) Googla skiten ur statistiken. Kolla med ditt fackförbund, på allastudier.se och gärna med kollegor om ni är såna som pratar om lön. Vad tjänar andra som gör samma jobb som du?

2) Gör en lista på allting du gör på jobbet och jämför sedan den med din arbetsbeskrivning. Gör du det som är överenskommet eller mer? Hur många timmar i veckan jobbar du vs hur många timmar är du anställd för att jobba? Om du gör färre grejer och färre timmar kan jag tyvärr inte tipsa så mycket, men det är ju rätt sällsynt. Gör du mer eller fler timmar så är det absolut ett underlag för att höja lönen. Du producerar ju mer/bättre än överenskommet eller hur? Genom att göra en lista på det du faktiskt gör på jobbet är det också lätt att se om du är effektiv eller inte? Om du upptäcker att du hinner göra ditt vanliga jobb på kortare tid än förväntat så kanske det kan vara ett argument för mer ledighet? Du hinner ändå göra jobbet liksom.

3) Fundera kortsiktigt och långsiktigt. Vill du ha upp lönen mycket nu för att du ligger lågt jämfört med liknande positioner/kollegor eller vill du tjäna mer på sikt? Är du ny på jobbet och vill visa att du kan eller har du jobbat länge på samma ställe? Tänk längre än bara till det här lönesamtalet. Kan du tänka dig att acceptera en sämre deal nu mot en (nedskriven obs!) överenskommelse om en större ökning på sikt? Jag har som exempel vid tre tillfällen accepterat en nyanställningslön som var lägre än vad jag hade velat mot överenskommelse till en ny lönerevision efter 6 månader när jag har visat vad jag går för samt då även varit tydlig med vart jag förväntade mig att isåfall landa givet att de var nöjda med mig. Jag har höjt lönen 3-5000 kronor varje gång på så sätt.

4) Kolla hur det går för ditt företag. Gör ni vinst? Gör din avdelning vinst? Håller ni budget? Om du inte har nån att fråga så kan du söka på allabolag.se. Om du är nyanställd, kolla hur löneökningen har varit historiskt. Kolla också vad inflationen är http://www.riksbank.se/sv/Penningpolitik/Inflation/Inflationen-just-nu/ och kom ihåg att alla löneökningar som är mindre än den procentsatsen är en sänkning av din lön pga inflation = prisökning i samhället (typ hyra, mat, allt du köper). (Nutidsexempel, per idag är inflationen 1,4%. Om du tjänar 30 000 i månaden (brutto) är allting under 420 kronor i ökning en reell minskning (30 000 * 0,014). Acceptera INTE "din del i lönepotten" eller "jag har bara budget för" som svar av din chef. Det är INTE ditt ansvar vad andra får i lön eller varifrån eller hur företaget allokerar sina pengar. Det finns alltid pengar, det handlar bara om prioriteringar.

5) Gå igenom ditt senaste år och ta fram dina bästa prestationer. Om du kan mäta det i pengar på nåt sätt, gör det. Berätta vad ditt företag tjänar på att ha dig som anställd.

För att det är kul kommer även mina no-nos:

 Det här kanske är självklart, men hota aldrig om du inte tänker fullfölja. Om du känner att du är dåligt behandlad och underbetald osv så är det oavsett en sjukt dålig strategi att hota med att säga upp sig men OM du ändå gör det så måste du follow through om ditt krav inte går igenom. Om du hotar och sen ändå är kvar har du förutom pajat din relation med chefen/företaget även minerat alla framtida förhandlingar med att bete dig som en bebis. Och för guds skull, ta inte upp nån privat anledning till varför du ska få mer pengar av din arbetsgivare. På samma sätt som det är helt ovidkommande hur företaget fixar fram pengar till din lön är det orelevant för dom att du har köpt en för dyr lägenhet/vill resa mer/ska få barn. Håll dig till arbetsinsats och försök att vara opersonlig.

Lycka till!

3 kommentarer:

Hanna sa...

Men gud vad pedagogisk och skarp, så bra!!

Johanna sa...

Mycket bra råd!

Linn sa...

Tack hörrni!