onsdag, augusti 17

Eh älskling, vi ska nog inte boka av den där tiden ändå?

Jag var på återbesök hos barnmorskan idag. Ja, det kanske är lite sent så här 15 veckor efter förlossningen men strutsbeteende och sommarlov osv. Det var en ny barnmorska (igen) och jag började väl hulkgråta sisådär tre minuter in i ja, jag har ju läst i din journal att ni hade det rätt tufft. Hur är det med dig?. Det är som om det först nu liksom finns ork att peta med fingret i det såret och erkänna att mitt nu vill jag bara gå vidare förmodligen inte funkar så bra om jag inte går tar itu med att den bestående känslan från förlossningen, förutom vansinnig vrede för att min lilla bebis var fick tusen nålar i sig, bröt nyckelbenet och hade ont, är att jag känner mig våldförd på. Som om jag var ett kadaver, en kropp, ett djur och inte en människa. Det som hände kommer ju aldrig bli ogjort, men jag behöver få prata med ansvariga på förlossningen och jag behöver prata med en kurator själv och erkänna högt hur mycket svart mörkt hål i bröstet jag tycker att det är att tänka på min förlossning. Barnmorskan idag var jättebra och gav mig konkreta besked och mitt järnvärde hade gått upp till supernivåer trots att jag förlorade nästan två liter och blodtrycket är fortsatt lågt, men vi kom överens om att den där kuratortiden vi har inbokat som uppföljning på måndag som jag hade tänkt boka av absolut inte ska bokas av. Nu ska jag plocka upp min perfekta bebis från hennes babygym och pussa på hennes tjocka kinder tills hon skrattar sitt beavis and butthead-skratt och terapia mig.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Men heja dig, vad smart gjort. Vi fick en superkonstig kurator när vi låg på neo med Fimpen som bara avhandlade praktiska saker som tex var vi skulle vända oss när det gällde bvc, är fortfarande helt trasig efter den tiden.

Johanna sa...

Men åh, vad tuffa saker ni tvingats gå igenom! Men bra av barnmorskan att se till att du behåller tiden. Såklart. Tänk på att minnet av förlossningen och lyckan över barn-gullot är två helt olika saker. Det vill säga: bara för att ni har fått ett ljuvligt barn och är glada över det är inte behovet av att bearbeta det som uppenbarligen gick galet när hon föddes mindre. Håller tummarna för att du får bra hjälp med detta! Kräv det!

S sa...

Usch. Tufft. Men bra att du håller fast vid att ta tag i det, är nog bra att bearbeta det ordentligt. Hoppas det känns bra efter besöket hos kuratorn.

emster sa...

så sjukt bra av dig. för verkligen inte säkert att man orkar ju. men heja dig. och fy fan för dåliga förlossningsupplevelser!