torsdag, januari 10

*fjäskar*

Idag när jag åt lunch med Omomigen så pratade vi om hobbies och va fan, jag har ingen jävla hobby. Min hobby är att vara hemma. Jag älskar att vara hemma. När man håller på och dejtar och har sig är det tydligen så braaaa att ha en hobby som man kan deeeela med den man tycker om. Men för såna som mig då som har hobbiesarna "äta", "laga mat", "läsa" och "se på serier", vad fan gör vi? 

Hejhej, jag heter Linn och jag är egentligen sjukt jävla tråkig för det enda jag vill göra är att liksom EXISTERA med nån annan. Jag har inga krav på aktiviteter utan är rätt nöjd under min lilla korkek.

Eftersom jag inte orkar komma på nåt kul att göra ihop så har jag således bjudit in den nya förmågan på middag ikväll. Vi ska äta det här och om han inte glömmer allt vad hobbies heter efter det så well, ja då har jag inga mer kort att spela.

5 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Men är inte det också vad som är definitionen av vad som ÄR en hobby som är lite weird? Har tagit mig sjukt lång tid att våga säga: "Jag läser böcker, bloggar och fotograferar ibland". Fast det känns som att jag hittar på, som att en hobby ska vara något man gör varje dag eller åtminstone fyra dagar i veckan. Nej?

Linn sa...

Ja, men jo. Och så tänker jag att det också är hur aktiv hobbyn är som bestämmer om det är en hobby eller en "hobby". Åka skidor = hobby. Vara fotbollsfan och gå på matcher = hobby. Läsa böcker = "hobby". Typ om man lämnar hemmet är det en riktig hobby.

minahistorier sa...

omg vad gott det låter! jag har också varit en sån där "hobby-lös" person. men nu har jag ridningen. men matlagning kan ju vara en hobby! :)

Camilla sa...

Fast alltså, jag tycker att hobbies är bra att ha när man INTE ska umgås. Alltså, sen när man har blivit och varit ett par ett tag (och flyttat ihop och kanske har ett barn eller två). Då behöver man saker att göra när man får tid på egen hand. Eller kanske för att man ska ta sig tid att göra något på egen hand. Fast då passar det ju finfint att gå ut och äta något eller skicka iväg resten och bara gå/sitta/ligga hemma och VARA. Perfekt hobby.

Tillsammans med en dejt i början kan man väl göra sådana där klassiska grejer - hångla, ligga, se en film, äta gott och så. Orka göra saker bara för att man ska enligt någon oskriven regel.

Agnes sa...

Älskar när du sätter ord på sånt här, det här inlägget träffade mitt i prick i en av mina ömma punkter. Jag tycker jättemycket om att sitta med datorn två timmar samtidigt som jag äter frukost och sen ta med datorn eller en bok till soffan och fortsätta där tills det är dags att laga lunch och då svänger jag gärna ihop nåt lite extra bara för att jag gillar att äta gott och inte förstår nödvändigheten i att äta rätt så tråkiga grejer bara för att det är vardag. Det är min favorittyp av aktivitet en ledig dag. Släng in att köpa två par skinnhandskar på rea också, så har du min dag idag.

Känner att jag borde safta/sylta/konservera, engagera mig i nåt politik/natur/whatevs för det är sånt mina vänner gör. Men alltså, bok, dator, soffa, mjuk filt, åh!