onsdag, december 5

Veckans bok/julklappstips till den som läser mycket

Nu kanske jag inte läste så där fasligt mycket när jag var i London eftersom JAG VAR I LONDON WEEE! men jag läste iallafall en bok. Eller okej, jag läste två, men den ena är så jävla dålig så jag hatade den från sidan ett men läste av nån jävla anledning iallafall ut den. Läs INTE The Woman who went to bed for a year av Sue Townsend. INTE! Okej, slut på hat.

Om ni gillar Stephen Cbosky, Mark Haddon och Ned Vizzini (det vill säga om ni gillar att läsa om autistiska personer) så kommer ni gilla The Woman Who Dived Into the Heart of the World av Sabina Berman. Den är lite som en blandning mellan en bok av Murakami (på grund av renheten i språket) och de tidigare nämnda autistböckerna.

Det slog mig när jag satt där ovan molnen att jag verkligen gillar böcker som den här för att här får storyn vara ren. Det är inte en massa miljöbeskrivningar. Det är inte en massa analyserande tankar. Det är lite tell it like it is/no fancy for you missus-kind of språk. För att inte tala om att det stundtals är totalt briljanta slutsatser som dras av Me. Jag fnissade högt flera flera gånger och önskade nästan att jag skulle vara en sån där som strycker under och markerar i marginalen på mina böcker, men jag får nöja mig med att försöka använda minnet istället.

Betyg: 4/5.

Inga kommentarer: