måndag, september 17

Men på riktigt, Sally Mann? Hur kan man gilla? Jag höll på att spy flera gånger. Förlåt, men jag vill inte se blod och avföring för att det är "artsy". Kände även extremt mycket att bilderna utnyttjade barn. Sjukt obehagligt. Tycker inte att allt är tillåtet "för konsten".

7 kommentarer:

Katta Kvack sa...

Var tvungen att googla pga inte alls särskilt kulturell och jag kan bara hålla med. Bilderna från Body Farm lämnar mig rakt igenom illa berörd, inte så mycket för att det är ganska gross i sig med lik som ruttnar, utan att det känns som att det inkräktar enormt på den "sista vilan". Och hennes "familjebilder" med barnen i suggestiva poser och nästan nakna. NEJ. Nej, det känns bara fel och obehagligt. SÅ obehagligt!

Linn sa...

Jag har bara hört lite om henne förut, men typ glömt av eftersom min kulturella sida sträcker sig till att läsa serierna i morgontidningen ungefär, så jag kände mest igen namnet när vi kom in. Men alltså, nej. Och jag håller med dig exakt. Det handlar inte om att jag inte klarar av att se blod osv utan att jag tycker att det är vidrigt att exploatera barn/sjuka/döda på det sättet.

Beas blogg sa...

Nä jag håller inte med er. Jag blev oerhört drabbad av Sally Manns bilder. Ja det är äckligt men på ett intressant sätt. Det väcker frågor om existensen. Gillar.

Linn sa...

Kan du inte förklara lite mer hur du tänker att det skulle väcka frågor kring existensen? På vilket sätt? Och är det okej att exploatera barn för att väcka frågor?

Omomigen sa...

Jag är kluven till Mann. Likbilderna håller jag med om att dom är rakt av äckliga men å andra sidan så väckte det åtminstone i mig mycket känslor och frågor -vilka är de här människorna som hamnar hos det intitutet, jane does? folk som donerat sina kroppar till vetenskapen?

Vad det gäller barnbilderna så känner jag att det där ligger så mycket i betraktarens ögon, hennes barn är vuxna nu och skulle kunna opponera sig om de ville plus att jag tycker att dom skildrar barndom och natur på ett vildvuxet och vackert vis. Kanske för att jag själv sprang runt naken i småländska skogar och fiskade, badade slog upp sår på knäna. Jag upplever dom inte respektlösa, det är ju så det är att vara barn?

Hon väcker mycket frågor, debatt och känslor, för mig är det konst men det får självklart inte bara vara provocerande för provokationens skull.

egoistiska egon sa...

Jag tycker Sally Mann är en fantastisk fotograf. Nu har jag inte sett uställningen på Fotografiska, däremot sett henne tidigare. Minns att jag blev förvånad över att de döda människo-bilderna inte upprörde mig så mycket som jag trodde, snarare att jag kunde tycka de var vackra. Och jävligt intressant. Samma sak med barn-grejerna.

Linn sa...

Omomigen: mmokej. Jag hör dig. Den här utställningen var väldigt mycket blod/smuts/posering med barnen och mindre barn i lek. Jag var också ett astrid lindgren-barn när jag var liten, men det här var för magstarkt för mig.

Egon: jag håller med om att fotona är bra tagna, absolut. Jag är tveksam till motiven bara. Såklart fanns det några foton som var fantastiska, men som sagt blodiga, smutsiga barn är inte riktigt min thang. Där är jag nog kanske lite mer åt mainstream-hållet.