tisdag, september 4

FYI

Jag städade innan maten. Lämnade bara dammsugningen tills efter jobbet pga kunde inte hantera den tråkigheten. Mina krav på framtida kille: sköt dammsugningen/vilja dela föräldraledighet/ha humor. Slut krav. När jag sa det till mamma häromdagen tyckte hon att dammsugningen var ett helt rimligt krav, men att "man faktiskt måste kompromissa ibland också", syftandes på delad föräldraledighet. Jag läxade upp'na med den där om kvinnan pluggar/om kvinnan jobbar/om kvinnan är arbetslös-grejen tills hon höll med mig. (Alla gör som dom vill med det här, JAG vill dela. Så vi har rett ut det.)

När jag diskade förut ringde en föreläsare jag hade under en kurs för något år sen (så jävla bra var han) och ville ha råd. Av mig. I jobbärende. Känsla: JAG ÄR SÅ JÄVLA BRA. (Och ödmjuk. Jag är ödmjuk. Egentligen.)

4 kommentarer:

Matilda sa...

Håller med, hatar dammsugning. Jag bor inte ens ihop med min kille, men han dammsög hemma hos mig ändå. Fattar du hur många pluspoäng han fick då?!

Den där Andreas sa...

Jag bara undrar, vilken kille vill inte dela föräldraledighet?

Och dammsugning, ja men det ställer jag upp för det tycker jag är rätt lugnt faktiskt.

Humor är ju rätt subjektivt dock.

Linn sa...

Matilda: Många pluspoäng där. Dock: är ni hos dig mycket? Om han alltid är där är det väl iofs inte så himla konstigt att han drar sitt strå till stacken?

Andreas: Jag vet inte? Dom som inte vill missa nåt i jobbet? Dom som tycker att det är viktigare att ha mycket pengar än att vara hemma? Dom som helt enkelt bara inte tycker att det är självklart? Och när det gäller humor så menar jag såklart min sorts humor. Alla har väl nån sorts humor antar jag?

Den där Andreas sa...

Ja att det finns de som vill satsa på karriär och stålar är jag med på och min fråga var väl retorisk antar jag. Men jag har bara så svårt att förstå deras prioriteringar. Det går liksom inte in hur pengar och jobb kan vara viktigare.