måndag, november 7

Fråga Linn (igen) pt. 2

felicia säger:

hej! jag undrar faktiskt vad du gillar för vin. är du bra på vin? jag skulle gärna vilja ha tips.
Hej! Nej, jag är inte bra på vin. Men tre år i vinlandet Australien gav mig iallafall lite koll på vilken sorts vin jag tycker om. Jag gillar viner som smakar massor.Well, jag kan inte terminologin för vin. Det jag kan rekommendera är att köpa lite olika druvor och prova dom samtidigt för att se vilken/vilka du gillar/ogillar. (För vinkunnare: jag VET att en druva kan smaka olika beroende på odlingsland/temperatur osv, men för nån som inte kan vin så är det större skillnad mellan ett Shiraz och ett Merlot än mellan ett Merlot och ett Merlot om man vill få reda på vad man gillar. Tycker jag.) Exempel på viner jag gillar: Penfold's Thomas Hyland Shiraz (rött), Boulder Bank Sauvignon Blanc (vitt), Ravenswood Vintner's blend Zinfandel (rött) och Wolf Blass Eaglehawk Cabernet Sauvignon (rött).

sedan tycker jag (som bara läst din blogg i ett par månader bara) att du verkar ha ett bra självförtroende och gillar dig själv. nu vet ju jag inte om det är så, men om - hur har det blivit så? det verkar bra.
Hmm, vad svårt! Men såklart jätteroligt att du uppfattar mig så. Och jag tror jättemycket på att det är bra att vara snäll mot sig själv.

Både ja och nja, tror jag. Jag har ganska så bra självkänsla, vilket i grunden nog baseras på att jag har en jättetrygghet i min familj som alltid har trott på att jag har varit kapabel och därför tvingat/låtit mig vara ansvarig för grejer sen jag var liten. Jag tror att det finns få saker som stärker känslan av att man duger lika mycket som att få lyckas med någonting. På samma sätt som att få misslyckas ibland förminskar känslan av att misslyckande är just ett misslyckande och istället blir en del av livet. Ibland är allt man presterar inte så jävla bra, men det gör ingenting liksom. (Vilket också är anledningen till att jag tror att curlingföräldrar gör sina barn världens största otjänst,  men det får nog bli ett eget inlägg.) Sen försöker jag att inte vara så hård mot mig själv samt ta hjälp av folk runtomkring mig. Bara att inte känna mig ensam i mina "gud vad jag är värdelös"-stunder gör att helt enkelt känner mig mindre värdelös. Och sen så har jag lärt mig att ta till mig komplimanger. Vet ni hur mycket enklare livet är när man bestämmer sig för att tro på det folk säger till en?

Till sist så försöker jag tänka på att må bra före att vara snygg. Och tänka på att snygg inte är stöpt i en form. Det är det absolut svåraste tycker jag. Det här blir ju världens längsta svar så vi kanske ska ha en liten må bra-skola typ som lilla matlagningsskolan? Starta en liten Linn-religion? Hehe. Näe, skoja ba. Men på riktigt, om mitt sätt att tänka funkar på nån annan så kanske vi ska prata om det?

3 kommentarer:

josefin sa...

Eh JA vi ska prata om det.

felicia sa...

tack för dina svar! nu ska här kollas viner! och jag tycker också att vi ska prata om det här med självkänsla, kan nog inte göras nog mycket. speciellt när det INTE kommer från überkäcka typer. tack.

Linn sa...

okej okej, jag gör som ni säger.

felicia: varsågod. det var så lite så.