fredag, oktober 28

Saker jag funderar på

När man ligger så känns det ibland efteråt som om ens organ har blivit slightly förflyttade och så kan det liksom göra ont att ligga på typ sidan eller mage eller whatever, men så kan det väl inte vara? Fundering ett är således om liggande kan rucka/bruisa andra organ?

Det andra jag tänker på är vad folk (dvs ni) köper som fredagsgötte? På fredagar får jag köpa precis allt jag är sugen på och det får kosta vad som helst. Idag blev det trattkantareller och surdegsbröd (gräddstuvad svamp på toast i ugn, hello!) och en påse finchips (handgjorda brittiska, havssalt) och en påse ostbågar, fast dom crunchiga, och en ginger ale. Och drömyoghurt och blodapelsinjuice till frukosten i helgen. Det var det absolut lyxigaste jag kunde komma på idag. Andra dagar kan det vara ett paket popcorn och en påse bilar, men idag blev det ovan. Så. Vad är er lyxigaste fredagshandling? Kan ni berätta det för mig så jag får gotta mig i massa godsaker?

9 kommentarer:

Kråksång sa...

Jag har systematiskt ätit mig igenom hela ben and jerrys sortiment, varenda smak. Funderar på hur jag ska göra en tabell över resultatet, jag måste ju utvärdera nu när jag är klar? Det har varit min fredagshandling, ganska länge nu. Rekommenderas, men kräver kanske viss hängivenhet.

Bitter sa...

Vilken konstig fråga. Ost så klart. Det finns väl inget annat?

Elsa sa...

Ojoj. Jag är som dig, är sugen på sjukt varierande saker, beroende på humör, energinivå och hunger vid shopping.. ehe.

Jag brukar tex köpa
Brämhults juice
Färska bär/exotiska frukter
Kallrökt lax och ägg(röra) till helgfrukost
Cola med is, naturchips med dipp
Ben& Jerrys Fudge Brownie
Vaniljglass och varma hjortron
Gott vin såklart
Lindt-choklad
Dyra gröna oliver

Fredrik sa...

På fråga A, alltså här rent medicinskt då, njet. Liggande flyttar inte ens organ ur sina fästen. De är rätt rejält upphängda i saker som heter ligament, oment, muskler och massa annat finurligt stuff och fluff. Så ligg på.

På fråga B, riktigt god mat och vin. Idag blev det sötpotatispuré med grillad ryggbiff och madeirasås med hallon. Dryck ett rött Farmer's Reserve.

Johanna sa...

Chips och dipp, sinnessjukt gott ju! Samt ostar och kex. Något av de två är det bästa.

Som tre: glass med massa tillbehör, tex salta jordnötter och chokladsås. Eller jordnötsringsar och chokladsås.

(Men alltså, ont när man ligger på mage/sidan efter ligga? Fattartne. Det brukar jag nog inte få helt enkelt).

Jenny sa...

Min man brukar stå för det där med att handla, eftersom han är matansvarig (om vi inte går ut och äter som vi gjorde igår - på Bar Central, vid Nytorget. Samma gäng som har La veccia har öppnat det, inte alls lika bra. Jag åt så mycket att jag knappt kunde resa mig från bordet, ändå).

I alla fall så brukade Stolte mannen ha "fredagsbricka" när han var liten, med sina föräldrar. Så det kör vi fortfarande på. Fredagsbricka kan innehålla allt möjligt. Kokt kronärtskocka med smör och vin tillsammans med finskinka och salami. Krabba och olika dipp. Hummer. Inget som tar långt tid, gärna skaldjur. När jag inte är gravid: vin och öl. Och sen brukar jag få en liten bakelse, för det är vad jag vill ha.

minahistorier sa...

igår var det argentinskt rödvin och pizza för min del.

men min bästa fredagshandling är ändå ost. vilken god ost som helst. och vin till såklart.

Elin sa...

who cares about frukost. har du fått ligga?

Linn sa...

Kråksång: ojoj. Det var bra gjort. Har du nån favorit?

Bitter: Men jo. Ibland. Typ kött.

Elsa: Där är vi nog lite lika.

Doktoranden: nej alltså jag förstår ju att det inte borde vara möjligt. Men varför känns det så då? Kan man få inre blåmärken? Störa muskulatur?

Och fy fan vad gott det lät!

Johanna: Mmm...chips. Och glass är också gott. Minus nötterna om jag inte ska bli jättejättejättesjuk.

Och ja, inte speciellt ofta men ibland när man har legat så känns det lite som att alla organ liksom har flyttats runt lite i kroppen och så kan jag känna mig typ svullen dagen efter. Har det aldrig hänt dig?

Jenny: Gud vad mysigt det låter! Vill också ha fredagsbricka.

Summercat: Jag kommer dra slutsatsen att alla mina läsare gillar ost. Med all rätt iofs, ost är gött!

Elin: haha. Ja.