tisdag, oktober 25

Sak jag fullkomligt HATAR

Bloggar där man måste klicka på en länk för att se hela inlägget och då får hela inlägget plus alla kommentarer, men inte kan scrolla nedåt till nästa inlägg. Eller bloggar där kommentarerna lägger sig i samma fönster och inte i ett separat när man klickar, men det jag jag leva med pga ctrl-klick-ny tab även om det också är lite jobbigt.

Lite av anledningen till att jag stör mig på bland annat Ajour. Det och att de har "senaste kommentaren överst". Också en jävla idioti. Man vill väl kunna läsa hela diskussionen utan att scrolla i hundra år?

3 kommentarer:

Colombialiv sa...

Haller helt med!

Det är väl aldrig nagonsin man läser nerifran och upp, varför ha kommentarerna i den ordningen?

Linn sa...

Alltså jag har absolut ingen aning. Vägrar läsa kommentarer som är så för jag blir vansinnig annars.

berättaren sa...

Oh my god, don't get me started on bloggnäll. Jag har så många åsikter så det finns inte...

Det är sjukt jobbigt att inte kunna scrolla, att man liksom måste veta vilket inlägg man ska läsa innan man läser det, och när bloggare döper sina inlägg till dagens datum så vet man ju inte ens vad man vill läsa. Typ "24 September". Man ba: "Jaha, och vad handlar det inlägget om då? Vill jag ens läsa det här?"

Och jag avskyr bloggar där inläggen inte finns synliga i en lista, utan man måste klicka på "sök i bloggen". Skitdrygt. Bloggar ska vara lättlästa och begripliga, annars tappar jag som läsare intresset.

Och de får gärna vara intressanta också. Hur många bloggar har man inte läst där det står "Idag har jag städat och diskat och hann med en sväng på stan med Lisa. Sedan hämtade jag ungarna från dagis. Lukas är snorig, det blir nog att vi stannar inne i morgon. Jag tänker också hinna tvätta och sortera mina foton." Ungefär samma saker som de skriver på facebook åtta gånger om dagen. Då tänker jag "Jaha? Och vad är det för fel på en dagbok? Varför måste jag läsa det här?" Har man inget intressant att säga med sitt skrivande så ska man låta bli.

En kompis till mig länkar till exempel till sin blogg på facebook flera gånger om dagen. Och eftersom hon har ungefär 100 bloggläsare vill hon aldrig säga något personligt. Ett exempel från i somras: "Idag hände en grej hos en viss person och jag har tänkt på det hela dagen. Ska inte gå in på vad det handlar om, men nu har jag mycket att fundera på." Jaha? Hon behöver ju inte ens nämna det i bloggen om det ändå ska vara hemligt. Och ska hon skriva om det så kan hon ju utelämna namnet på personen och kanske till och med vad som sas, men hon kan väl åtminstone skriva något om vad hon tänkte och kände angående det där hemliga som hände, och vad hon nu har att fundera på. Om hon nu ska skriva om det alls. Ska man skriva en blogg ska det antingen vara en personlig blogg, en rolig blogg eller en blogg med ett tema. Inte bara en skittråkig dagbok med samma värde som statusuppdateringar på facebook.

Nu har jag sagt mitt. Slut på gnäll. För den här gången.