tisdag, oktober 25

Dagens stör (i repris)

Ahmen vad är det MED alla morsor som bara MÅSTE kommentera allting som berör barn med nåt om sitt eget? Exempel ett: Bild på barn, 2 månader, på facebook. Mammakommentar: Söt! Vår Ceasar är fyra månader nu. Exempel 2: Blogg skriver nåt roligt barnet sa. Mammakommentar: Vår lille älskling pratade när han var tre månader. Förlåt, men ungefär ingen bryr sig. 

While we're at it; what's with att hela jävla tiden kalla ungarna för sötnos älskling snutteplutte prinsen prinsessan när man pratar med andra? Det är ingen som tror att barnet är mindre älskat för att allmänheten får reda på vad det heter. 

20 kommentarer:

Kära Syster sa...

Underbart! Mer mer mer! /Anna

Josefine sa...

HAHA jag VET. Kommenterar aldrig folks bebisbilder och sånt i stort sett. Om det inte är nån jag verkligen gillar. Är det nån jag känner irl säger jag det till dem istället. Jag har en tjej på fejjan som skriver helt störda grejer som så här (obs: till sin kille + unge) "heeej gulletuffsingarna där hemma ahhhhhhh mamsingen längtar hem till sina älskade och fiiiiinaste familjen i heeeeeela världen :) hjärta". Inte längre dock. Hon stod som singel i förrgår.

Linn sa...

Anna: Jaså? Så du gillar när jag är grinig. Jahaja.

Josefine: Nej, inte jag heller. Men ibland känns det lite som man måste tycker jag. Typ när nån har fått barn och lägger upp första bebisbilden. Även om jag har ringt och grattat då känner jag mig ond om jag inte skriver på fb också.

men jag DÖR på din fejjantjej. Tänk uppdateringarna som kommer nu då " Känner mig jätte ensam" "Längtar efter mitt hjärta som är hos den onda pappan" "mår inte bra.. ni som vet förstår..."

Josefine sa...

Ja, nu när du säger det. Vid såna tillfällen skriver jag också att det är en fin liten spädis. Men jag håller inte på och slökommenterar hos folk jag inte vet vilka de är "åh vilken liten gullegris du producerat".

Haha.. ja du. Just nu postar hon kommentarer om hur "HÄÄÄÄÄÄÄÄRLIGT" det är att träna på Sats. Cynisk som jag är gissar jag att hon bryter ihop om en månad ca.

Linn sa...

Framförallt kanske du inte kommenterar deras gullegrisbilder med "Igår bajsade tintin på pottan! :D"

Ojojoj. Ja antingen det eller så skaffar hon en sån där väggordsblogg där ALLTING är PERFEKT! hjärta hjärta hjärta.

Fifi sa...

Haha, den tog! Jag gör så, helt tvångsmässigt. Om någon skriver att dens unge har fått morotspuré skriver jag typ "Vad kul att hon/han gillade det, morot är en favorit här också" eller "Elly sov också dåligt igår". Jag har börjat störa mig på att jag gör det, men kan inte sluta… Men till mitt försvar kan jag ju säga att de flesta jag lämnar sådana kommentarer hos lämnar liknande hos mig, så det är i alla fall ett utbyte.

Fifi sa...

MEN! jag skulle aldrig skriva något för att skryta, typ "Elly kunde minsann gå när hon var 3 månader" (vilket förstås även vore lögn)

Linn sa...

hahaha! Men alltså varför gör du så? Egentligen. Jag tycker att det känns lite som om en sån kommentar liksom förringar originalet och ba titta på mig då! Jag kan också! Fast bättre!

Obs att jag inte menar att man aldrig kan relatera till sig själv/sin unge. Men alltid?

Linn sa...

Eh och också att jag liksom inte alls kan se dig som en "sån". Du som är så tuff!

Tears and Pearls sa...

Jag stör mej på när folk skriver : mormors lilla sööööta mumsbit etc.... för alla är naturligtvis "vän" med sina morsor o farsor... jag fick nästan en avhyvling i fredags då jag skrev att det vara (att jag skulle ha) fredagsCHILL och våga vägra fredagsMYS... sen fråga en vad det var för skillnad, skrev bara att det var så 2010 plus att det inte fanns någon OLW i närheten. Sen skriver en gammal klasskompis till mej (kille) och att jag skulle få en utskällning för att hans dotter är det bästa som finns från 2010...... och jag ba: Skäll på du.....

Linn sa...

men alltså folk. är. koko. Så är det bara.

Tears and Pearls sa...

ibland får jag stänga ner fb så jag inte stör mej för mycket....

Annika sa...

Ja men det är bara tråkigt....Det är därför jag har svårt för mammaaktiviteter.Där är folk så tråkiga att jag vill skära mig själv. Jag bryr mig inte om andras barn eller när de äter morot. Men jag låtsas ibland såklart.

Mvh Annika med en snart 12månaders liten prins som minsann bajsar jättekonstig färg när han ätit morot.

Fifi sa...

Haha, tack! Egentligen är jag en tönt :)
Det är liksom inte så att jag vill förringa någon, det har bara blivit så här, att jag gör som IRL när jag pratar bäbis med andra mammor, typ: "Min unge älskar gröt" "Jaså, Elly gillade det först, men inte längre". Jag har liksom tagit det beteendet till kommentarsfälten. Och jag tycker det är ganska kul när jag skriver något om Elly och andra mammor relaterar till det och skriver något om det i sin kommentar. Men det måste vara på en schysst nivå, jag skulle aldrig skriva något som får någons annan unge att framstå som lite sämre och jag vill inte ha kommentarer om hur duktigt andras ungar sover när jag skriver att Elly sover dåligt osv.

Fifi sa...

Herre gud, nu höll jag på att göra det igen! När jag läste Annikas kommentar här ovan var det SÅ nära att jag skrev något om färgen på Ellys bajs...

Lisa sa...

*skrattar ihjäl mig*
samt
*skäms lite granna*
emedan jag
*råkade kalla Svante för "lille kotletten" i blogginlägg imorse*
vill du
*döda mig*
nu?

Linn sa...

Hahahahahhaha! Verkligen *hahahahahaha*

jag *skrattade tills jag hostade mig till andnöd*

nej, lelle kotletten är okej. Jag fnissade högt åt det imorse faktiskt.

Linn sa...

Annica: Gud, mammaaktiviteter. Kommer bli världens sämsta mamma om man mäter ur aktivitetsaspekt.

Fifi: Förresten, tycker du att det är intressant att höra om andra barns bajs och sånt? Eller om andras ungar gillar banan eller whatever? Spelar det nån roll liksom? Alltså jag menar inte i en konversation om det utan helt oombett. För oss som inte har barn så känns faktiskt beteendet "kommentera på andras barn med nåt om sitt eget" en smula javenne koko. Hehe.

Klara sa...

Jag tycker det allra värsta smeknamnet på barn är "mammas lilla docka nojsnojsnojs". En docka är något som man klär ut, klär upp, klipper håret av, ritar på enligt mig dårå. Den "lilla dockan" är alltid en flicka som får ha kläder hon inte kan springa i och som man typ tar hål i öronen på som ettåring. Blä. Jag tycker nästan att det är värre än bajsinlägg. Lägg till vedervärdig meningsuppbyggnad och min dag är förstörd. Sånt här gör mig obstinat och jag vill ha pro choice-tryck på min unges onesies.

Linn sa...

hahahahah!