tisdag, december 15

Är DEN mamman nu

Ellen har ju som sagt varit sjuk. Hon är frisk nu men ja, en liten förkylning var det ju. Nils hostar pyttepyttelite, men det gör han ibland av uttråkning (??!) så vi gissar att han är frisk. Jag ringde precis till förskolan och sa att barnen tar jullov några dagar tidigare än planerat även om dom enligt alla regler hade kunnat gå till förskolan. Jag vet inte, vi kanske är skittöntiga men jag kände bara att vi är tre dagar bort från en nästan helt riskfri jul och nu ska man ju ALDRIG SÄGA SÅ HÄR men det är ju ändå svårt att bli smittad om man inte träffar nån annan. Vi får pussla lite onsdag-fredag och det kanske hade varit bättre för barnen att vara på förskolan än hemma med trökiga föräldrar, men det kändes rätt i hjärtat att göra så här.  

3 kommentarer:

Sara sa...

Hehe tänker precis tvärtom. 3 dagar kvar på förskola och håller tummarna för att barnen håller sig friska till åtminstone torsdag.
Då kommer tomten på besök och det här jäkla året är det nog den enda tomte dem får chans att träffa.
Urtöntigt men snälla Gudrun låt dem vara friska till torsdag. Vi ska bara vara vår lilla familj i jul så behöver inte isolera oss för att kunna träffa släkten.

Tove sa...

Och jag är DEN mamman som ringer förskolan och Resonerar och Erkänner att min son "haft snor i näsan" i flera dagar och ändå gått dit men att jag nu funderar på om han ska vara hemma eftersom han fortf är snorig. Min man får vabba eftersom jag har enorm arbetstopp och hans jobb inre ackumuleras (nån annan kör bussen liksom). Känner mig dum som frågade förskolan men samtidigt är det så himla svårt att avgöra ibland!!

Linn sa...

Sara: haha! Alltså jag FÖRSTÅR! Hade inte gjort så här själv heller om det inte var för att jag 1) precis hade en astmaattack som var skitsvår att häva = oroshjärta för coronarisk i kombination med 2) farfar som är superriskgrupp och som barnen inte har träffat på nästan ett år och jul är enda möjligheten för oss att vara isolerade tillräckligt länge för att vara safe.

Tove: Jag brukar också alltid prata med förskolan och resonera om vad dom tycker. Som förälder till barn med förkylningsastma vet jag ju att dom kan vara 100% smittfria men ändå ha hosta, men hur förklarar man det liksom?