fredag, juni 8

Sommarönskelista

Igår pratade vi om vad vi vill ha ut av sommaren. Jag pratar inte om vart vi ska åka eller vad vi ska göra utan om sommarvardagen. Det vore så jävla tråkigt om hela sommaren försvann i nåt jävla pick-plock-stress-sömnbrist-härj för nu finnas alla möjligheter till annat. Det här önskade jag mig:

* Att få sova utan dåligt samvete (mest mitt problem med samvetet men måste likt förbannat lösas)

Plan:
Vi kör 2 dagar-1 dag där Andreas alltså tar 2/3 av alla mornar. Klockan åtta käkar vi gemensam frukost. Skrattade för övrigt lite åt att åtta innan barn var typ mitt i natten och nu är nästan lunch om man är föräldern som har morgonvakt. Det går såklart att få riktig sovmorgon också men med tanke på att vi ofta lägger oss elva så är åtta ändå nio timmars sömn (om än avbruten av HÄMTA MÖLK PAPPA! eller WAAAAAOOO!)

* Försöka minska startsträckan för aktivitet

Plan:
Att alltid ha väskan packad och klar (tack för tips Hanna !) samt klä på/smörja in barn direkt vid första blöjbytet när dom ändå är följsamma. Unlike alla andra mornar när dom likt blodhundar vittrar upp minsta föräldravilja och går från änglar till HAHAHA DU KAN INTE TA MIG NEEEEEEEJ INTE SMÖRJA MIG JAG VILL INTE INTE TA MIG SLUUUUUUUUTA

* Tid att slappa utan att samtidigt behöva vara klättervägg/baywatch/matlåda

Plan: Det löser vi. Kan ta barnen i skift lite.

* Prioritera tid för oss som par. Så lätt att vara Familjen AB och bara sköta maskineriet och efter läggning/vid dagvila slänga sig i närmsta soffa med telefonen i högsta hugg

Plan: Stora plockrundan på morgonen. Alltså en småbarnsfamilj likt min kan lätt göra atombomb med ett hushåll på mindre än 24 timmar. Sen ska vi bägge försöka fixa en grej per dag (haha så ambitiöst) för oss. Obs att det kan vara en promenad med barn i vagn för att få prata lite. Måste inte vara barnfritt, bara vuxenfokuserat.

* Få tid för matlagningslust

Plan: ja, varsågod Linn. Matlista, veckomenyer och tid för prepp.

Ser ni hur spontana vi (inte) är? Så kul och go with the flow att ha barn. Ändrar nästan inte livet nåt det här med avkommor, känns inte som ett heltidsjobb osv. Nä, men seriöst så är det sånt här som gör att det frigörs tid till just slappa och kunna få infall i vår familj. Annars är vi bara en lat hög som borde en massa saker och så går dagarna där ingen nånsin är riktigt ledig. Hoppas det kommer funka även i praktiken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra tips! Definitivt något att tänka på. Min man sörjer möjligheten att vara spontan men jag försöker tänka att man kan baka in den möjligheten i strukturen (tänk att det här är vårt liv nu, haha).

Hanna sa...

Älskade detta. Så inspirerande.

Johanna sa...

Färdigpackad väska. Genialiskt!