lördag, mars 3

Sak jag känner när nån berättar att de ska ha barn (förutom grattis)

1) Åh välj kejsarsnitt

2) Åh flaskmata ungen

Jag säger givetvis inte det eftersom MEN HERREGUD håll käften om andras val, men jag typ biter mig i tungan för att inte börja ”tipsa”. Jag är typ sugen på fler barn bara för att få föda igen. Tänk om jag hade vetat det innan Nils? Tänk att jag hade sluppit ha ångest i 35 veckor då. Eller tänk om jag hade vetat innan Ellen? Då hade jag stått på mig istället för att vika ner mig i ”naturlighet”-sträsket och fått se fram emot Nils förlossning. Also kanske hade känt mig som en mindre kass mamma som inte ville bröstmata Skrällen. Känsla första barnet vid ingen amning: skam skuld fast samtidigt oväljbart alternativ pga omständigheterna. Känsla andra barnet: men herrejävlar sluta tjata om dom där brösten mina ungar är fiiiiiiiine!

Så, ifall nån är på kanten av vågskålen och känner att ni behöver lite pepp för att våga välja det som känns bäst för er och det råkar vara ett av ovan bespottade alternativ: dom är fkn awesome. Bästa jag gjort och bästa jag gjort. Vi är många i er ringhörna också. Gör det som känns bäst för er!

3 kommentarer:

Mimmi sa...

Åh, och jag känner nästan tvärtom? Inte i att folk ska välja det som känns bäst för dem och att man ska vara lite försiktigt med att trycka upp sin åsikt i andras val, där är vi helt eniga!

Men ibland kan jag nästan ha en känsla av att i min supermedvetna, hyperfeministiska miljö, borde jag skämmas över att ha fött min unge "naturligt" (och antagligen välja det igen vid en eventuell tvåa) och att jag både valde att amma och gillade det. Som att jag är en dålig feminist som ger upp rätten till min egen kropp på något vis. Med det sagt är det bara sorgligt att man skulle skammas vid det motsatta, att vilja få snitt och att antingen välja bort eller inte kunna amma - det är hemskt. Moderskapet är utsatt nog som det är. Antar att det beror lite på vilken miljö man rör sig i och vart man får sina historier ifrån. Sen att sjukvården pressar på mot någon form av "naturlighet"* utan att vara lyhörda mot kvinnans behov och känslor är ju värdelöst men mig frågade de till exempel på BB redan innan Tut var ute om jag ville amma när hon var född men det tycks vara ovanligt att få den frågan.

*Ord jag använder i brist på tankeförmåga att komma på något bättre, inget jag använder värderande.

Åsa sa...

Håller helt med. Jag hade inga komplikationer under/efter första förlossningen och planerar att föda tvåan på samma sätt, såvida inget oväntat händer. Att amma var enkelt, gjorde inte ont, och funkade svinsmidigt för vår familj då jag även pumpade så att pappa kunde ge flaska.
Men det var för mig och oss.
Hade vår verklighet sett annorlunda ut hade jag valt annorlunda och garanterat resonerat annorlunda idag och inför tvåan.
Men jag kan också känna press från andra heltidsarbetande, frigjorda mammor att ta tillbaka min kropp mer/tidigare.
Det enda råd jag skulle ge är känn efter. Fundera innan, prata med kompisar, etc. men i slutändan är det du, din kropp, din bebbe, som bestämmer.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}