söndag, mars 18

Jaha, en helg till till räkningen. Pappa och min syster har varit här. Vi skulle egentligen ha åkt till Lidköping men Skrällens feberskit ställde in det men då ringde pappa och sa om inte Mohammed kan komma till berget får berget komma till Mohammed och så var det med det. Ellen vaknade feberfri efter en hel natts sömn igår morse SUPERPEPP på att Vavava (morfar) och Nanna (Anna) skulle komma på fjedasmys. Alltså hon kan säga både morfar och Anna och även sitt eget riktiga namn men envisas med att använda orden hon först började säga när hon pratar. Ja, hon kallar ju sig själv för Ida om nån har missat det. Vi gissar att det är för att en av hennes första böcker var en sångbok med Lille Katt i Astrid Lindgren-tappning där vi förklarade att mor är mamma, far är pappa och sen att det lilla barnet i slutet var Ellen. Lille ja, lille ja, lille söte Ida ni vet? Det verlar iallafall ha fastnat så till den grad att hon vägrar byta namn när hon pratar om sig själv. Skitsamma. Helgen var fantastisk förutom att Ellen grät i 20 minuter när pappa och Anna åkte härifrån pga IDA ÅSSO HÖLJA MÄ!.

Veckan som gick hade sina ups and lows i övrigt också. Ellen hade över 39 graders feber när jag hämtade henne på förskolan i tisdags och har varit sjuk. Igen. Nils fick vaccin i måndags och har sen dess liveat djävulens avkomma med nån form av avgrundvrål som låter som en blandning av en arg tupp och en flygödla från Jurassic Park vilket han har demonstrerat missnöjt cirka all vaken tid den här veckan. I torsdags fick jag en respit på några timmar när jag käkade middag med Jenny, typisk UP på många sätt faktiskt. I fredags gav däremot ungjävlarna igen nåt så ini. Vid ett tillfälle gick jag ut i köket och grät av frustration medan dom hade nån form av skriktävling i vardagsrummet och sen fick jag bita jävligt hårt i en napp för att inte bara låsa ut dom på innergården. Jag älskar mina barn väldigt mycket men HELVETE ALLTSÅ vad vidriga dom har varit i veckan. Jag brukar ha förvånansvärt bra tålamod med Ellens fejkgnällgråttrams och Nils gnäll men nästan två veckor instängd i lägenheten gör mig inte till en bra person. Ja, vid flertalet tillfällen skrek jag åt mina barn, 5 månader och snart 2 år. MEN NU FÅR NI VÄL FÖR I HELVETE VARA TYSTA! skrek jag. Det var så himla effektivt av mig eftersom små barn verkligen förstår sånt. Så väldigt bra och givande var det. Verkar dock inte ha gett dom några större men för den stora klappade mig på kinden och sa höjåt mamma. Inte meninen mamma. Baja koja lite baja. och den andra försökte äta upp min nästipp med sin slemmiga käft.

Imorgon ska Ellen till förskolan HALLELUJA! och Nils har under dagen varit en himla ängel och sitt vanliga jag så förhoppningsvis är han det imorgon och jag kan få ägna första delen av dagen till att pussa på knubbiga bebiskinder, snusa svettig bebisnacke och kolla på några avsnitt Scandal i tystnad.

Och ja, varsågoda att tyck att jag är en olämplig förälder. Det är helt okej. Det tycker jag också emellanåt innan dom somnar och allt är förlåtet pga älsktsunamin kommer. Åh, på tal om älsk! Ellen har sagt äska dej mamma helt oprovocerat innan hon skulle gå och lägga sig. Dog rätt hårt då.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min 2åring brukar säga ”mamma orkar inte” när jag blir arg på henne...
kul vokabulär jag måste ha!
Tycker att du verkar helt normal o jätteduktig som mamma!

C sa...

Tycker du är en helt exemplarisk mamma!

Evelina sa...

Exakt samma känsla ca 1 miljon gånger per dag och då har jag bara vabbat en snorig unge.
Så. Jävla. Jobbig. Men så somnar hon och allt är förlåtet. Bra med kort minne när man har barn

Åsa sa...

Asså det är väl mycket bättre att skrika lite än att också börja kasta mat när kidsen gör det. Har jag provat vid ett antal tillfällen och det är ej effektivt plus jävligt kladdigt.

LoHe sa...

Gu' så olämpligt jag har aaaaaaaldrig skrikit åt mitt barn. Skulle aaaaaaaldrig.
(Frank ville inte vara med när jag skulle montera Ikea-hylla för han mindes hur RASANDE jag var förra gången. Men för livet?)
Är de jobbiga är det ju inte svårare än att DISTRAHERA! Distrahera skiten ur dem! Sedan kommer rosa enhörningar ut från under soffan och regnbågar från toaletten!

;-)