måndag, februari 26

Nils har varit sjuk majoriteten av sin levnadstid. Det började med en förkylning i början av december och fortsatte med snorande och framförallt hostande och fick tillslut ”överansträngda luftrör”-stämpel av läkaren. Han sa att det inte lät som astma eller att det är för tidigt att avgöra men vi fick luftrörsvidgande medicin för att hjälpa honom lite på traven. Och läkaren kanske har rätt, det kanske inte är astma, men Nils har just nu rätt sopiga luftrör. Han är känslig för förändringar i luftfuktighet, för förändringar mellan kallt och varmt och såklart för förkylningar. Så här sitter jag inomhus i vår lägenhet för jag vet inte vilken dag i rad. Vi kan inte gå ut för det är nästan tio minusgrader och då blir Nils jättedålig efteråt och de senaste nätterna har jag suttit i soffan med ett barn som hostar tills han kräks och det gör sönder mig. Min lilla bebis liksom. Så husarrest it is (ja, vi hämtar ju Ellen sen förstås). Snälla rara vädermakterna, kan vi inte börja ha vår nu? Jag kräver inte ens sol, bara barmark och säg åtta plusgrader.

5 kommentarer:

S sa...

Bu. Vilken jobbig sits för er, stackars Nils. Hoppas det blir bättre snart, heja våren!

Anonym sa...

Jag känner igen mig! Min lilla föddes i januari och trots att vi höll stora hemma från förskolan i 2,5 månader var han förkyld och tät och rosslig heeeela tiden. När han var 6 månader tror jag att han redan haft 7 förkylningar 😢 Sviiiinjobbigt. Men. Nu är han riktigt frisk för att vara tre om det är någon tröst? Det enda han åker på är lite magsjuka då och då. Håll ut!!
-Jenny-

Hanna sa...

Skickar vidare ett kanske meninglöst råd här, men när Arve hade sådär (det låter väldigt likt hans första tid gud vad jag satt i soffan med honom hela nätter) sa nån att en grej man kan göra för att underlätta är att ha så lite doftljus och allt annat med parfym (tvättmedel osv) som möjligt.

Josefine sa...

Usch vad jobbigt. Stackars bebis (och de vuxna). Lite vår är inte mycket begärt. Hoppas att det blir bättre snart. Med både andning och väder.

Linn sa...

Tack för peppen you guys! Jag hoppas att det härdar osv.

Hanna: Haha, tack! Vi kör parfymfritt här hemma. Är till och med sån som inte gillar att nån som röker ens håller i honom typ en minut (host Andreas syrra host). Jag har ju astma sen bebistiden så alla hostgrejer känns det som att jag har rätt bra koll på, men det gör ju inte synd om bebin speciellt mycket enklare.