fredag, februari 5

En lista om sömn!

Oh! En fredagslista om sömn! Jag hakar. Hittade hos Denna Hagga.

När brukar du gå och lägga dig?
Innan gravidtillståndet kanske halv tolv. Nuförtiden helst halv elva-elva, men jag klarar mig om jag somnar innan klockan tolv. Igår gick vi och lade oss vid kvart över tio och så tidigt brukar jag inte kunna somna men det kunde jag minsann. Mår som en prinsessa idag.

När vaknar du?
När klockan ringer på vardagar. Om jag ska vara på jobbet nio så ringer klockan 7.30 och så går jag upp nån gång mellan 8-8.15 beroende på om jag ska duscha eller inte. Jag måste ha minst 30 minuters vakna tid i sängen för att inte vara yr och må illa när jag kommer upp. På helgerna hade jag förut i princip oändligt sovande så då hände det att vi vaknade 12.30, men nu vaknar jag nästan alltid strax innan nio och sen ligger jag och leker med internet och försöker väcka Andreas i några timmar.

Är du morgonpigg?
Oh noes. När jag väl är ur sängen så är jag inte så trött och tycker inte att det är jobbigt, men sträckan från att klockan ringer tills jag är ur sängen är fan vidrig.

Vad finns på ditt nattduksbord?
Jag har inget nattygsbord. Jag har en liten låda bredvid sängen med en massa småtjafs som nässpray, nåt snöre, glidmedel, en ring och lite gamla kvitton. Vi borde verkligen fixa det där.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
Ingen alls. Fy fan, jag vill ha tyst när jag ska sova.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
Först ligger jag på Andreas sida och värmer upp sängen medan han borstar tänderna (serve us both well pga vill inte att min egen sida ska bli varm innan för då kan jag inte somna och han hatar kall säng) och sen spoonar vi lite och Andreas klappar på mig och pratar med bebin och sen släcker vi och så tvingar jag honom att säga snälla saker när han nästan håller på att somna så jag får mest jag älskar dig du är min bästa bästa godnatt sov så gott. Sen vänder vi på oss och så håller jag om honom tills jag somnar. Det här är scenariot exakt varenda kväll sen tre år tillbaka. Jag älskar det.

Hur är din säng bäddad?
Med fyra kuddar och tre täcken. Vanligtvis två täcken, men just nu behöver jag ett extra att hålla om på nätterna för att inte hamna på mage och riskera grinig bebis.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
I mån av lyxen att ha ett separat sovrum: gör inget annat än att sova, vila och ligg i sovrummet. Titta inte på teve i sängen. Ha inte för varmt. Köp en skön säng, det är värt det! Var inte i sovrummet om du inte är trött.

Hur sover du egentligen?
Som i bra eller dåligt eller? Jag sover rätt så bra, tackar som frågar. Om det var positionsmässigt så helst i framstupa sidoläge, men i brist på utrymme kring mittpartiet så mest bara på sidan nowadays. Skulle aldrig kunna sova på rygg. Uuuh.

Vad har du på dig när du sover?
Ingenting. Om jag sover nån annanstans än i min egen säng eller på hotell med nån annan än Andreas så har jag såklart på mig trosor och t-shirt, men annars nada.

Hur är din sovfrisyr?
Frisyr och frisyr, men jag sover i tofs på huvudet. Har för mycket och för långt hår för att kunna ha det utsläppt utan att jag lägger mig på det och fastnar eller kittlar mig själv eller Andreas i ansiktet.

Vad har du för säng?
Världens Skönaste Säng från Ikea som är 180cm. Det är deras hårdaste madrass med en bäddmadrass i nåt naturmaterial som "andas". Jag älskar den.

Vad gör du mitt i natten?
Men sover förhoppningsvis? Det är faktiskt inte så ofta som jag är vaken mitt i natten. Om jag måste gå upp och kissa så gör jag det i totalt mörker och sen stapplar jag tillbaka till sängen och somnar om.

 Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
Well, vårt sovrum är rätt omysigt men fina sängkläder och kuddar och växter hjälper ju lite iallafall. Vi ska göra ett riktigt sovrum nu innan bebins ankomst så förhoppningsvis blir det lite mysigare med ny väggfärg, byrå, tavlor på väggarna och mer mattor.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
I en hall framför högtalarna på en fest förmodligen. Eller att jag har förmågan att sova gott på flyg och därmed sov 18 av 23 flygtimmar när jag flög mellan Melbourne och Stockholm ungefär varje gång.

Inga kommentarer: