lördag, mars 7

Det börjar bli en vana det här med att vakna tonårssent på lördagar. Idag elva trettio när Andreas telefon ringde. Han gick och köpte en tidning och gjorde frukost och jag låg i sängen och pillade i telefonen. Vid tvåtiden blev det lite fart på oss och efter en snabb okej men du dammsuger, plockar och tar systemet så handlar jag och lagar mat. Så nu har jag gjort en freaking urgod salsa roja, lagt in jalapeños och rödlök och en chili som puttrar lovande på spisen fortfarande. Förutom det så gjorde jag en gelato på tre ingredienser som vare sig behöver röras eller en glassmaskin. Jag såg det på svt flows simply italian för en massa månader sen och idag kände jag mig redo för att prova. Det tog fem minuter, hade säkert tagit mindre om jag inte envisats med att vispa grädden för hand, och smakar iallafall fantastiskt ofryst så vi håller väl tummarna. Ikväll kommer min best woman Stina och hennes kille och Andreas best man Robert hit på middag. Jag har ingen aning om vad vi ska säga till dom specifikt, men en middag är ju alltid trevligt. Jag tänker att vi kan kolla på andra chansen, dricka alkohol och skratta. Vad kan bli fel då?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om din gelato blev smarrig, önskas recept! Tack!! Ha en fin kväll! Med vänlig hälsning, Sara

Linn sa...

Den blev asgod men mastig. En kula räcker definitivt. Recept för en avlång sockerkaksform/6-8 personer:
5 dl vispgrädde
1 burk (ca 400g) sötad kondenserad mjölk
Lite mindre än 1 tsk vaniljpulver (från vaniljstång, inte vaniljsocker)

Häll allt i en skål. Vispa tills grädden har mjuka toppar, inte hårdare. Häll i en avlång sockerkaksform och ställ i frysen minst 4 timmar.

Jag hade i 1 pkt mörk choklad hackad i små bitar, men bär eller sprit eller kokos eller vad du vill blir bra också.

Anonym sa...

Tusen tack!