måndag, januari 19

Det är måndag och jag är ensam på kontoret tills på torsdag och det går rätt bra so far. Jag har varit lite effektiv och sen har jag också lite målat naglarna. Det bästa som finns är ju att måla naglarna på jobbet eftersom man ändå inte ska röra nånting förutom tangenter på tre timmar och i vanliga fall tycker jag att jag måste vänta huuuur länge som heeeeelst och kladdar ner naglarna innan dom har torkat. Aja. I helgen gjorde jag sjukt god mat, typ det här fast med lövbiff istället för ryggbiff och sallad på rödkål, gurka, chili, mynta, koriander och sumak. (Gå och köp sumak. Jo, gör det bara.)  I lördags hade vi storslagna planer, men jag började ilskestäda när Andreas tog för lång tid på sig i duschen och sen hade vi kalla kriget under eftermiddagen. Det blev jävligt rent, men jag kanske hellre hade gjort nåt kul och haft ett smutsigt hem. När vi hade lugnat ner oss och ätit pizza så kom Alltfinnsredan och drack vin, jag drack sprit, och sen gick vi en kortis till Tjoget. Det var jättekonstigt att vara bland folk igen. Jag kände mig som en newbie, trots att jag skulle kunna ha kramhälsat på säkert tio personer som jag istället gömde mig för. Innan vi gick och lade oss inhalerade jag en liten påse chips medan jag kollade min telefon och efteråt kom jag inte ens ihåg hur det hade smakat. Typiskt onödigt. Igår var vi på Naturhistoriska och min favvoutställning var av nån anledning stängd *sad face* och istället fick vi gå runt bland uppstoppade djur och jävligt skrikiga ungar. Jag vet att jag pratar utan erfarenhet i fallet, men hur jävla svårt är det för föräldrar att se till att deras ungjävlar inte skriker rakt ut hela tiden? Vad fan, gå ut med ungen isåfall. *vill ha biblioteksregler överallt*

Sen åt vi en fläskfilégryta med pressad potatis och det smakade så himla mycket nittiotal, fast på ett gott sätt. Säg till om ni vill ha recept.

Jag har två nyårslöften också förresten! Det första är att jag ska äta/dricka/få i mig minst 7 olika sorters grönsak/frukt varje dag och det andra är att jag ska få prenumerera på tre stycken magasin och njuta av att vara en sån som prenumererar. Idag har jag bockat av äpple, morot, ingefära, paprika och lök so far. Ett par to go innan jag får ta det lugnt alltså.

5 kommentarer:

Honey sa...

När jag läste det där om grönsaker/frukt tänkte jag först att du skulle få i dig 7 hela sådana om dagen. Det lät jobbigt.

Och jatack till både recept på fläskfilégryta och biblioteksregler överallt!

Linn sa...

hahah, nejnej inte HELA frukter eller grönsaker. Bara 7 olika sorter. Jag har nån sån där tanke om att det är bra för kroppen med vitaminer och antioxidanter och annat götte och är så där jobbigt anti alla sorters kosttillskott.

Recept kommer!

Johanna sa...

Målar alltid naglarna på jobbet, av samma anledning!

Honey sa...

Haha, nä, jag fattade ju det. Och det är klart det är nyttigt (sen äter jag iofs diverse tillskott och vitaminer pga leder och sånt där, men försöker ta det så "rent" som möjligt").
Tips på att enkelt få i sig massor av grönsaker och frukt - skaffa en råsaftcentrifug. Fick en i julklapp och äääälskar den. Och för all del, jag vet att det ska vara bättre att faktiskt äta grönsakerna/frukten än att juica dem, men det ena behöver ju inte utesluta det andra och juice = sjukt gott.

egoistiska egon sa...

Vad sugen jag blev på en råsaftcentrifug nu då!

Iaf, kör du överlack? Jag har ett som gör att det blir torrt och hårt ASAP, inga tre timmar där inte! http://www.kicks.se/seche/seche-vite-dry-fast-top-coat--p14893